YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Praktiski padomi, kā nopelnīt naudu

Gan jau esi redzējis internetā rakstus, kuros tiek apskatīti veidi, kā nopelnīt naudu, kas sola lielu naudas žūksni jau pirmajā mēnesī, nedarot neko. Vai esi aizdomājies - ja tas būtu tik vienkārši, kādēļ tad katrs otrais Latvijas iedzīvotājs nebrauc ar jaunāko Mercedes vai nedzīvo privātmājā pie jūras?

Lai nopelnītu naudu internetā, ir nepieciešams laiks un pacietība. Protams, var paveikties un, izveidojot vienu aplikāciju, Tu vari kļūt par miljonāru ļoti ātri (businessinsider.com vari iepazīties ar vispelnošākajām aplikācijām), bet, lai tas izdotos, ir jābūt izcilai idejai un milzu veiksmei. Tādēļ mēs piedāvājam praktiskus padomus, kā nopelnīt naudu.

Ikdienas tēriņi

Pirms Tu velti savu brīvo laiku naudas pelnīšanai, paskaties uz savu ienākumu un izdevumu kopskatu. Iepriekš blogā esam rakstījuši par to, kā ietaupīt naudu, kur Tu vari iegūt noderīgus rīkus ikdienas lietošanai, kas palīdzēs saprast Tavu ienākumu un izdevumu stāvokli. Ja Tev jau ir pastāvīgs darbs un ir vajadzīgi papildu naudas līdzekļi, sāc ar taupīšanu. Tas aizņem mazāk laika un piepūles nekā papildus darbs. Ja tomēr ar naudas ietaupīšanu ikdienā ir par maz, tad zemāk piedāvāsim veidus, kā Tu vari nopelnīt naudu savā brīvajā laikā.

Atbrīvojies no liekā

Mums visiem mājās ir lietas, kuras mēs vairs neizmantojam dažādu iemeslu dēļ. Velti dažas stundas brīvā laika, lai sašķirotu visas savas mantas, kas atrodas skapjos, plauktos un garāžā.

Ja atrodi vecu elektrotehniku, kuru vairs neizmanto – nemet laukā, daļu no tās noteikti varēsi pārdot. Piemēram, portālā ss.lv vari ielikt bezmaksas sludinājumu un gaidīt kāda potenciālā klienta zvanu.

grāmatas Ja atrodi drēbes, ko noteikti vairs nevilksi, tad tās vari ielikt pārdošanā Andelemandele vai Atverskapi mājaslapā. Ja esi atradis nevajadzīgas mēbeles, vecu divriteni vai ko citu - ss.lv, zip.lv un citi sludinājumu portāli būs piemērota vieta, kur tos pārdot.

Neskatoties uz visām jaunajām tehnoloģijām, grāmatas joprojām tiek pirktas. Ja Tev ir grāmatas, kuras Tu vairs nelasi, tad pamēģini tās pārdot. Piemēram, vari tās ievietot mājaslapā www.ibook.lv. Iespējams, ka kāda no Tavām grāmatām ir ļoti vērtīga un Tev būs iespēja nopelnīt daudz vairāk nekā biji plānojis.

Izīrēšana

Pateicoties internetam un sociālajiem tīkliem, ir pieaudzis to uzņēmumu skaits, kas piedāvā izvietot īres sludinājumus.

Airbnb mājaslapa

Tā, piemēram, Airbnb piedāvā iespēju ievietot šādus sludinājumus savā mājaslapā (airbnb.com). Pateicoties šim pakalpojumam, cilvēkiem ir daudz vieglāk atrast naktsmājas dodoties ceļojumā vai, piemēram, meklējot dzīvesvietu ilgākam periodam. Izīrējot dzīvokli uz vienu dienu, Tu vari saņemt vidēji ap 30 EUR dienā. Ja Tev ir dzīvoklis jauno projektu mājā, tad šis cipars var dubultoties.

Ja Tev mājās ir sporta inventārs, mūzikas instrumenti vai kas cits, ko Tu ikdienā neizmanto, bet nevēlies pārdot - iznomā! Tu ne tikai nopelnīsi naudu, bet arī palīdzēsi kādam citam to ietaupīt. Ne visi vēlas iegādāties dārgus instrumentus tikai, lai tos palietotu uz neilgu brīdi.

Pelni ar hobiju

Pelnīt naudu ar fotografēšanu Patīk fotografēt? Lieliski! Tu vari izmantot šo hobiju, lai nopelnītu naudu internetā. Tādās mājaslapās kā istockphoto.com vai shutterstock.com Tu vari ievietot savas fotogrāfijas un nopelnīt līdz pat 45% no to pārdošanas cenas. Jo vairāk cilvēku pirks Tavas bildes, jo lielāku honorāru Tu saņemsi.



