YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā ietaupīt naudu par pārtikas produktiem?

Noteikti esi jau pamanījis, ka mēneša laikā tieši izdevumi par pārtiku ir vislielākie. Ja kaut reizi esi aizdomājies par to, ka vēlētos samazināt izdevumus par pārtiku, tad esi nonācis īstajā vietā, jo šajā rakstā sniegsim tev ieskatu, kā iespējams efektīvi samazināt ikmēneša izdevumus par pārtiku.

Izmanto mobilo aplikāciju

Tā ir tā pati iepirkumu saraksta izveide tikai digitālā veidā. Mūsdienās ir pieejamas dažādas mobilās aplikācijas, piemēram Out of Milk, kas ļauj tev sastādīt iepirkumu sarakstu ar kuru vari doties uz veikalu. Ir vērts pieturēties pie šī plāna, jo pretējā gadījumā bieži vien cilvēks iznāk no veikala ar dažādiem nevajadzīgiem pirkumiem. Ja sarēķina, ka mēneša laikā cilvēks regulāri apmeklē veikalu, tad ietaupītā naudas summu varētu kļūt diezgan liela. Ir svarīgi plānot savu budžetu, jo pretējā gadījumā mēneša beigās var būt vajadzība pēc aizdevuma pie draugiem vai ātro kredītu kompānijām. Protams, ātrais kredīts, piemēram, Crediton uzņēmumā ir pieejami ikvienam Latvijas iedzīvotājam, un tā ir iespēja noformēt aizdevumu, lai tiktu galā ar īstermiņa finansiālajām problēmām, tomēr noteikti nevajadzētu to izmantot kā vienīgo glābiņu.

Gatavo mājās

Bieži vien ir redzētas situācijas, kad ģimene nevar izdomāt, ko gatavot vakariņās, viņi dodas ēst ārpus mājas. Pārsvarā tās ir ātrās ēdināšanas iestādes, kurās tiek atstāta diezgan liela naudas summa. Tā vietā labāk būtu gatavot mājās pašam, jo tādā veidā iespējams ne tikai ietaupīt naudu, bet arī tikt pie ļoti garšīga ēdiena. Savukārt, ja paēdīsiet ātrās ēdināšanas iestādē, ne vienmēr no tā var paēst, tāpēc bieži vien, atnākot mājās, gribēsies paēst vēl kaut ko. Tas noteikti nav prātīgākais veids, kā plānot savas finanses! Tas pats attiecas arī uz dažādām draugu ballītēm. Ja esat ieplānojis satikties ar draugiem uz vakariņām, iespējams, ka labāk būtu gatavot vakariņas mājās nevis ēst ārpus mājas. Tādā veidā ne tikai garšīgi paēdīsiet, bet arī varēsiet nodoties kopīgai aktivitātei, kas noteikti spēs tikai saliedēt un radīs patīkamas atmiņas.

Atlaižu kuponi un lojalitātes programmas

Lielveikali katru nedēļu piedāvā dažādas akcijas, kuras iespējams aplūkot atlaižu bukletā. Noteikti ir vērts izmantot šāda veida iespēju, jo tā var tikt pie pārtikas precēm ar līdz pat 50% atlaidi. Tāpat ir vērts izmantot arī lielveikalu piedāvātas lojalitātes kartes, kurās ne tikai uzkrājas naudiņa, kuru pēc tam iespējams tērēt, lai iegādātos pārtikas preces, bet tās sniedz arī iespēju saņemt atlaides par dažādām pārtikas precēm.

Uzturā lieto sezonas augļus un dārzeņus

Vasarā noteikti vajadzētu izmantot visu, ko daba mums sniedz – tomāti, gurķi, dažādi pākšaugi un citas dabas veltes. Izmaksas dārzeņiem ir niecīgas un tos var kombinēt gan ar zivīm, gan gaļas ēdieniem. Tādā veidā iespējams ietaupīt naudu uz pārtikas tēriņiem. Savukārt rudenī vari lietot uzturā tai sezonai piemērotus produktus.

Iepērcies reizi nedēļā

Ja vēlies ietaupīt naudu, tad ir vērts padomāt par variantu, ka iepirkšanās notiek reizi nedēļā. Piemēram, svētdien tu varētu izplānot maltītes visai nākamajai nedēļai, un pirmdien doties uz lielveikalu, lai varētu iegādāties visas nepieciešamās preces. Tādā veidā būs iespējams ietaupīt naudu, jo daudzas iegādātās sastāvdaļas varēsi izmantot citu ēdienu pagatavošanai visas nedēļas garumā!

Cerams, ka kāds no šiem padomiem noderēs arī tev, lai tu varētu ietaupīt uz pārtikas iegādi!

CreditOn.lv © 2007 - 2024