YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Katrai naudas grūtībai ir risinājums – Kā to atrast?

Finansiālās problēmas var rasties ikvienam, un to rezultātā cilvēki kļūst nervozi, kā arī nereti parādās dažādas veselības problēmas. Taču jāsaprot, ka gandrīz katrai situācijai iespējams rast risinājumu. Varbūt Tu pats to nespēj saskatīt, tādēļ nepieciešams kāda cita viedoklis. Esam apkopojuši populāras naudas grūtības, ar kurām cilvēki sastopas, pievienojot arī to iespējamos risinājumus. Ielūkojies, jo varbūt arī Tev, vai kādam pazīstamam cilvēkam šie piemēri var noderēt.

Pirmais solis ceļā uz problēmu atrisināšanu, ir finansiālo grūtību cēloņa identificēšana. Turklāt nereti finanšu sarežģījumi ir saistīti ar lielākām problēmām. Lai rastu tādu risinājumu, kas darbojas ilgtermiņā, ir jāsaprot, kā situācija radusies. Lūk, vairāki finansiālo problēmu piemēri ar to risinājumiem:

Bezdarbs vai zemi ienākumi

Šāda situācija var rasties dažādu iemeslu dēļ – iespējams, Tu aizgāji no esošās darbavietas vai arī tiki atlaists. Zemi ienākumi var būt saistīti ar nepiemērotu darba vietu, kā arī nepietiekamu atlīdzību no vadības puses. Finansiālās problēmas šajā gadījumā iespējams risināt vairākos veidos.

Pirmkārt, ja Tev nav darba, nākamais solis noteikti būtu jaunas darbavietas atrašana. Pat tad, ja pagaidām neesi sameklējis savu sapņu darbu, iespējams, uz laiku ir vērts dot priekšroku kādam pieticīgākam amatam, jo saņemt algu vienmēr ir labāk nekā dzīvot pilnībā bez tās. Tikmēr turpini darba meklējumus, kamēr atrodi to, ko vēlies.

Savukārt, ja Tev ir darbavieta, taču tā nav labi apmaksāta, izvērtējot situāciju, Tu vari, vai nu censties iekļauties ierobežotā budžetā, vai arī mainīt darbavietu. Tāpat arī vari meklēt papildus strādāšanas iespējas, piemēram, vakaros vai brīvdienās.

Pēkšņa slimība vai negadījums

Šādās situācijās finansiālas grūtības var rasties, ja Tev nav pietiekami daudz naudas, lai segtu radušās izmaksas. Tā kā šis ir ārkārtas gadījums, kuru nav iespējams ieplānot, papildus finanšu iegūšanai jāizmanto visi iespējamie resursi. Pirmkārt, vari mēģināt noskaidrot, vai pašvaldība un attiecīgie dienesti šajā gadījumā nevar sniegt palīdzību. Otrkārt, aprunājies ar saviem tuviniekiem un draugiem. Iespējams, viņi var piedāvāt kādu risinājumu. Treškārt, ārkārtas situācijās cilvēkiem mūsdienās nereti palīdz kredīti internetā, kas ir galējais variants, ko izmantot tad, ja patiešām nav neviena cita risinājuma.

Vienmēr pārdomā, vai un kā plāno aizdevumu atmaksāt, lai nenokļūtu vēl lielākās finansiālās grūtībās.

Sava mājokļa īre

Iespējams, Tu tikko esi izvācies no vecāku mājokļa vai arī dzīvokļa, kuru īrēji kopā ar citiem cilvēkiem, taču saproti, ka šis risinājums rada krietni lielākas izmaksas nekā paredzēts. Šajā situācijā ir vērts padomāt, vai nedzīvo pāri saviem līdzekļiem, kā arī, iespējams, Tev vajadzētu meklēt labāk apmaksātu darbavietu vai lētāku mitekli.

Ģimenes pieaugums

Kad piedzimst bērniņš, vecāku dzīve pilnībā mainās, un viņiem jāiemācās plānot savas finanses, ņemot vērā dažādas jaunas izmaksas. Nav pārsteigums, ka daļai cilvēku šis uzdevums var būt pārāk grūts. Taču tā vietā, lai uztrauktos, ir jāmēģina plānot savu budžetu un pielāgot to jaunajai situācijai, pēc iespējas samazinot izmaksas, ja to var izdarīt. Turklāt tā vietā, lai visu nepieciešamo pirktu no jauna, piemēram, ratus, gultiņu un drēbītes, pajautā saviem tuviniekiem, kolēģiem un draugiem, kuriem ir bērni, vai viņi nevar izpalīdzēt – nereti daudzas bērnu mantas tiek nodotas no viena mazuļa otram, jo tās īsā laikā nepaspēj nolietot.

CreditOn.lv © 2007 - 2024