YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā uzlabot savu dzīves kvalitāti, kad Tev nav naudas

Neviens nav pasargāts no nonākšanas finansiālās grūtībās. Tām var būt dažādi iemesli, taču svarīgi ir saprast, kā uzlabot savu dzīvi, kaut arī esam bez naudas. Lūk būs daži noderīgi padomi, kā to iespējams izdarīt.

Atrodi, ko pārdot

Iedomājies, ka esi nonācis situācijā, kad līdz algai jāgaida divas nedēļas, taču pēkšņi bija nepieciešams doties pie zobārsta, un tagad Tev beigusies nauda. Ir vairāki iespējamie varianti, kā rīkoties:

  • Samierināties ar situāciju un dzīvot bez finanšu līdzekļiem turpmākās divas nedēļas;
  • Aizņemties naudu;
  • Izmantot radošu pieeju situācijas atrisināšanai.

Šajā gadījumā dosim priekšroku trešajam variantam – radošajai pieejai. Kā viena no alternatīvām varētu būt savu personīgo lietu pārdošana. Protams, tas nenozīmē, ka Tev uzreiz jāķeras klāt savām rotaslietām vai pulksteņiem. Mūsdienās cilvēki pērk un pārdod teju visu – sadzīves tehniku, elektrotehniku, telefonus, datorus, apģērbus, apavus un mēbeles.

Tieši tāpēc Tev ir iespēja paveikt divus lietderīgus darbus – izšķirot savas mantas un iegūt papildus ienākumus. Aplūko savu skapi, apavu plauktu, kā arī padomā par to, vai Tev ir kādas lietas, kuras ikdienā neizmanto, taču tās joprojām ir pietiekami labā stāvoklī. Varbūt tas ir dators, telefons, mikroviļņu krāsns, printeris vai blenderis? Izmanto sludinājumu mājas lapas, sociālo mediju grupas un citus resursus, lai pārdotu šīs lietas. Protams, nosaki atbilstošu cenu, kādu vēlies par tām prasīt, ņemot vērā kvalitāti un nolietojumu.

Izmanto ziemas krājumus

Iespējams, arī Tev ledusskapī vai pagrabā glabājas dažādi lauku labumi, kurus esi gatavojis pats, vai arī saņēmis no draugiem un radiem. Tad šis ir īstais brīdis, lai liktu tos lietā.

Pārtikas iegāde veido lielu izdevumu daļu, tādēļ, nonākot finansiālās grūtībās, daudzi cilvēki jūtas bezpalīdzīgi, jo nezina, kā izdzīvot līdz algai. Pirms sāc domāt par tādām alternatīvām kā ātrais kredīts, pielieto mazliet radošuma un veic nelielu izpēti internetā. Iespējams, Tev izdosies pagatavot dažādas receptes no tā, kas ir pieejams ledusskapī, piemēram, dažādi konservi un dārzeņi. Tāpat ir vērts arī ielūkoties, kas atrodams Tava ledusskapja saldētavā. Arī tur var atrast produktus, kurus iespējams lietderīgi izmantot šajā situācijā.

Centies izvairīties no nonākšanas šādā situācijā atkārtoti

Lai arī, protams, to ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt, ir jāmēģina mācīties no savām kļūdām, lai nākotnē tās atkal neatkārtotos. Pirmkārt, Tev var palīdzēt personīgā budžeta plānošana. Pārsteidzoši, ka to dara tikai neliela daļa cilvēku. Iespējams, tas skaidrojams ar laika vai zināšanu trūkumu. Taču finanses ir pietiekami nozīmīga joma, kurai vērts atvēlēt laiku un pūles, jo tās nākotnē atmaksāsies.

Viss, kas Tev nepieciešams, ir papīra lapa. Pieraksti uz tās visus savus ienākumus un regulāros izdevumus. Pēc tam, ja vēlies, sadali tos kategorijās, piemēram, pārtika, auto, skola un īre. Tādā veidā redzēsi, kurai jomai tiek tērēts visvairāk un arī sapratīsi, vai iespējams samazināt izmaksas kādā no tām.

Ja saproti, ka šobrīd pelni pārāk maz un nevari atļauties visu, ko vēlies, iespējams, ir nepieciešams domāt par darba vietas maiņu. Galvenais, nesamierinies ar esošo situāciju un meklē risinājumus, kā to uzlabot – apgūsti ko jaunu, atrodi papildus peļņas avotu un konsultējies ar zinošiem cilvēkiem.

CreditOn.lv © 2007 - 2024