YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

7 ieteikumi iegādājoties lietotas preces (mēbeles, apģērbu)

Facebook.com pirkšanas un pārdošanas grupas, Ss.com, Andelemandele.lv, Atverskapi.lv un daudzas citas sludinājumu vietnes sniedz noderīgu iespēju iegādāties dažādas preces krietni lētāk nekā mēs par tām maksātu veikalā. Lai arī šāda alternatīva ļauj ietaupīt naudu, pirms maksāt par kādu lietu, kuru esam noskatījuši, ir jāņem vērā vairāki vērtīgi ieteikumi, kas palīdzēs izvairīties no vilšanās un krāpniecības.

1. Satiec pārdevēju drošā veidā

Pirmkārt, nav ieteicams pirkt kādu preci, dodoties pie personas uz mājām. Protams, ir izņēmuma gadījumi, kad plānots iegādāties mēbeles vai santehniku, taču tad noteikti neej satikties vienatnē. Citās situācijās vienmēr centies vienoties par satikšanos kādā publiskā vietā.

Ja preci iegādāsies lietoto preču veikalā, tad viss būs daudz vienkāršāk. Prece būs lētāka, un tomēr pirkšana veikalā ir drošāka.

2. Vienmēr veic apmaiņu vienlaicīgi

Šajā gadījumā tas attiecas gan uz pircēja, gan pārdevēja drošību. Nekad nedari tā, ka pārskaiti naudu par pirkumu, un tad gaidi, kad Tev tas tiks atsūtīts, vai otrādāk. Vienmēr centies veikt šo darījumu vienlaicīgi.

3. Pārbaudi, pirms pērc

Šajā gadījumā nav runa tikai par preci, kuru vēlies iegādāties, lai gan atsevišķos gadījumos to būtu ieteicams darīt, piemēram, ja pērc apģērbus vai apavus. Tos noteikti būtu ieteicams uzmērīt. Taču vēl Tev arī vajadzētu pārbaudīt pašu pārdevēju – vai persona dzīvo Tavā reģionā, vai sociālo mediju profilā tai ir tikai daži draugi (tā nav laba zīme), vai personai ir profila foto, vai no profila nav ievietotas saites uz aizdomīgām vietnēm, vai nav sūdzību par šo pārdevēju.

4. Veic izpēti par konkrēto preci

Šis ir kā mājasdarbs, kuru vajadzētu veikt vienmēr, pirms iegādājies kādu lietotu preci. Lai to izdarītu, vari sameklēt informāciju par tādu pašu, tikai jaunu lietu, vai arī kādu līdzīgu modeli. Tā arī sapratīsi, vai prasītā cena ir adekvāta. Piemēram, ja prece nav lietota un joprojām ir iepakojumā, tai tik un tā vajadzētu būt lētākai nekā veikalā. Savukārt, ja tā ir lietota, vai ar defektiem, cenai jābūt vēl zemākai. Pievērs uzmanību tam, vai persona ir iepriekš pārdevusi kādas preces un, vai par to ir bijuši kādi komentāri.

5. Pieprasi pierādījumus

Šis ir padoms, kuru ieteikuši vairāki cilvēki, kas iegādājas lietotas preces. Lai Tu būtu pārliecināts par to, ko iegādājaties, vari lūgt pārdevējam pierādījumus. Pirmkārt, tie būtu preces attēli. Turklāt nevis viens, bet vairāki – no dažādiem rakursiem un tuvplānā. Tāpat vari lūgt nofotografēt pirkuma čeku, preces marķējumu/etiķeti un garantijas apliecinājumu.

6. Nesadarbojies ar neuzticamiem pārdevējiem

Cilvēki, kas pārdod dažādas lietas, mēdz mainīt savas domas par cenu. Piemēram, redzot, ka precei ir lielāks pieprasījums, viņi to paaugstina. Vai arī sarakstē norāda vienu, bet satiekoties – citu summu. Kad novēro šādu uzvedību, padomā, vai ir vērts sadarboties ar šādu personu.

7. Pārdomā, vai vari atļauties iegādāties konkrēto preci

Par spīti tam, ka lietotas preces ir lētākas nekā jaunas, Tev tik un tā ir jāšķiras no konkrētas summas. Tāpēc vienmēr ir jāpārdomā, vai šī lieta Tev patiešām ir vajadzīga un, vai vari to atļauties. Protams, atsevišķos gadījumos šis ir labs variants, ja, piemēram, sabojājas veļas mašīna. Pirms apsver tādu iespēju kā patēriņa kredīts, vērts aplūkot, kāds ir lietotās sadzīves tehnikas piedāvājums.

CreditOn.lv © 2007 - 2024