YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

4 svarīgi soļi, kas ļaus iegādāties īpašumu vēl pirms 30 gadu sasniegšanas

Īpašuma iegāde prasa lielus līdzekļus, tādēļ cilvēkam, kas vēlas īpašumu, jāprot plānot savas finanses, jāveido iekrājumi un jāapzinās naudas vērtība. Tas ir atbildīgs process un lai arī šķiet, ka tas varētu būt sarežģīti, realitātē, lai iegādātos īpašumu vēl pirms 30 gadu sasniegšanas, nepieciešams sekot vien 4 soļiem.

Finanšu pārvaldība

Sākt finanšu pārvaldību vajadzētu jau no dienas, kad sākat sevi uzturēt pats. Vienmēr sekojiet līdzi savas naudas plūsmai, tostarp pirkumiem, pārliecinoties, ka Jūs vienmēr tērējat mazāk nekā nopelnāt. Izvirziet sev finanšu mērķus!

Naudas plānošanas procesā ietilpst arī iekrājumu veidošana. Sāciet veidot savu kapitālu pēc iespējas agrāk, un dzīves laikā tas pavisam noteikti atmaksāsies. Iekrājumi nodrošinās Jums stabilu nākotni, tādējādi Jums nebūs jāuztraucas par situācijām, kurās Jums pietrūks līdzekļu.

Centieties veidot budžetu, jo tieši tas lielā mērā ietekmē to, kur aizplūst Jūsu nauda. Tādā veidā vienmēr būsiet informēti par to, kur paliek finanses, un arī par to, ko būtu nepieciešams iegādāties.

Cienījama kredītvēsture

Iespējams, ka agrākā jaunībā Jūs jau esat pieļāvis kādu finanšu kļūdu – ja tā Jūs ietekmē vēljoprojām, tad to vajadzētu atrisināt pēc iespējas ātrāk. Kredītsaistības nopietni ietekmē īpašuma iegādes procesu - jo ilgāk Jums būs jāatmaksā parāds, jo ilgāk nevarēsiet iegādāties īpašumu.

Rūpējieties par savu kredītvēsturi, jo cienījama kredītvēsture palīdzēs Jums iegādāties, piemēram, māju vai automašīnu, jo Jums būs pieejama tāda opcija kā aizdevums. Tomēr jāapzinās, ka tas ir liels risks - kredītsaistības vajadzētu uzņemties vien tad, ja esat pārliecināts, ka varēsiet tās godprātīgi atmaksāt. Aizdevums ir paredzēts nopietniem mērķiem, tādēļ esiet apzinīgi!

Skaidri mērķi

Izvirziet sev mērķus, ko vēlaties dzīvē sasniegt. Bieži vien tas var palīdzēt arī ceļā uz īpašuma iegādi. Svarīgākais - definējiet, ko konkrēti Jūs vēlaties. Jo ātrāk tiks izvirzīts mērķis, jo ātrāk tas tiks realizēts.

Pēc mērķu definēšanas Jums vajadzētu veikt kritisku un reālistisku izvirzīto mērķu novērtējumu – vai tiešām varat sasniegt itin visu, ko vēlaties? Varbūt mērķu sarakstā nepieciešams veikt korekcijas vai pagarināt kāda mērķa izpildes termiņu. Atcerieties, ka mērķu izpilde nav sacensības, kaut ko pierādīt nepieciešams vienīgi sev. Arī pēc 30 gadu vecuma Jūs strādāsiet, taupīsiet un centīsieties realizēt mērķus, tādēļ turpiniet iesākto!

Neatkarība un patstāvība

Vecāki ir tie cilvēki, kas gribēs Jums palīdzēt visas dzīves garumā, taču Jums jākļūst neatkarīgiem un patstāvīgiem. Ja vēlaties iegādāties īpašumu vēl pirms 30 gadu sasniegšanas, Jums jāapzinās, ka par to esat atbildīgs tikai un vienīgi Jūs pats, noteicošais ir Jūsu domu gājiens un rīcība attiecīgās situācijās.

Piemēram, ja pēc skolas beigšanas vēlaties uzsākt studijas, apvienojiet tās ar darbu. Tas būs mazs, taču nozīmīgs solis Jūsu nākotnē, jo varēsiet sākt sevi nodrošināt pats. Tādā veidā uzzināsiet, ko nozīmē darbs un tā augļi. Tā varēsiet arī pēc iespējas ātrāk sākt veidot iekrājumus, nodrošinot savu nākotni.

Paralēli centieties iegūt zināšanas ekonomikā. Tas noderēs, jo varēsiet patstāvīgi pieņemt svarīgus finanšu lēmumus, tādējādi īpašuma iegāde Jums nesagādās nekādas problēmas. Ja pēc iespējas agrākā vecumā kļūsiet neatkarīgs un patstāvīgs, tad pavisam noteikti jau līdz 30 gadu sasniegšanai varēsiet lepoties ar savu īpašumu sarakstu. Pierādiet, ka nav jādara neiespējamais – jāseko vien dažiem soļiem.

CreditOn.lv © 2007 - 2024