YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Darba zaudēšana: Rīcības stratēģijas jauna darba atrašanai | Crediton

Darba zaudēšana: Rīcības stratēģijas jauna darba atrašanai

Darba zaudēšana nekad nav patīkama, jo ietekmē gan finansiālo situāciju, gan dzīvi kopumā. Ir virkne uzdevumu, ko var veikt, lai izdzīvotu šo posmu un veiksmīgi atrastu jaunu darbu. Tie ietver gan finanses, gan sagatavošos nākotnei, gan rūpes pašam par sevi.

Finansiālā situācija

Viens no galvenajiem uzdevumiem ir parūpēties par finansiālo situāciju - pat, ja esi palicis bez darba, rēķini jāmaksā tik un tā. Ja ir piešķirts atlaišanas pabalsts, pienākas pietiekami liels bezdarbnieka pabalsts vai ir iekrājumi, uztraukums ir mazāks, taču jāņem vērā, ka jauna darba meklējumi var paņemt vairāk laika, nekā cerēts.

Ja iepriekš nav izveidots personīgā budžeta plāns, šis ir īstais brīdis to izdarīt. Pārskatot finansiālo situāciju, vērts meklēt iespējas samazināt izdevumus, kur vien tas iespējams. Ja ir noformēts patēriņa kredīts vai kāds cits aizdevums, tā atmaksa jāizvirza kā prioritāte. Ja tomēr finansiālā situācija neļauj veikt kredītmaksājumus pilnā apmērā, nekavējoties jāsazinās ar kredītkompāniju, lai vienotos par abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Pagaidu darbs

Tas, ka zaudēts darbs, nenozīmē, ka jāsēž bezdarbībā. Laiku, kamēr tiek meklēts jauns darbs, var izmantot lietderīgi- atrodot pagaidu peļņas iespējas. Šajā situācijā gan jāizvērtē, kā šāda blakus nodarbošanās ietekmēs bezdarbnieka pabalsta apmēru. Pagaidu nodarbošanās ir laba vēl kāda iemesla dēļ – tā ļauj nodibināt jaunus kontaktus. Nekad nevar zināt, kurā brīdī tas var izrādīties noderīgi, tādēļ pārliecinies, ka visi, ar kuriem kontaktējies, ir informēti, ka esi jauna pastāvīgā darba meklējumos.

Gatavība jauniem sasniegumiem

Meklējot jaunu darbu, jāizvērtē, kādas prasmes un zināšanas piemīt. Apsver atbildes uz šiem jautājumiem:

  • Kādas darba tirgū novērtētas zināšanas, prasmes, spējas Tev piemīt?
  • Kādi ir Tavi galvenie karjeras sasniegumi?
  • Kādi trīs vai četri īpašības vārdi Tevi vislabāk raksturo kā darbinieku?
  • Ko Tu vēlies sasniegt?

Pamatojoties uz atbildēm izveido runu – pārliecinošu 30 sekunžu skaidrojumu par to, kas Tu esi, ko Tu piedāvā un ko vēlies saņemt pretī.

Informācija Tavos sociālajos kontos

Mūsdienās sociālo tīklu spēku nevar novērtēt par zemu. Izmanto tos, lai meklētu darbu, veidotu kontaktus un pavēstītu par darba meklējumiem.

Izdzēs tos ziņojumus, kurus nevēlies, lai potenciālais darba devējs redzētu. Īpaša uzmanība jāpievērš fotoattēliem, kuros redzama alkohola lietošana, diskriminējošām piezīmēm par rasēm, reliģiju, dzimumu, sūdzībām par iepriekšējo darba devēju, kolēģiem vai klientiem.

Kontaktu pārskatīšana

Nav svarīgi, kā jūties, bet šis nav īstais brīdis būt kautrīgam. Sazinies ar bijušajiem kolēģiem, mentoriem un citiem profesionāliem kontaktiem savā nozarē. Ja esi zaudējis darbu štatu samazināšanas dēļ, neaizmirsti uzturēt kontaktus arī ar citiem kolēģiem, kas tagad meklē darbu, jo viņi var uzzināt par vakanci, kas piemērota Tev un otrādi.

 CV atjaunošana

Pirms uzsākt jauna darba meklējumus, svarīgi atjaunot informāciju savā CV. Pārskati kontaktinformāciju, darba pieredzi, prasmes, lai CV būtu ietverts viss, ko potenciālajam darba devējam vajadzētu zināt.

Grafika ievērošana

Darba meklēšana ir Tavs pašreizējais darbs. Neļaujies kārdinājumam gulēt līdz pusdienlaikam. Tā vietā ievēro grafiku, lai saglabātu mērķtiecību un produktivitāti. Tas ietver ne vien darba meklēšanu, bet arī prasmju uzlabošanu, došanos uz darba intervijām un kontaktu uzturēšanu. Lai varētu redzēt progresu, ir labi izstrādāt rīcības plānu un censties to ievērot.

CreditOn.lv © 2007 - 2024