YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

6 ieteikumi, kā sagatavot savu auto ziemai

Tā kā sezonas katru gadu mainās, un rudeni aizvieto ziema, ir svarīgi zināt, kā sagatavot savu transportlīdzekli aukstajam laikam. Tas palīdzēs izvairīties no papildu izmaksām un raizēm, ko var radīt mašīnas darbības bojājumi zemās temperatūras ietekmē. Aplūko sešus svarīgākos padomus, kas būtu jāņem vērā, lai mašīna tiktu pienācīgi aprūpēta un būtu gatava ziemai.

1. Pārbaudi automašīnas tehnisko stāvokli.

Ja kādu laiku mašīna nav vesta uz autoservisu, lai pārbaudītu tās stāvokli, pirms ziemas iestāšanās to noteikti ir vērts izdarīt. Tā kā aukstais laiks var radīt auto dažādas problēmas, vismaz pusi no tām iespējams novērst, regulāri apmeklējot auto servisu, kur transportlīdzekli apskatīs zinošs speciālists. Lai ietaupītu naudu, painteresējies, vai servisi pirms sezonas iestāšanās piedāvā atlaides auto tehniskā stāvokļa diagnostikai.

2. Noskaidro, vai akumulators ir labā tehniskā kārtībā.

Akumulators ir viena no svarīgākajām automašīnas detaļām, tādēļ tam jāpievērš īpaša uzmanība. Aukstais laiks ietekmē akumulatora darbību, turklāt auto gaismas, sildītājs un citas elektroniskās ierīces, kuras izmantojam, patērē tā enerģiju. Eksperti norāda, ka vidējais laba akumulatora mūžs ir aptuveni pieci gadi, taču, ja redzams, ka ir problēmas ar auto iedarbināšanu, vajadzētu pārbaudīt akumulatoru un to nomainīt, ja nepieciešams.

3. Nomaini dzesēšanas sistēmā esošo antifrīzu.

Parasti automašīnas motoru dzesēšanas šķidrumos ūdens un antifrīza attiecība ir 50:50. Ņemot vērā sezonu maiņu, vajadzētu padomāt arī par to, kad pēdējo reizi uzpildīts svaigs antifrīzs. Ar laiku tas zaudē savas īpašības, tādēļ, lai auto motors darbotos atbilstoši, veic antifrīza nomaiņu.

4. Noskaidro, kādā stāvoklī ir auto riepas.

Riepas nodrošina to, lai mēs spētu veiksmīgi kontrolēt automašīnu, veicot pagriezienus un nepieciešamības gadījumā bremzējot. Riepu stāvoklim ir jāpievērš īpaša uzmanība, jo tas tiešā veidā ir saistīts ar mūsu drošību, esot uz ceļa dažādos laika apstākļos. Jāpārbauda ne tikai gaisa spiediens riepās, bet arī to protektora dziļums. Atceries, ka Latvijā no 1.decembra ziemas riepas ir obligātas, un to minimālajam protektora dziļumam jābūt vismaz 4 mm.

5. Nomazgā automašīnas vējstiklu un nomaini tīrītāja slotiņas.

Arī šo aspektu iespējams saistīt gan ar labāku redzamību, gan arī drošību. Vējstikla mazgāšana ir pati par sevi saprotama, savukārt, kas attiecas uz tīrītāja slotiņām – ar laiku tās nolietojas un vairs tik labi nespēj tik galā ar lietu un sniegu, ko ziemas laikā piedzīvojam diezgan bieži. Tādēļ pirms ziemas iestāšanās ir vēlams šīs detaļas nomainīt. Tāpat nomazgāt ik pa laikam vajadzētu ne tikai atsevišķas auto daļas, bet arī visu transportlīdzekli, it īpaši tad, kad uz ceļiem sāk kaisīt sāli.

Ievēro šos padomus un būsi pienācīgi sagatavojies ziemas sezonai, nodrošinot ne tikai ērtāku, bet arī drošāku braukšanu! Regulāra transportlīdzekļa pārbaude un apkope palīdz samazināt risku, ka radīsies nopietni bojājumi, kuru novēršanai būs nepieciešams dārgs remonts, un, lai to segtu, cilvēkiem nereti palīdz ātrie kredīti. Drošība un stabilitāte ir pirmajā vietā, tādēļ tās nodrošināšanā ir vērts veikt vairākus ieguldījumus.

CreditOn.lv © 2007 - 2024