YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā sasildīties, kamēr nav pieslēgta apkure

Dienas un naktis kļūst arvien drēgnākas un nepatīkamākas. Kamēr vēl nav pieslēgta apkure, mums jāsaskaras ar neērtībām un nepatīkamiem brīžiem, ko aukstums rada mūsu mājvietās. Lai padarītu rudens sezonu patīkamāku, kamēr gaidām apkures pieslēgšanu, mēs piedāvājam Jums dažus veidus, kā sasildīties.

Mūsdienu tehnoloģijas

Vienkāršākā metode, lai sasildītos, ir uzklāt vairākas segas, taču mūsdienās pieejama arī tāda opcija kā elektriskās segas. Šādas segas ir pieslēgtas pie elektrības, tās jāklāj gultas virspusē. Ja Jums ir pavisam auksti, varat izmantot arī šāda tipa elektriskos matračus. Tie nodrošinās patīkamus drēgnos rītus un vakarus, kurus pavadāt gultā.

Elektrība, kā arī mūsdienu tehnoloģiju iegāde prasa diezgan pamatīgu ieguldījumu. Ja esat atbildīgs cilvēks, aizdevums var palīdzēt brīdī, kad jāiegādājas kāds, iespējams, iepriekš neparedzēts pirkums.

Silts apģērbs

Der atgādināt veco labo teicienu ‘’galvenais - lai kājām būtu silti’’. Vairākas apģērbu kārtas palīdzēs izolēt ķermeni, tādā veidā varēsiet kontrolēt ķermeņa temperatūru, pievienojot vai novelkot kādu apģērba gabaliem. Tāpat izmantojiet vecmāmiņas vai pašu adītās vilnas zeķes – bieži vien tieši tās ir pati labākā apkure.

Tējas, zupas un citi silti ēdieni/dzērieni

Ēdiet karstu zupu, sildieties arī dzerot karstus dzērienus - tēju, kafiju, utt. Varat apvienot arī divus vienā - gatavojiet zupu pats uz plīts, sasildot visu mājvietu. Šajā sezonā pavisam noteikti ir patīkami ieritināties zem sedziņas ar karstu kakao vai piparmētru tējas krūzi – tas rada patīkamu omulības un mājīguma sajūtu.

Sildošās ierīces

Ja mēdzat gatavot, izmantojiet cepeškrāsni un plīti. Tās sasildīs virtuvi, sildot arī Jūs. Rudens un ziemas mēnešos ieteicams tās izmantot pēc iespējas vairāk, lai siltums plūstu pa visu Jūsu mājvietu. Ja Jums pašreiz nav sildošo ierīču, taču nav arī naudas to iegādei, apsveriet tādu iespēju kā patēriņa kredīts. Siltums šajā drēgnajā laikā ir viena no Jūsu pamatnepieciešamībām.

Vienmēr ņemiet vērā drošību! Tās tomēr ir elektriskās iekārtas, tādēļ jāveic visi piesardzības pasākumi.

Mājvietas iekārtojums

Siltāku sajūtu Jūsu mājvietā var radīt arī tā iekārtojums, piemēram, grīdas ir daudz siltākas, ja uz tām ir paklāji. Tāpat uz sava dīvāna vai gultas izvietojiet vairāk spilvenu un pledu, kuri nepārtraukti nodrošinās siltuma un mājokļa omulības sajūtu.

Varētu šķist ironiski, taču paklājus iespējams klāt arī uz sienām. Lai arī tas atgādina padomju laikus, mūsdienās iespējams piemeklēt dažādas modernas alternatīvas, kas pavisam noteikti iederētos Jūsu mājvietā, radot līdz šim neredzētu dizaina šedevru.

Vecais labais termofors

Varētu likties smieklīgi, taču daudzi to izmanto arī mūsdienās. No gumijas veidoto ‘’trauku’’ piepilda ar karstu ūdeni, ņemot to līdzi gultā zem segas – tas ir ļoti efektīvs sildīšanās veids. Termoforu nevajag piepildīt ar ūdeni līdz aizbāznim, jo tad tas labi nepiekļaujas ķermenim. Lai nerastos apdegumi, termoforu jāietin dvielī.

Šādu metodi, lai sasildītos, visticamāk, izmantoja Jūsu vecmāmiņas vai vectētiņi. Taču ir tāds teiciens ‘’Jo vecāks – jo labāks’’. Šajā gadījumā runa pavisam noteikti ir par termoforu, kas aukstajā laikā var kļūt par Jūsu labāko draugu.

Sportiskas aktivitātes

Tieši sports ir tas, kas drēgnā laikā var vislabāk paaugstināt Jūsu ķermeņa temperatūru. Nav nepieciešams doties ārā skriet vai nodarboties ar kādu sporta spēli – aktivitātes varat nodrošināt arī savā mājvietā. Sapulciniet ģimeni, sildoties kopīgi – kā lieliska alternatīva var kalpot tāda spēle kā ‘’Twister’’. Tā iekustinās Jūsu ķermeni, liekot aizmirst par apkures neesamību.

CreditOn.lv © 2007 - 2024