YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

3 veidi, kā būtiski samazināt savus izdevumus

3 veidi, kā būtiski samazināt savus izdevumus

Mūsdienās ikviens ir saskāries ar situāciju, kad pat sekojot līdzi savām finansēm diemžēl gadījies pārtērēties. Un, kad saskaramies ar neplānotiem ikmēneša izdevumiem, patēriņa kredīts šķiet vienīgā iespēja, kā atrisināt radušās finansiālās grūtības. Bet, lai samazinātu savus izdevumus ir dažādi paņēmieni, kurus izmēģināt. Tāpēc turpinājumā aplūkosim 3 veidus, kā būtiski samazināt savus izdevumus.

Pirms iepērcies, sastādi sarakstu

Veido iepirkumu sarakstus tā, lai iegādātos to, kas Tev tiešām ir nepieciešams un vajadzīgs. Neapšaubāmi ir 21. gadsimts, kad ik uz soļa mūs vilina lielveikalu skatlogi, bet lieki un nevajadzīgi tēriņi pie nekā laba nenoved, par to ikviens ir pārliecinājies jau neskaitāmas reizes. Gluži otrādi, izšķērdīgie tēriņi pēc kāda laika liks mums “savilkt jostu ciešāk”, un tieši tas visai bieži spēj novest pie finansiālām grūtībām, kuras mēs nevēlamies.

Savukārt iepirkumu saraksti strādā izcili – tie patiesi palīdz nepārtērēties un samazināt izdevumus. Šis veids jau ir guvis atzinību, īpaši daudzbērnu ģimenēs. Vecāki sastāda iepirkumu sarakstus, pēc kuriem vadīties, un dodas uz lielveikaliem ar noteiktu plānu.

Iepirkumu saraksti Tevi ne tikai disciplinēs, bet pieradinās nebūt pārlieku izšķērdīgiem, un šeit ir vairāki plusi. Viens no tiem ir maciņa saturs, kurš krasi iekļausies pašu sastādītajos mērķos jeb budžetā. Un otrs plus, protams, ir samazinātie izdevumi, kas ļaus iekrāt.

Izvērtē šo opciju, jo tā pasargās Tevi no finansiālām grūtībām, bet galvenais - šis veids manāmi samazinās Tavus izdevumus.

Izmanto akciju piedāvājumus

Šis veids patiesi veic savu funkciju un, ja vien Tu pasekosi līdzi precēm veikalos, kas ir ierāmētas akciju uzlīmēs, ātri vien nonāksi pie secinājuma, ka izdevumi samazinās.

Sabiedrība dalās divās daļās. Viena daļa iepērkas un izmanto veikalos piedāvātās akcijas un atlaides. Savukārt otra sabiedrības daļa bieži vien uz cenām vispār pat nepaskatās. Tā ir Tava izvēle - dzīvot izšķērdīgi, netaupot, vai tomēr izvērtēt iespēju, pasekot līdzi akcijām un ietaupīt. Un, lai arī allaž būs stereotipi, ka, ja izvēlos sarkanās uzlīmes preces, nevaru atļauties, tā gluži nav. Tas tikai apliecina, ka Tev rūp sava finanšu situācija un Tu neizšķērd savu naudu.

Bieži vien iepērkoties, izmantojot akcijas preces, cilvēki ne tikai samazina savus izdevumus, ietaupa, bet arī saņem kāroto, tikai par mazāku cenu, kas ir tas labākais. Un būsim godīgi, Tu taču nedosies mājās no veikala un neskaitīsi skaļā balsī ikvienam, kas atrodas iepirkumu maisā un cik kas maksāja.

Iegādājoties kādu preci par akcijas cenām vai izmantojot atlaides, cilvēki ir ne tikai pateicīgi un gandarīti, bet arī priecīgi, jo finanšu situācija nav tik apdraudēta. Akciju piedāvājumi un atlaides ir sabiedrotie ceļā uz izdevumu samazināšanu, atliek tikai pasekot līdzi!

Samazini tēriņus, atsakoties no ikdienas ieradumiem

Jāteic, ka šis ir veids, kas ne tikai spēs samazināt savus ikdienas tēriņus, bet arī prasa īpašu piepūli un pat raksturu. Ikvienam no mums ir kādi ieradumi, un tie ir no tiesas dažādi. Vai tie būtu neskaitāmie kafejnīcu un restorānu apmeklējumi. Varbūt pat pārmērīgās izklaides, kas pieaug dienu jo vairāk, un kas dod ne tikai lielāku vērienu piedzīvotajās sajūtās un pēc tam atmiņās, bet arī diemžēl robu finansēs. Ieradums mēdz būt pat ikrīta iemīļotā kafijas krūze, siera kūkas gabaliņš vai apciemojums pie preses stenda lielveikalā, aši izvēloties savu ierasto un iemīļoto žurnālu.

Un, protams, visizplatītākie no ieradumiem, ir kaitīgie ieradumi, populārākais no tiem - smēķēšana. Tas viss aprobežojas ar tēriņiem, jāatzīst, ka vērā ņemamiem tēriņiem. Toties ir vērts izvērtēt, vai ikdienas tēriņi ir vajadzība vai tomēr jau manāms ieradums. Piemēram, saprotot, ka kādu dienu var iztikt bez ikrīta rituāla - kafijas krūzes un siera kūkas gabaliņa kafejnīcā, Tu manāmi samazināsi savus izdevumus.

Ir vērts saprast, ka atsakoties no kāda ierastā ieraduma, Tu ne tikai uzlabosi savas finanses, bet arī savu veselību un labsajūtu. Samazinot tēriņus, atsakoties no ikdienas ieradumiem Tu patiesi būtiski samazināsi savus izdevumus.

CreditOn.lv © 2007 - 2024