YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

4 lieliskas grāmatas, kuras dāvināt Ziemassvētkos

Laikā, kad īpaši tiek piedomāts par to, kā iepriecināt sev mīļos un tuvos, krietni jāpalauza galva, lai katram piemeklētu īsto dāvanu. Bieži ven mēdzam aizmirst, ka ko atbilstošu un noderīgu varam atrast arī grāmatnīcu plauktos. Par to, kādas jaunākās grāmatas varētu pasniegt kā lielisku dāvanu Ziemassvētkos, pastāstīsim raksta turpinājumā.

Harija Potera grāmatu sērija

Šodien tikai retais nav dzirdējis par maģisko burvju skolu Hogvardu, Hariju Poteru un viņa draugiem. Turklāt šīs grāmatas sēriju iecienījuši kā mazi, tā arī lieli lasītāji. Jau vairāk nekā divdesmit gadus šīs grāmatas priecē teju visas pasaules iedzīvotājus. Kopš tās izdošanas, tā ir tulkota vairāk nekā 80 pasaules valodās, pēc tās motīviem ir uzņemtas pilmetrāžas filmas un tā izdota vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru.

Grāmatu sēriju iznākšana radīja arī lielu rezonansi Latvijā, pie veikaliem veidojās lielas rindas un katrs savā īpašumā vēlējās iegādāties kādu no grāmatas eksemplāriem. Turklāt grāmatas priecēja un aizrāva ne tikai rūdītus lasītājus, bet tā mācēja aizraut pat tos, kas ikdienā grāmatām pat nepievērsās.

Sekojot līdzi lielajam pieprasījumam, pavisam nesen Latvijas grāmatnīcu plauktos parādījās atkārotais grāmatu sērijas izdevums. Tāpēc šī būs lieliska dāvana gan mazam, gan lielam lasītājam, kura īpašumā tās vēl nav.

Vecpilsētas stāsti jeb Pavisam patiesa Vecrīgas vēsture

Daudzi pazīstami ar Vecrīgas kultūras pieminekļiem un to vēsturi. Tomēr arhitekte un kultūras pieminekļu pētniece Marina Levina mācējusi paskatīties uz šo vēstures mantojumu pavisam citādākā rakursā. Grāmatā ko jaunu un nezināmu spēs atrast ikviens, un tā pilna visdažādākajiem stāstiem, leģendām un laikmeta liecībām.

Katra tās nodaļa ir kā atsevišķs romāns un īpašu burvību tai piešķir unikālās ilustrācijas, ko kā atseviškas gleznas veidojis mākslinieks Andrejs Krasņikovs.

Grāmata sniedz iespēju palūkoties uz vecpilsētu citām acīm, turklāt katru aprakstīto vēstures pieminekli lasītājs varēs atrast arī autores izstrādātajā kartē, un ar tās palīdzību izstaigāt visas šaurās Vecrīgas ieliņas, sajūtot un izjūtot vēstures dvesmu.

Uzņēmuma darbības uzsākšana, grāmatvedība un nodokļi

Šī, Ingunas Leibus grāmata, būs lieliska dāvana ne tikai studentiem, bet arī tiem, kas apsver sava biznesa izveidi. Grāmatā sīki un smalki pastāstīts tas, kā soli pa solim noris jauna uzņēmuma reģistrēšanas process, tiek sniegts izsmeļošs ieskats dažādu saimniecisko darbību veidos, īpatnībās, plusos un mīnusos.

Sev vajadzīgo informāciju šeit atradīs jebkurš jaunais uzņēmējs, un tā būs lielisks palīgs veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanā. Grāmata palīdzēs tikt skaidrībā arī ar visdažādākajiem grāmatvedības un nodokļu jautājumiem, kas ir tik svarīgi, sperot pirmos soļus uzņēmējdarbībā.

Ja sava uzņēmuma dibināšanai un attīstīšanai tiks noformēts naudas aizdevums, piemēram, patēriņa kredīts bez ķīlas, būs vieglāk tā izvēlē vadīties, skatoties no veiksmīga uzņēmēja prizmas. Un, protams, šī grāmata noderēs arī skolēniem un studentiem, kas iegūst padziļinātu izglītību kādā no uzņēmējdarbības veidiem.

Latvietis. 100 nacionālās īpatnības

Ilmārs Šlāpins un Reinis Pētersons ar zināmu humora devu apkopojuši apskatu par mūsdienu latvieti un tikai viņam raksturīgām īpatnībām. Grāmatas nosaukums sasaucas ar Latvijas valsts simtgades jubileju un tajā ko sev jaunu un nezināmu, vai gluži pretēji - trāpīgu un asprātīgu - atradīs ikviens.

Šī rokasgrāmata veidota aptaujājot un vērojot Latvijas iedzīvotājus, runājot par viņiem svarīgām tēmām un notikumiem. Šī būs laba dāvana visiem tiem, kam piemīt zināma pašironijas deva un patīk pasmieties par sabiedrībā valdošajiem stereotipiem un uzskatiem.

CreditOn.lv © 2007 - 2024