YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

No kādām kļūdām jāizvairās, iegādājoties māju?

No kādām kļūdām jāizvairās, iegādājoties māju?

Mājas iegāde ir nozīmīgs ieguldījums – iespējams, viens no lielākajiem, kādu daudzi cilvēki savā mūžā veic. Tas nozīmē, ka katrs lēmums ir rūpīgi jāapsver un jāpārdomā, ņemot vērā katru sīkāko detaļu. Par spīti tam, ka pircējiem regulāri tiek atgādināts par lietām, kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties īpašumu, joprojām ir populāras kļūdas, kuras nereti tiek pieļautas. Aplūkosim tās, lai arī Tu zinātu, kā nerīkoties.

Nepietiekama uzmanības pievēršana atrašanās vietai

Mājas lokācijai ir milzīga nozīme lēmuma pieņemšanā par īpašuma iegādi. Ikviens vēlas dzīvot vietā, kas ir ne tikai skaista, bet arī viegli pieejama, proti, tuvumā atrastos svarīgākie objekti, piemēram, skola, aptieka, veikals vai darbavieta. Tāpat ne mazāk svarīga ir arī sabiedriskā transporta maršrutu pieejamība un ceļu kvalitāte.

Kā atzīst īpašumu pārdošanas eksperti, mājas atrašanās vietai ir liela nozīme, taču noteikti nevajadzētu vadīties tikai un vienīgi pēc šī faktora. Laika gaitā vietas nozīmē ir mainījusies, jo tiek celtas jaunas būves, veidoti jauni uzņēmumi, un tiek attīstīta infrastruktūra, it īpaši pilsētās.

Pat tad, ja sākotnēji tev šķiet, ka vieta, kuru izvēlējies, ir pārāk mierīga un klusa, var gadīties, ka laika gaitā tas mainās, taču tas, protams, atkarīgs no apkārtnes un citiem aspektiem. Izvērtē savas vajadzības un vēlmes. Vai Tu gribi, lai māja atrastos pilsētā, kur regulāri jāklausās mašīnu rūkoņā un jāosta dūmu aromāts, vai arī Tu dod priekšroku mierīgai un tīrai videi, dažu kilometru attālumā no pilsētas?

Rūpīga ēkas stāvokļa nepārbaudīšana

Lai cik dīvaini tas arī neliktos, bieži vien gadās, ka potenciālie pircēji īpašumu, kas viņiem iepaticies, nemaz kārtīgi nepārbauda, par spīti tam, ka šis ir milzīgs ieguldījums, kurā pašiem nāksies dzīvot.

šeit jāņem vērā ne tikai tas, kādā stāvoklī ir pati ēka, tai skaitā, jumts, pamati, sienas, grīdas, griesti, apkures sistēma, logi, ūdensvads, kanalizācijas sistēmas un citas daļas, bet jāpainteresējas arī par mājas pagātni, proti, kas tajā dzīvojis iepriekš, vai nav notikušas kādas traģēdijas un kādi ir kaimiņi. Tas viss palīdzēs izvērtēt, vai šis īpašums patiešām ir pirkšanas vērts, un neņemt vērā iepriekš minētos aspektus būtu ne tikai muļķīgi, bet arī bīstami.

Sava pieļaujamā budžeta neaprēķināšana

Kā norāda īpašumu pārdošanas eksperti, nereti cilvēki iegādājas īpašumus, kurus viņi patiesībā nemaz nevar atļauties. Īpaši tas attiecoties uz tiem, kas pērk māju pirmo reizi. Tā vietā, lai pirktu īpašumu par 100 000 eiro, pircējs izvēlas māju, kas maksā ap 200 000 eiro, un pēc tam sākas problēmas.

Tā vietā ieteicams sākt ar lētāku īpašumu, kuru uzlabot un pārdot, ja rodas tāda vēlme, un tad iegādāties ko dārgāku, nevis uzreiz pirkt māju, kuru nevar atļauties. Vairums pircēju līdzekļus īpašumu iegādei gūst, noformējot mājokļa kredītu, kas dažkārt var tikt papildināts ar saviem iekrājumiem. Domājot par kredīta saņemšanu, pievērs uzmanību mēneša maksai, lai aprēķinātu to, vai vispār spēsi katru mēnesi šādu summu atlīdzināt no saviem ienākumiem.

Papildu izdevumu neapdomāšana

Mājokļa iegāde ir salīdzinoši dārgs process, jo, noformējot kredītu, jārēķinās ar dažādām izmaksām, taču ar to viss nebeidzas. Pēc tam, kad esi māju nopircis, jāņem vērā, ka katru mēnesi būs jāsedz ar to saistās izmaksas, piemēram, par ēkas uzturēšanu, komunālajiem pakalpojumiem, nodokļiem un citām vajadzībām. Padomā, vai varēsi to visu atļauties apmaksāt! Iegādājoties māju, nereti var būt nepieciešams arī remonts un jaunu mēbeļu vai sadzīves tehnikas iegāde, kam var noderēt patēriņa kredīts. Izturies atbildīgi pret aizņemšanos, izvērtējot savas iespējas atmaksāt!

CreditOn.lv © 2007 - 2024