YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Vai Tev mājās ir liekas mantas? Pārdod tās! | Crediton

Vai Tev mājās ir liekas mantas? Pārdod tās!

Ar laiku mūsu miteklis mēdz pārvērsties par mantu glabātuvi, drēbes, ko vairs nevalkājam, atliekam labākiem laikiem, tāpat krājas dažādi sadzīves priekšmeti, kas savu jau ir nokalpojuši, bet ārā mest ir žēl. Tāpēc veidojam aizvien plašākus krājumus, līdz jauniem vairs neatliek vietas. Tas nozīmē vien to, ka laiks ģenerāltīrīšanai un arī jaunam piepelnīšanās veidam - nevajadzīgo lietu pārdošanai.

Kā izvērtēt - lietai vieta atkritumos vai pārdošanas sludinājumā?

Veicot krājumu apskati, jāpievērš uzmanība to tehniskajam un vizuālajam stāvoklim. Būs grūti pārdot mantas, kas vairs nedarbojas un to krāsa ir nolupusi, tādēļ tās vislabāk uzreiz nest uz atkritumu konteineru. Protams, nekad nevar zināt, kura no mantas detaļām var kādam tīri labi noderēt rezerves daļām, tādēļ lietas, par kuru noderību māc šaubas, var vienkārši atstāt redzamā vietā uz konteinera. To pašu iesakāms darīt ar novecojušu literatūru, mēs nekad nevaram zināt, kuram garāmgājējam tā var šķist noderīga.

Zināms, ka ar apģērbu šķirošanu mēdz iet daudz sarežģītāk, vienmēr šķiet, ka tas vēl kādreiz tiks uzvilkts vai noderēs lauku darbos. Tomēr, ja vismaz pusgadu konkrētais apģērba gabals nav ticis izmantots, visticamāk, tas nenotiks vairs nekad. Tāpēc, šķirojot apģērbu, atsevišķā kaudzītē saliec tos apģērbus, kas ilgstoši nav lietoti, izvērtē to stāvokli un krāsu. Protams, apģērbus, kas ir novalkāti un, kuru krāsa ir saulē pabalējusi, var izmantot grīdas lupatām vai izmest ārā. Tomēr bieži vien esam iegādājušies jaunu apģērbu un tas vienkārši nav iegājies, kā mūsu ikdienas garderobes sastāvdaļa un gadiem ilgi stāv plauktos ar cerību, ka tie vēl tiks valkāti.

Kā piepelnīties, pārdodot apģērbu?

Vispirms vajadzētu konkrēto apģērba gabalu rūpīgi izmazgāt, ja tas nepieciešams - izgludināt. Latvijā ir daudzas populāras vietnes, kuru galvenā specifika ir lietotu apģērbu un mantu pārdošana, pirkšana un maiņa. Piemēram, Atverskapi.lv un Andelemandele.lv. Galavenais to nosacījums, lai tajos pievienotu arī savu pārdodamo preci - kvalitatīvi fotouzņēmumi. Pārdodamais apģērba gabals būtu rūpīgi jāuzkar uz pakaramā, ieteicams - uz vienkrāsaina, gaiša fona un jānofotografē dažādos rakursos. Tālākais jau ir Tavā ziņā - gan cenas noteikšana, gan piegādes noteikumi. Arī sociālajā portālā Facebook.com ir izveidotas vairākas interešu grupas, tajās var gan atbrīvoties no nevajadzīgām lietām, gan pārdot tās.

Ja plānojat iegādāties jaunu sadzīves tehniku, tad arī veco ir iespējams pārdot par simbolisku samaksu vai pašizvešanu, ja lieta savu ir jau nokalpojusi. Arī šeit svarīgi pirms sludinājuma izveidošanas kritiski aplūkot lietas stāvokli un godīgi sludinājuma tekstā arī norādīt tās trūkumus un defektus. Jāatceras, ka daudzos lietoto mantu sludinājumu portālos, pircēji atstāj atsauksmes par lietu pārdevēju, tādejādi veidojot Tavu kā pārdevēja novērtējumu. Ja tas būs zems, visticamāk, potenciālo pircēju skaits saruks līdz minimumam.

Ja tomēr mantu tirdzniecība nav atmaksājusies un nesusi gaidītos augļus, vērts padomāt par cita veida finanšu palīdzību. Viens no variantiem ir SMS kredīts. Tas ir ātrs un ērts veids, ar kura palīdzību tikt galā ar īslaicīgām finanšu problēmām, turklāt pieteikšanās kredītam noris ar sms nosūtīšanu. Crediton.lv saviem klientiem piedāvā SMS kredītu, kas noformējams 15 minūšu laikā, vienīgais nosacījums - klientam jābūt pilngadību sasniegušam Latvijas Republikas iedzīvotājam ar aktīvu mobilā tālruņa pieslēgumu un bankas kontu jebkurā no Latvijas bankām. Tomēr pirms katra aizdevuma noformēšanas aicinām Tevi būt atbildīgam un nopietni izvērtēt savas iespējas to atmaksāt.

CreditOn.lv © 2007 - 2024