YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

6 ieteikumi, kā iekrāt naudu arī tad, ja Tev ir neregulāri ienākumi

Kad runa ir par iekrājumu veidošanu, visiem ir zināma mantra ‘’maksā sev vispirms’’, taču cilvēkiem ar neregulāriem ienākumiem tas ne vienmēr ir vienkāršs uzdevums. Kaut vai tāpēc, ka nav iespējams pieslēgt regulāro maksājumu internetbankā, jo algas datumi mēdz atšķirties. Tomēr tas nenozīmē, ka iekrāt naudu nav iespējams. Turpinājumā 6 ieteikumi, kas varētu noderēt.

Vispirms atmaksā aizdevumu

Neatkarīgi no tā, cik liels aizdevums ir noformēts, tā atmaksa jāizvirza kā prioritāte. Jo ātrāk veiksiet atmaksu, jo mazākas būs tā kopējās izmaksas - ietaupīto naudu pēc tam vari novirzīt uzkrājumā.

Kad kredītsaistības dzēstas, summu, ko maksāji par aizdevumu, vari turpināt novirzīt uzkrājuma kontā.

Uzkrājumu padari par vienu no prioritātēm

Ja vēlies izveidot stabilu uzkrājumu, tad Tev tas jāpadara par prioritāti. Izlem, cik šim nolūkam vari atvēlēt un veic šo pārskaitījumu regulāri - kopā ar citiem obligātajiem maksājumiem.

Koncentrējies uz ilgtermiņa perspektīvu

Daļa cilvēku neveido uzkrājumus, jo uzskata, ka viņu ienākumi ir pārāk mazi vai neregulāri, lai no tā būtu kāda jēga. Bet īstā jēga ir sākt - pat ja sāc ar ļoti mazu summu. Ja iesākumā krājkontā iemaksā 10 eiro mēnesī, bet pēc četriem mēnešiem šo summu palielini līdz 20 eiro, savukārt vēl pēc četriem ieguldījuma summa ir 30 eiro, tad drīz vien krājkontā būs ievērojama summa.

Koncentrēšanās uz ilgtermiņa perspektīvu palīdz novērtēt pat nelielā sākuma nozīmi. Ņemot vērā neregulāros ienākumus, iespējams, būs grūti izrēķināt, cik daudz sakrāsi, piemēram, gada laikā, taču, ja vien uzkrājuma veidošanu ieviesīsi kā ieradumu, progress noteikti būs jūtams.

Pārskati savus izdevumus

Lai saprastu, cik daudz ik mēnesi vari atlikt, ir jākoncentrējas arī uz izdevumiem. Ja nezini, kam un cik daudz tērē, ilgāku laika posmu, piemēram, mēnesi pieraksti visus savus tēriņus. Pēc tam sadali izdevumus pa kategorijām, un piefiksē arī liekos tēriņus, bez kuriem noteikti vari iztikt. Rezultātā uzzināsi savu ‘’iztikas minimumu’’, ar ko mēnesī būtu jāiztiek. Protams, te jāņem vērā arī neregulārie izdevumi. Tomēr zinot, kādi ir svarīgie tēriņi, būs vieglāk saprast, cik daudz vari atvēlēt uzkrājumam.

Izvirzi reālus mērķus

Tu nevari zināt, vai ietaupi pietiekami daudz, ja vien iepriekš nenosaki, cik daudz naudas vēlies atlikt - un tas nozīmē mērķu noteikšanu. Lai saglabātu motivāciju, svarīgi, lai mērķi būtu reāli izpildāmi. Iespējams, būs grūti noteikt konkrētus termiņus, kuros vajadzīgo naudas summu plānots sakrāt, tomēr mērķis palīdzēs virzīties uz priekšu un saglabāt motivāciju .

Mērķi var būt dažādi - sākot no uzkrājuma veidošanas neplānotām situācijām, beidzot ar sapņu ceļojumu nākamajā vasarā. Lai arī kādas būtu Tavas vēlmes un vajadzības, konkrēts plāns palīdzēs to sasniegt daudz veiksmīgāk.

Svini panākumus

Vēl viens labs veids, kā saglabāt iedvesmu, ir ik pa laikam pārskatīt progresu un nosvinēt panākumus. Piemēram, lielo mērķi vari sadalīt vairākos mazākos mērķos un atalgot sevi ik reizi, kad viens posms ir pabeigts. Tas viss palīdzēs virzīties uz priekšu un sasniegt arvien jaunas virsotnes.

Cilvēki ar neregulāriem ienākumiem patiesībā var būt ļoti labi krājēji, jo bieži vien tas arī ir vienīgais veids, kā viņi var uzturēt savu dzīvesveidu nemainīgu. Ja vēl neesi pievērsies naudas krāšanai, galvenais ir tikai sākt - pat nelieli soļi ļauj sasniegt mērķi, ko pats esi izvirzījis.

CreditOn.lv © 2007 - 2024