YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

3 vienkārši veidi kā ietaupīt naudu + bonuss!

Vai ir nācies uzdot sev jautājumu: kā es varētu ietaupīt naudu? Internetā iespējams atrast simtiem padomu, kā ietaupīt. Bet visam pamatā ir 3 vienkārši procesi, kā to panākt - ienākumu un izmaksu uzskaite, izmaksu samazināšana un naudas krāšana. Tādēļ mēs Tev sniedzam 3 praktiskus padomus, kas palīdzēs tos realizēt ikdienā, kā arī piedāvājam attiecīgus rīkus, kas padarīs realizēšanu daudz vienkāršāku un organizētāku.

PĀRTIKA

“Domā, pirms iepērcies” – šim jābut zelta likumam, kad dodies iepirkties, ja plāno ietaupīt naudu. Pēc Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas (LASA) datiem - Latvijā gada laikā viens cilvēks izmet 113 kilogramus pārtikas. Mēnesī tie ir vairāk nekā 3kg pārtikas, ar ko pietiktu ilgam laikam. Tādēļ ir svarīgi izveidot iepirkumu sarakstu, tādu, kas būs Tavs ceļvedis lielveikalā. Mūsdienās to ir ļoti viegli izdarīt ar viedtālruņu palīdzību. Android viedtālruņu lietotājiem mēs iesakām izmantot aplikāciju Shopping List:

  • ļoti ērti lietojama;
  • nav nepieciešams interneta pieslēgums ikdienā;
  • iespējams veidot daudz un dažādus iepirkšanās sarakstus;
  • iespējams atzīmēt vai izsvītrot nopirktās preces vai tās, kuras nav izdevies iegādāties;
  • iespējams pievienot cenas un daudzumu;
  • jebkurā brīdi vari veikt labojumus gan sarakstam, gan atsevišķām precēm.

Aplikācija ir pieejama angļu un krievu valodās. Ja nepārzini šīs valodas, neuztraucies - aplikācija ir tik vienkārša, ka tā ir lietojama pat bez šo valodu zināšanām!


Starp citu!

Nav noslēpums un nekāds jaunums, ka pagatavot ēdienu bieži vien ir lētāk nekā pirkt gatavas pusdienas vai pusdienot ēdnīcās un bistro (noteikti būs lētāk par restorānu). Ja vēl to nedari, tad pamēģini – savs ēdiens garšo labāk!

IZKLAIDE

Runājot par izklaidi, plānošana ir Tavs labākais draugs. Ja plānosi savas izmaksas, kas paredzētas izklaidei un brīvdienām, tas ļaus Tev ietaupīt lielu naudas daudzumu. Ieskaties kuponu tirgotāju mājaslapās, piemēram, PērkamKopā.lv. Šeit varēsi atrast oriģinālus izklaides veidus, kuri maksās lētāk nekā no paša pakalpojuma sniedzēja. Drošības pēc pārbaudi, vai tiešām sanāk lētāk - ieskaties pakalpojuma sniedzēja mājaslapā un salīdzini cenu. Labāk būt 100% drošam par izvēli nekā pārmaksāt slinkuma dēļ, vai ne?


Labs veids, kā sekot līdzi izdevīgiem piedāvājumiem, ir pieteikties jaunumu saņemšanai epastā un/ vai telefonā. Līdzko uzņēmums piedāvās atlaides, Tu uzreiz būsi par to informēts un varēsi laicīgi ieplānot savas brīvdienas, nepārmaksājot, un tādā veidā ietaupīsi naudu.

AUTOMATIZĒTA NAUDAS TAUPĪŠANA

Sekot līdzi izmaksām un samazināt tās, kur tas ir iespējams, ir labi, taču tas, ko mēs katrs gribam redzēt, ir reāli pieejamie naudas līdzekļi savā bankas kontā. Tādēļ iesakām Tev sākt veikt uzkrājumus. To ir viegli uzsākt. Atliek atvērt attiecīgu uzkrājumu kontu kādā no bankām un uzstādīt, lai algas dienā, piemēram, 5% no algas tiktu pārskaitīti uz šo uzkrājumu kontu. Ja esi sekojis iepriekš minētajiem ieteikumiem, tad šo 5% neesamībai nevajadzētu atstāt lielu ietekmi uz Tavu finansiālo stāvokli ikdienā. Kādēļ labāk automatizēt šo procesu nevis krāt naudu zeķē? Tādēļ, ka, to darot pašam, vari aizmirst kādu dienu ielikt vai uzskatīsi, ka vari izlaist vienu reizi. Automatizējot procesu, Tu ar laiku pieradīsi pie tā, ka daļa algas novirzās uz krājkontu. Pat, ja šī nauda būs nepieciešama, 7 dienu laikā (atkarīgs no bankas) Tu to varēsi pārvirzīt uz parasto kontu, lai varētu ar šo naudu norēķināties.
Veicot šādus uzkrājumus, Tu vienmēr zināsi, ka Tev ir brīvi naudas līdzekļi, un plānotā atvaļinājumā varēsi izbaudīt ko tādu, par ko jau sen sapņoji!

BONUSS!

Kā jau iepriekš minējām, lai ietaupītu naudu, vajag plānot izmaksas. Taču viss sākas ar esošo izmaksu uzskaiti un kontroli, tādēļ piedāvājam CreditOn izveidotu budžeta plānotāju. Šis plānotājs ir paredzēts gan ģimenes, gan individuālo tēriņu un ienākumu uzskaitei. Tas ir veidots ekselī (Microsoft Excel) un iestatīts ar visām nepieciešamajām formulām. Veidots gan latviešu, gan krievu valodā.

Budžeta plānotāja ekrānšāviņš

Budžeta plānotājs ir pieejams bez maksas, un to iespējams lejupielādēt šeit. Tas ir ļoti ērts un vienkāršs rīks ikdienas lietošanā! Lai uzsāktu uzskaites veikšanu, atliek vien ievadīt ikmēneša ienākumus un pa kategorijām sadalīt izmaksas. Tālāk ekselis parūpēsies par aprēķiniem, un Tu redzēsi savu ienākumu un izmaksu kopskatu. Šādā veidā Tava vai Tavas ģimenes naudas plūsma būs pārskatāma. Nākamreiz, kad uzdosi sev jautājumu, kā es varu ietaupīt naudu, atliks vien apskatīties budžeta plānotājā un noteikt kategorijas, kurās kādu laiku nepieciešams samazināt izmaksas.


Ja palaidi garām - lejupielādē budžeta plānotāju.

CreditOn.lv © 2007 - 2024