YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Mazas dzīvesveida izmaiņas, kas uzlabos Tavu finansiālo stāvokli

Līdzīgi kā daudzi citi cilvēki, iespējams, arī Tu uzskati, ka Tava finansiālā situācija varētu būt labāka. Tev ir rēķini un citas izmaksas, kas jāsedz katru mēnesi, taču tajā pašā laikā Tu arī vēlies iet dzīvē uz priekšu un uzlabot savu finansiālo stāvokli. Par laimi, to Tu vari sākt darīt jau tūlīt, izmantojot turpinājumā minētos soļus.

Sāc lasīt.

Vai Tu iepriekš esi interesējies par personīgo finanšu pārvaldību, dažādām budžeta plānošanas metodēm un citām gudrībām, kas var palīdzēt Tev atvieglot savu ikdienu? Ja nē, ir pēdējais laiks to sākt darīt. Dodies uz vietējo bibliotēku vai arī pārskati grāmatu piedāvājumu internetā – noteikti atradīsi ko noderīgu latviešu, angļu un arī citās valodās.

Nesteidzies.

Attiecībā uz finansiāliem lēmumiem, kas ietver lielāku summu tērēšanu, nogaidi. Mums visapkārt ikdienā ir dažādi piedāvājumi, kas kārdina un aicina iegādāties dažādas preces un pakalpojumus. Un nereti arī gadās, ka cilvēki veic impulsīvus pirkumus, ko vēlāk nožēlo. Lai no tā izvairītos, pirms kāda lielāka pirkuma veikšanas, nogaidi pāris dienas. Ja joprojām nepieciešamība pēc preces vai pakalpojuma ir aktuāla, iespējams, ir vērts par to maksāt. Tas pats attiecas arī uz tādām saistībām kā ātrais kredīts. Vienmēr rūpīgi pārdomā tā nepieciešamību, un izvērtē, kā to vēlāk atmaksāsi.

Skaidra nauda ir Tavs labākais draugs.

Lai arī bankas kartes mūsdienās tiek ļoti plaši izmantotas un to lietošana ir ērta, jāņem vērā, ka tām ir arī savi trūkumi. Piemēram, svarīgi saprast, ka, neredzot naudas fizisko esamību, mēs tiecamies iztērēt vairāk, nekā patiesībā varam atļauties. Lai no tā izvairītos, turpmāk ikdienā centies izmantot tikai skaidru naudu, turklāt nēsā līdzi tikai tik lielu summu, cik Tev nedēļā nepieciešama.

Atsakies no viena kaitīga ieraduma.

Meklējot jaunus veidus, kā uzlabot savu finansiālo situāciju, veicot nelielas izmaiņas savā dzīvesveidā, mēģini atbrīvoties no viena kaitīga ieraduma, kas ietekmē ne tikai Tavu veselību, bet arī maciņa biezumu. Pieņemsim, ka tā ir smēķēšana. Iedomājies, ka Tu nedēļas laikā iegādājies divas cigarešu paciņas, un vienas cena ir 3,50 eiro. Tas nozīmē, ka, atmetot smēķēšanu, Tu nedēļā ietaupīsi 7 eiro, bet mēnesī tie jau būs 28 eiro. Un gadā – 112 eiro!

Neej uz veikalu, kad esi izsalcis.

Šis ir viens no padomiem, kuru iesaka ņemt vērā daudzi finanšu speciālisti. Ieejot veikalā, kur apkārt ir tik daudz gardu preču un smaržu, mēs esam pakļauti dažādiem kārdinājumiem, kuriem grūti turēties pretī. Vēl grūtāk to būs izdarīt, ja dosies uz veikalu, kad būsi izsalcis. Pastāv 100% iespējamība, ka Tu atgriezīsies mājās ar vismaz vienu preci, bez kuras Tu varēji iztikt, taču biji izsalcis un tajā brīdī Tev tā šķita ļoti iekārojama. Papildus šim punktam ievēro – lai ietaupītu naudu, uz veikalu vienmēr dodies ar iepirkumu sarakstu!

Gatavo maltītes, kuras ņemt līdzi uz darbu.

Ēdot kafejnīcā katru darba dienu, mēs nedēļā iztērējam pat vairākus desmitus eiro. Taču tā vietā ir iespējams iegādāties produktus laicīgi un pagatavot veselīgas maltītes mājās jau iepriekš, lai paņemtu tās līdzi uz darbu.

CreditOn.lv © 2007 - 2024