YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā iekrāt naudu lielam pirkumam (un to neiztērēt)

Naudas krāšana lielākam pirkumam, piemēram, ceļojumam vai sadzīves tehnikas iegādei, var šķist sarežģīta. Nāksies mainīt savus tērēšanas paradumus un dzīvesveidu, taču nozīmīga mērķa labā ir vērts pacensties. Neatkarīgi no tā, kam vēlies naudu ietaupīt, šie padomi palīdzēs to izdarīt vienkāršāk.

Noskaidro veidu, kā visērtāk iekrāt naudu

Ir vairāki paņēmieni, kā sasniegt savus naudas taupīšanas mērķus, taču, kas der vienam, nederēs citam. Galvenais, kas jāņem vērā – izmēģini dažādus veidus, lai atrastu to, kas Tev der vislabāk. Šeit būs daži piemēri:

  • Atsevišķa bankas konta atvēršana. Mūsdienās daudzas bankas piedāvā ērti un ātri atvērt papildu kontu vai krājkontu, kurā vari ieskaitīt naudu, kas paredzēta konkrētam mērķim. Tas ne tikai ļaus vieglāk sekot līdzi tam, cik liela summa iekrāta, bet arī nodrošinās to, lai apzināti vai netīšām neiztērētu šo naudu.
  • Katru nedēļu vai mēnesi atvēli noteiktu summu, kuru pievienot iekrājumiem! Lai sāktu krāt naudu lielākam pirkumam, svarīgi saprast, kāda ir Tava finansiālā situācija, un cik daudz naudas vari atļauties konkrētā laika posmā novirzīt tieši krāšanai. Tie var būt 20 eiro nedēļā, 100 eiro mēnesī utt., atkarībā no tā, kādi ir Tavi regulārie ienākumi un izdevumi.
  • Maksā mazāk, iegādājoties lietotas preces! “Kas vienam lieks, citam prieks” – šajā teicienā ir liela daļa patiesības. Lietotu preču iegāde mūsdienās nav nekas jauns, piemēram, sociālajā medijā “Facebook” ir ļoti daudz pirkšanas un pārdošanas grupu, kurās iespējams iegādāties apģērbus, apavus, mēbeles, sadzīves tehniku, automašīnas un citas. lietas. Šī ir laba alternatīva situācijās, kad vēlies ietaupīt naudu. Protams, preces pirms iegādes vienmēr ieteicams rūpīgi aplūkot, lai vēlāk nenāktos vilties.

Prasmīga iepirkšanās

Preču pirkšana vairumā nav attiecināma tikai uz lielummāniem. Ja mājoklī ir pietiekami daudz vietas, konkrētu lietu iegāde lielākā daudzumā var pat būt noderīga un palīdzēt ietaupīt. Piemēram, ja veikalā ir ļoti izdevīga atlaide precēm, kuras iespējams uzglabāt ilgāku laiku, izvērtē iespējamo ietaupījumu, un, ja tas ir pietiekoši liels, izmanto izdevību!

  • Neej uz veikalu bez iepirkumu saraksta! Šī ir viena no populārākajām stratēģijām, kuru iesaka cilvēkiem, kas vēlas ietaupīt naudu un izvairīties no spontāniem pirkumiem. Turklāt sarakstā ieteicams minēt pēc iespējas specifiskākus produktus, piemēram, nevis “dārzeņi”, bet “1 kg kartupeļu, 500 g burkānu” u.tml. Ņem vērā, ka šī stratēģija darbojas tikai tad, ja patiešām pērkat tikai to, kas minēts sarakstā!
  • Iegādājies veikalu zīmolu produktus! Ja vēlies kaut mazliet ietaupīt, ir vērts iegādāties konkrētu zīmolu produktus. Noteikti esi ievērojis dažādos veikalos to zīmola preces.
  • Preču salīdzināšana internetā. Tā kā tiešsaistē mūsdienās ātri un ērti iespējams atrast preces un to cenas, ir prātīgi šo iespēju izmantot. Piemēram, ja nepieciešami jauni sporta apavi, aplūko vairākus veikalus un to piedāvājumus, lai atrastu izdevīgāko!

Iepriekš minētie paņēmieni ir aizgūti no citu cilvēku pieredzes un ekspertu ieteikumiem, tādēļ Tavā ziņā ir izvēlēties, kurš der vislabāk. Kā papildu alternatīva lielāku pirkumu iegādei tiek uzskatīti arī patēriņa kredīti, kas noder gadījumos, ja naudas summa nepieciešama pēc iespējas ātrāk vai arī noticis kas neplānots. Vienmēr aizņemies atbildīgi un izvērtē savas iespējas atmaksāt aizdevumu!

CreditOn.lv © 2007 - 2024