YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

7 ieradumi, kas Tevi var padarīt bagātu

Ikviens cilvēks vēlas pēc iespējas labāku un finansiāli stabilāku dzīvi. Ikdienā nākas veikt dažādus maksājumus, piemēram, komunālos maksājumus, mājokļa īres maksājumus. Tāpat ir jāpērk pārtika un jāsedz transporta izdevumi. Saskaitot kopā visus šos izdevumus, nereti nekas daudz pāri nepaliek, līdz ar to arī cilvēks nespēj veidot iekrājumus vai iegādāties kādu jaunu ierīci, kas nepieciešama mājsaimniecībā. Šādā situācijā ir jāmeklē jaunas iespējas, kā pavairot savu bagātību. 

Raksta turpinājumā atradīsi 7 ieradumus, kas Tevi var padarīt bagātu. Ja vēlies tāds kļūt, tad noteikti pievērs tiem uzmanību.

Budžeta plāna sastādīšana

Pats pirmais un, iespējams, arī svarīgākais solis finansiālā stāvokļa uzlabošanā ir budžeta plāna sastādīšana. Tikai sastādot budžeta plānu, Tu varēsi redzēt un pilnībā sekot līdzi savai naudas plūsmai. Cītīgi pieraksti visus savus ienākumus un izdevumus. Šādā veidā Tu arī redzēsi, kur jāsamazina tēriņi. Samazinot tēriņus kādā jomā, ietaupīto naudu varēsi ziedot kāda svarīga mērķa īstenošanai. 

Mērķu izvirzīšana

Ikvienam cilvēkam ir savi mērķi, ko viņš vēlas sasniegt. Pats galvenais ir darīt visu, lai šos mērķus sasniegtu. Kaut pamazām, bet turpināt virzīties uz šo mērķi. Neatlaidība un nepārtraukts darbs ar laiku vainagosies panākumos. Ja vēlies kļūt bagātāks, tad kā mērķi vari izvirzīt, piemēram, labāk apmaksāta darba iegūšanu.

Nepārtraukta mācīšanās

Iespējams, ka esi dzirdējis, ka bagāti cilvēki nekad nepārstāj mācīties. Taču tas nenozīmē, ka visu mūžu Tev jāapmeklē skola. Mācīties var arī neapmeklējot izglītības iestādes. Piemēram, lai bagātinātu savu vārdu krājumu un redzesloku, Tev nepieciešams lasīt grāmatas. Tāpat daudzas prasmes Tu vari iemācīties no citiem cilvēkiem. Galvenais, lai Tev nezustu vēlme iegūt jaunas zināšanas. Mūsdienās tieši darba tirgū augstu tiek vērtēti pēc iespējas zinošāki un profesionālāki cilvēki. Jo profesionālāks būsi, jo labāku darbu varēsi iegūt, līdz ar to arī vairāk pelnīsi.

Pirkumu apdomāšana

Mūsdienās ir tik daudz veikalu, kas tā vien vilina, lai tajos ieietu un iegādātos kādu preci. Bieži vien cilvēki nopērk kādu preci un pēc kāda laika saprot, ka patiesībā tā nav nemaz vajadzīga, līdz ar to ir iztērēta nauda, ko varēja novirzīt kādam svarīgākam mērķim. Ja vēlies kļūt bagātāks, tad Tev noteikti ir jāapdomā katrs pirkums. Ja neesi pārliecināts par tā nepieciešamību, tad labāk atstāj to veikala plauktā.

Dzīvošana atbilstoši saviem līdzekļiem

Bagāti cilvēki nemēdz dzīvot pāri saviem līdzekļiem. Bieži vien ir tā, ka cilvēki, kuriem ir finansiālas grūtības tērē vairāk, nekā var atļauties. Ja arī Tu vēlies kļūt bagātāks, tad katru mēnesi noteiktu daļu atliec iekrājumu veidošanai. To algas daļu, kas paliek pāri, pielāgo ikdienas tēriņiem.

Darbu neatlikšana uz vēlāku

Vienmēr centies sev uzticētos pienākumus paveikt laicīgi. Jo vēlāk sāksi darīt, jo paviršāk viss tiks izdarīts. Darba devēji prot novērtēt labi paveiktu darbu.

Iniciatīvas izrādīšana

Lai kļūtu bagāts, ir smagi jāstrādā. Nebaidies izrādīt iniciatīvu un uzņemties papildus pienākumus. Tu noteikti tiksi pamanīts un pēc tam pienācīgi atalgots. 

Ir svarīgi jau laikus domāt par sava finansiālā stāvokļa uzlabošanu. Dzīvē var atgadīties dažādas situācijas, kad steidzami nepieciešami papildus naudas līdzekļi. Ir situācijas, kad var noderēt patēriņa kredīts, tomēr vislabāk, ja pašam ir izveidoti iekrājumi un uzlabots finansiālais stāvoklis. 

CreditOn.lv © 2007 - 2024