YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā sagatavoties dzīvei citā pilsētā

Ja esi nolēmis mainīt dzīvesvietu, pārceļoties no galvaspilsētas uz mazpilsētu vai otrādi, rēķinies ar to, ka šis lēmums prasīs ne mazums rūpju, bet, ņemot vērā vien pāris prakstiskus ieteikumus, pārcelšanās procesu vari padarīt, pēc iespējas, ērtāku. Kā tad sagatavoties dzīvei citā pilsētā un ko ņemt vērā, pārcelšanās procesā, par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

Ja esi nolēmis krasi mainīt dzīves vidi, iestāties augstskolā vai attīstīt savu karjeru un pārcelties uz dzīvi citā pilsētā, nerīkojies pārsteidzīgi, bet tā vietā - sastādi rīcības plānu.

Vispirms, jau laikus, sāc veidot uzkrājumus, ja šim mērķim jau nav noformēts banku vai nebanku kredītdevēju aizdevums, piemēram, patēriņa kredīts, jo pārcelšanās process var prasīt ne mazums līdzekļu.

Aplūko nekustamo īpašumu īres piedāvājumus konkrētajā pilsētā. Ja esi plānojis studēt, tad iesākumā kā lielisks risinājums noderēs studentu kopmītnes, tomēr, ja dodies darba meklējumos, tad ekonomiskāks risinājums būs atsevišķas istabas īre.

Pirms meklēt jaunu mitekli, aprunājies ar draugiem, paziņām vai radiniekiem, kas dzīvo šajā pilsētā, iespējams tieši viņi varēs ieteikt Tev kādu labu risinājumu.

Lai lieki netērētos, salīdzini mājokļu cenu diapazonu. Izvēloties jaunu mājokli, atceries, ka īpaša uzmanība jāpievērš tam, kur mājoklis atrodas un vai tā apkārtē ir labiekārtota visa nepieciešamā infrastruktūra. Piemēram, ja pārcelies uz citu pilsētu, studiju vai darba dēļ, pārliecinies, ka jaunais mājoklis atrodas sasniedzamā attālumā līdz darba vietai vai universitātei. Jāpārliecinās arī par to, ka jaunās dzīvesvietas tuvumā ir ērti sasniedzamas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Ja esi plānojis uz jauno pilsētu pārcelties kopā ar visu iedzīvi, mēbelēm un sadzīves tehniku, veic revīzju un izvērtē, kurus no inerjera vai sadzīves priekšmetiem ir jēga transportēt uz jauno mitekli, bet kuri - ir savu jau nokalpojuši. Jārēķinās arī ar to, ka dzīvokļi īrei bieži vien tiek piedāvāti ar visām mēbelēm vai sadzīves tehniku. Tādēļ jāpadomā par to, kur mēbeles vai sadzīves tehniku noglabāt gadījumā, kad tie kādu laiku vairs nebūs nepieciešami. Ja jaunā dzīvesvieta jau aprīkota ar visu nepieciešamo, tad nevajadzīgās mēbeles un sadzīves tehniku vari izdevīgi pārdot kādā no interneta vietnēm, tādejādi nopelnot papildus līdzekļus un netērējoties to pārvadāšanā.

Lai ātrāk atrastu darbu jaunā pilsētā, sāc pētīt darba sludinājumus jau laikus un izsūti savu CV vismaz 2 nedēļas pirms pašas pārcelšanās. Atceries, ka katram darba sludinājumam ir atvēlēts konkursa termiņš, tādēļ uz darba intervijām Tevi sāks aicināt tikai pēc konkursa termiņa beigām. Izsūtot savus pieteikumus vakantajiem amatiem, motivācijas vēstulē norādi arī to, ka esi dzīvojis citā pilsētā un kad esi plānojis pārcelties. Ja savā CV norādīsi iepriekšējo dzīvesvietu, var rasties lieki pārpratumi, tādēļ norādot adresi veic vajadzīgās atzīmes un komentārus arī savā CV.

Ja pārcelies kopā ar mājdzīvnieku, piemēram, suni, pārliecinies, ka dzīvesvietas tuvumā atrodas parks vai cita pastaigām piemerota vieta. Tāpat sasniedzamā attālumā vajadētu atrasties arī veterinārajai klīnikai vai aptiekai. Un, protams, par mājdzīvniekiem Tev būtu ieteicams informēt arī īres dzīvokļa saimnieku un pārliecināties par to, ka viņam nav iebildumu pret iemītnieku ar mājdzīvniekiem.

Apdomā arī oficiālās dzīvesvietas pieraksta maiņu, jo nereti pilsētas pašvaldība saviem iedzīvotājiem piedāvā dažādas priekšrocības, piemēram, atvieglojumus braucieniem sabiedriskajā transportā.

Tāpat, neaizmirsti arī par pierakstu pie jauna ģimenes ārsta, kas atradīsies Tavas jaunās dzīvesvietas tuvumā,

CreditOn.lv © 2007 - 2024