YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Vai darbā saņēmi prēmiju?  5 ieteikumi, ko ar to darīt! | Crediton

Vai darbā saņēmi prēmiju?  5 ieteikumi, ko ar to darīt

Prēmijas saņemšana var izraisīt tādas pašas sajūtas, kā laimēšana loterijā. Atšķirība tikai tā, ka laimests pie sava īpašnieka nonāk pēc nejaušības principa, savukārt prēmija visbiežāk tiek izsniegta kā pateicība par labu darbu. Lai nu kā, saņemot prēmiju, pastāv liels kārdinājums iztērēt to savam priekam – iegādāties jaunāku viedtālruņa modeli vai doties neaizmirstamās brīvdienās. Tas, protams, nav nekas nepareizs, taču vērts padomāt, vai saņemtajai naudai nevajadzētu atrast kādu nedaudz racionālāku pielietojumu, lai no tās būtu arī kāds ilgtermiņa labums. Piedāvājam 5 ieteikumus, kā gudri izmantot saņemto prēmiju.

Kredītu atmaksa

Ja Tev ir noformēta kredītlīnija vai kāds cits aizdevums, gudrs lēmums ir saņemto prēmiju (vai vismaz daļu no tās) novirzīt kredītsaistību dzēšanai. Aizdevuma atmaksai būtu jābūt prioritātei un bonusu saņemšana ir lielisks veids, kā to paveikt ātrāk.

 Ja aizdevumi ir vairāki, atmaksā to, kuram ir lielākā procentu likme, tādā veidā ietaupot procentos aprēķināto summu.

Ieguldīšana savā attīstībā

Ieguldījums savā attīstībā ir viena no labākajām investīcijām, ko vari veikt. Izmanto saņemto prēmiju, lai apgūtu jaunas prasmes, iegādātos grāmatas par sev aktuālu tēmu, iegūtu sertifikātu interesējošā jomā vai uzsāktu studijas. Tas viss ir būtisks ieguldījums nākotnē, kas ļaus paaugstināt savu vērtību gan darba tirgū, gan sabiedrībā kopumā.

Prātīgs lēmums var būt arī ieguldīšana veselības un fiziskās pašsajūtas uzlabošanā – īpaši, ja beidzamais laiks bijis saspringts un ir vēlme atjaunot spēkus. Iespējams, nodarbības pie fizioterapeita vai masāžas kurss būs tieši laikā!

Ieguldījums biznesā

Ja sapņo par sava mazā biznesa uzsākšanu, taču tam vienmēr pietrūcis finansējums, iespējams, šis ir lielisks mirklis, lai to mainītu.  Savukārt, ja biznesu esi jau uzsācis, vari padomāt par tā attīstības iespējām.

Lielāku pirkumu iegāde

Vēl viens saprātīgs veids, kā iztērēt prēmijā saņemto naudu – iegādāties nepieciešamās lietas, piemēram, jaunu datortehniku vai mēbeles. Tāpat šī nauda var noderēt, ja aktuāli mājokļa labiekārtošanas darbi vai kādi citi lielāki ieguldījumi dzīves apstākļu uzlabošanā.

Noguldīšana krājkontā

Un visbeidzot – visa nauda jau nemaz nav uzreiz jāiztērē. Ja nav steidzamu vajadzību, kur šī nauda varētu noderēt vai nav ideju, kā to veiksmīgāk ieguldīt, to var noguldīt krājkontā, lai iztērētu tad, kad būs tāda nepieciešamība. Tas arī sniegs lielāku drošību neparedzētās situācijās.

Atkarībā no saņemtās summas, to var sadalīt vairākās daļās un atvēlēt dažādiem mērķiem. Piemēram, daļu ieguldīt savā izaugsmē, otru daļu noguldīt krājkontā, bet trešo iztērēt savam priekam – skaistām brīvdienām, jaunam apģērbam vai telefonam.

Prēmija par labu darbu ir lielisks bonuss – izmanto to racionāli, lai no tās būtu pēc iespējas lielāks labums!

CreditOn.lv © 2007 - 2024