YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Vai nebanku kredītdevēji izvērtē maksātspēju ?

Viens no izplatītākajiem mītiem par nebanku kreditēšanu - netiek vērtēta klientu maksātspēja. Lai šo aizspriedumu mazinātu, CreditOn.lv piedāvā ielūkoties ieviestajos instrumentos klientu maksātspējas vērtēšanai. Tie ir izstrādāti, lai maksimāli mazinātu risku, ka aizdevums (ātrais kredīts vai kredītlīnija) tiek izsniegts klientam, kurš vēlāk to nespēj atdot.

Lai izvērtētu klientu maksātspēju, tiek veikti šādi procesi:

Pārbaude par kavētām parādsaistībām.

Pirms nebanku kredīta piešķiršanas kredītdevēji izvērtē informāciju par potenciālo klientu dažādās datu bāzēs, lai parūpētos par to, ka klienti neuzņemas pārāk lielas finanšu saistības.

Līdzšinējo kredītu atmaksas analīze.

Aizņemoties nebanku kredītu pirmoreiz, pieejamā summa ir ierobežota, bet CreditOn.lv klients saņem 100% atlaidi aizdevuma pagarināšanas un komisijas maksai, attiecīgi pirmoreiz, izvēloties īstermiņa aizdevumu, ir jāapmaksā tikpat liela summa, cik esi aizņēmies. Tikai pēc tam, kad kredītdevējs ir pārliecinājies, ka klients pilda savas kredītsaistības laikus, pieejamais kredīta limits tiek palielināts.

Pārbaude par esošām nekavētām parādsaistībām.

Lai pārliecinātos, ka klients neuzņemas pārāk lielas finanšu saistības, Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas (LAFPA) biedriem ir pieejama informācija, cik un kādas saistības potenciālajam klientam ir pie citiem kredītdevējiem. Līdz ar to klients nevar vienlaicīgi aizņemties pie vairākiem nebanku kredītdevējiem, izveidojot summu, kas nav samērīga ar ienākumiem.

Informācijas iegūšana par klienta ienākumiem un izdevumiem.

Kredītiem, kuru summa ir lielāka par 427 euro vai termiņš pārsniedz gada robežu, kredītdevējam ir jāpārliecinās, ka patērētāja sniegtā informācija par ienākumiem ir patiesa. Attiecīgi kredītņēmējiem tiek prasīta VSAA, VID izziņa vai bankas konta izraksts, kurā būtu atspoguļoti ienākumi, vai arī informācija no darba devēja.

CreditOn.lv © 2007 - 2024