Naudas pelnīšana ar kopīraitingu Vai Tev piemīt prasme rakstīt interesantas, aizraujošas esejas vai bloga rakstus? Mūsdienās šādi cilvēki ir ļoti pieprasīti, kas padara šo nišu par vēl vienu lielisku iespēju, kā pelnīt naudu internetā. Mājaslapā Upwork vari iepazīties ar pasaules slaveniem kopīraiteriem (copywriter), starp kuriem ir arī latvieši. Ja Tu proti rakstīt dažādus bloga rakstus vai cita veida saturu, tad noteikti pamēģini izmantot savas dotības, lai nopelnītu naudu ar rakstīšanu. Šādi speciālisti var pelnīt 50 EUR / stundā un pat vairāk! Lieliska priekšrocība šādam darbam ir tāda, ka Tu to vari veikt attālināti, un nav nepieciešams atrasties ofisā 8 stundas dienā

Privātpakalpojumi

Ja tomēr iepriekš minētie padomi Tev neder, vai arī tie nepalīdzēja nopelnīt pietiekošu naudas summu, tad laiks padomāt par papildu darbu brīvajā laikā. Ērtākais un interesantākais veids, kā pavadīt brīvo laiku, pelnot naudu, būtu uzsākt savu mazo biznesu.

Atrodi kādu klusu, mierīgu vietu, kur Tu netraucēts vari apdomāt, kādas prasmes Tev piemīt, kas būtu noderīgas citiem. Varbūt Tu lieliski pārzini datortehniku un vari piedāvāt konsultācijas? Iespējams, Tu proti veidot interjera dizainu? Cilvēki aktīvi interesējas par to, ko citi piedāvā un prot, jo privātpakalpojumi biežāk ir lētāki nekā pakalpojumi no lieliem un vidējiem uzņēmumiem, turklāt tie nereti nodrošina augstāku kvalitāti.

Sāc piedāvāt savu pakalpojumu draugiem un paziņām. Tie ir cilvēki, kuri Tevi pazīst un noteikti uzklausīs Tavu piedāvājumu. Ir divas nozīmīgas priekšrocības, piedāvājot pakalpojumu saviem draugiem:

  • Uzticība;

  • Atsauksmes.

Uzticība ir kas tāds, par ko uzņēmumi tērē lielu naudu. Uzticība piesaista jaunus klientus un notur esošos. Taču, lai noturētu klientu uzticību, ir nepieciešams pilnveidot pakalpojumu, balstoties uz klientu vēlmēm un ieteikumiem. Atsauksmes netiešā veidā veicina uzticību, jo, saņemot tās, var strādāt pie pakalpojuma uzlabošanas, lai tas atbilstu klientu vajadzībām. Līdzko Tavi klienti ir priecīgi, Tu iegūsti viņu uzticību.

Piedāvājot pakalpojumu draugiem, tie Tev uzticēsies un dos iespēju parādīt savas prasmes. Noteikti saņemsi dažādas atsauksmes, kas Tev palīdzēs pilnveidot pakalpojumu, lai apmierinātu klientu vajadzības. Galvenais, nekautrējies un palūdz klientu viedokli par sniegto pakalpojumu! Atsauksmes ir arī efektīvs veids, kā piesaistīt jaunus klientus. Lai to izdarītu, ir nepieciešama mājaslapa, kurā atsauksmes izvietot.

Mūsdienās ir iespējas izveidot mājaslapu pilnīgi par brīvu. Neuztraucies, ja nesaproti neko no programmēšanas, jo Tev nav nepieciešams to zināt. Tiek piedāvāti gatavi mājaslapu šabloni, kuros nepieciešams tikai ierakstīt tekstu un ievietot bildes.

Šajā video var apskatīt, kā bez maksas izveidot skaistu un vienkāršu mājaslapu jebkurām vajadzībam, izmantojot www.mozello.lv platformu. Līdzko Tava mājaslapa ir gatava, sāc domāt, kā Tu vari piesaistīt to cilvēku uzmanību, kam interesētu Tavs pakalpojums.

Izmanto sociālos tīklus, lai rosinātu interesi un piesaistītu cilvēku uzmanību. Ievieto informāciju par savu jauno mājaslapu dažādos interneta katalogos, piedāvā savu pakalpojumu interneta forumos, kur cilvēki aktīvi meklē iespējas un risinājumus.

Lai arī kādas idejas Tev nāktu prātā – atceries, ka ir neskaitāmi veidi, kā nopelnīt naudu, lai atbrīvotos no finansiālām grūtībām. Viss, kas Tev ir vajadzīgs, ir investēt nedaudz laika un būt radošam. Būsi pārsteigts, cik daudz var panākt vienkārši darot.

ARĪ MĒS PIEDĀVĀJAM NOPELNĪT NAUDU

Vai Tev ir sava mājaslapa, blogs vai kāds cits interneta resurss? Ja ir, tad Tev ir lieliska iespēja nopelnīt naudu, neiztērējot ne centa! Sūti mums uz [email protected] aprakstu par savu mājaslapu, un mēs ar Tevi sazināsimies! Vairāk informācijas par sadarbības iespējām meklē sadaļā sadarbība.

“Lai ko izmainītu, ir jābeidz runāt un jāsāk darīt”

Walt Disney

CreditOn.lv © 2007 - 2024