YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Sabalansēts budžets mēnesim no Crediton.

Budžeta plānošana ir viena no lietām, kuru vajadzētu mācīt jau no mazotnes. Tādā veidā iespējams saplānot savu budžetu tā, lai pietiktu nauda gan mājai, gan ēdienam, gan izpriecām, gan dažādiem negaidītiem izdevumiem. Šajā rakstā atradīsi pāris vērtīgus padomus, par kuriem tu noteikti jau esi dzirdējis, tomēr ir svarīgi par tiem ne tikai zināt, bet arī izmantot savā ikdienā!

Ikmēneša plāna izveide

Ja vēlies katru mēnesi apdomīgi tērēt savus ienākumus, tad ir vērtīgi mēneša sākumā izveidot konkrētu plānu, pēc kura vadīties visa mēneša garumā. Pirmkārt, plānā noteikti vajadzētu ietvert tādas pozīcijas kā: īre, rēķini, pārtikas iegāde. Šīs ir lietas, kuras mums ir nepieciešamas katru mēnesi, tāpēc tām vajadzētu atvēlētu katru mēnesi noteiktu naudas summu. Savukārt atlikušo naudas summu vari sadalīt starp citām pozīcijām, piemēram, izklaidēm. Ir ļoti būtiski atvēlēt budžeta plānā ne tikai vietu pamatvajadzību apmierināšanai, bet arī dažādām izklaidēm un citām lietām. Rūpīgi izplānojot budžetu ir iespējams mēneša beigās ietaupīt diezgan lielu naudas summu, ko vēlāk veltīt, piemēram, ceļojuma iegādei vai kāda sapņa īstenošanai. Izveidojot ikmēneša plānu, ir iespējams pasargāt sevi no tā, ka mēneša beigās nav naudas un nepieciešams aizņemties sms kredītu. Protams, Crediton ātrie kredīti mūsdienās ir ērti un ātri pieejami ikvienam, un palīdz tikt galā ar īstermiņa problēmām, tomēr vajadzētu domāt par to, kā ilgtermiņā, pareizi plānojot budžetu, būtu iespējams ietaupīt!

Īre un rēķini

Lai gan varētu šķist, ka šīs ir lietas, kuru izmaksas ir nemainīgas, tomēr ir vērtīgi ik pa laikam pārskatīt arī šīs pozīcijas, lai varētu saprast, vai gadījumā nav iespējams ietaupīt uz kādas no šīm lietam. Piemēram, ja šobrīd tev mobilo sakaru pakalpojumus nodrošina viena kompānija, piemēram LMT ir vērtīgi painteresēties, kas notiek arī citās kompānijās – iespējams, ka viņi tev spēj piedāvāt kaut ko daudz izdevīgāku. Tas pats attiecas arī uz īres dzīvokļiem. Ja šobrīd īrē dzīvokli, tas vēl nenozīmē, ka tev tajā jāpavada visa dzīve. Ir vērtīgi ik pa laikam painteresēties kas notiek apkārt – iespējams, ka vari īrēt mājokli kaut kur citur par vēl izdevīgāku cenu nekā šobrīd.

Ikmēneša pārtikas iegāde

Patiesībā tieši pārtika bieži vien ir tā, uz kuras rēķina cilvēki mēdz pārlieku pārtērēties. Piemēram, dodoties uz lielveikalu, noteikti ir vērts izmantot plānu, pie kura pieturēties katru reizi. Ne velti ir ļoti daudzi cilvēki, kuri izmanto iepirkumu sarakstus. Tādā veidā tu sevi vari pasargāt no dažādiem nevajadzīgiem pirkumiem, kas attiecīgi mēneša beigās tev ļaus ietaupīt diezgan lielu naudas summu. Tas pats attiecas arī uz maltītēm ārpus mājas. Iespējams, izdevīgāk būtu nevis katru dienu ēst pusdienas ārpus mājas, piemēram LIDO, bet gan ņemt līdzi no mājām kaut ko ēdamu, jo arī tādā veidā iespējams ne tikai ietaupīt naudu, bet arī paēst garšīgi.

Budžeta plānošana ir svarīga dzīves sastāvdaļa, jo tikai tādā veidā ilgtermiņā iespējams iekrāt naudu, ko vēlāk varēsi izmantot, lai dotos ceļojumā, iegādātos kaut ko no sadzīves tehnikas vai piepildītu kādu citu jau sen izlolotu mērķi!

CreditOn.lv © 2007 - 2024