YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Naudas atlikšana krājkontā: Efektīvi padomi, kas palīdzēs iekrāt vairāk | Crediton

Naudas atlikšana krājkontā: Efektīvi padomi, kas palīdzēs iekrāt vairāk

Cilvēki finansiālajā ziņā dalās divās grupās – tie, kas māk ietaupīt un krāt naudu un tie, kas vienmēr iztērē visus līdzekļus līdz pēdējam centam. Ietaupījumiem ir svarīga nozīme, ja vēlaties piepildīt kādu mērķi, vai veikt iekrājumus, kas kalpotu kā drošības spilvens neparedzētām dzīves situācijām.

Ar mūsdienu iespējām visvieglāk naudu iekrāt izveidojot krājkontu, kas veidojas no summas, kuru katru mēnesi šajā krājkontā ieliec. Tas ir ērti un droši, jo zini, ka nauda atrodas drošībā, tā tiek uzkrāta atsevišķā kontā, kas palīdz izvairīties no pēkšņas iegribas naudu iztērēt. Krājkontā vari ik mēnesi ielikt tik daudz naudas, cik vēlies.

Ko darīt, ja saproti, ka vēlies iekrāt vairāk, taču nav ideju, kā to izdarīt? Te palīdzēs padomi, kas liks pārskatīt savas finanses.

Izveido mēneša budžeta plānu

Lai saprastu, kur un cik tērē savas finanses, pieraksti visus savus tēriņus mēneša garumā. Kad tas būs uzlikts uz papīra, Tev būs daudz vieglāk izprast, kuras tēriņa jomas vajadzētu koriģēt.

Izveido mērķu sarakstu

Mērķi un sapņi cilvēkam liek darīt, censties un prātot, kā lai līdz kārotajam nonāk. Tāpēc pieraksti ikvienu savu mērķi, jo tas liks Tev sasparoties arī veidojot uzkrājumus.

Ievies automatizētos maksājumus

Būs finansiāli drošāk, ja uzstādīsi automatizētos maksājumus. Tad zināsi, ka vismaz daļa obligāto maksājumu ir apmaksāti - naudas aizdevumi, kredīts, dažādi rēķini, kuru ikmēneša maksa ir nemainīga.

Automatizē arī krājkontā ieguldāmo naudu, piemēram, ik mēnesi aizskaitot 30 eiro. Brīžos, kad vēlēsies krājkontā noguldīt lielāku naudas summu, tas būs izdarāms, bet neradīsies situācija, ka kādā mēnesī nauda netiks noguldīta.

Pievērs uzmanību mazajiem ikdienas tēriņiem

Visai bieži cilvēki mēdz naudu tērēt nenozīmīgām lietām. Pievērs uzmanību tam, kā Tu iepērcies! Un padomā, vai paņemt līdzi sevis gatavoto gardo kafiju termokrūzē ilgtermiņā nav izdevīgāk, nekā ik rītu skriet piemājas bodītē un iztērēt pāris eiro par šo kafiju! Protams, nevajag sevi ierobežot pilnībā, taču der pārskatīt, cik šīs lietas, kuras pērkam, mums tiešām ir vajadzīgas, un vai šī nauda nav izmantojama lietderīgāk.

Novirzi neplānotos ienākumus

Ja Tev gadījušies neplānoti ienākumi - prēmija, dāvinājums vai algas pielikums, nesteidzies to uzreiz iztērēt! Vismaz daļu no naudas novirzi savā krājkontā, lai tā paātrina Tavu mērķu sasniegšanu.

Veikalos tikai ar iepirkumu sarakstu

Šo noteikti būsi pamanījis - ja veikalā ieej bez iepirkumu saraksta, tad iziesi ar daudz vairāk precēm, tostarp nevajadzīgām, un tukšāku maciņu. Iepirkumu saraksts lieliski strādā, jo liek mums koncentrēties tikai uz tām precēm, kas tajā ierakstītas, neskatoties apkārt uz pievilcīgajiem akcijas produktiem.

Lielākas preces – vairāk laika velti apdomāšanai

Ja vēlies iegādāties kādu lielāku, vērtīgāku preci, neiegādājies to uzreiz, bet atļauj vismaz diennakti vai nedēļu sev padomāt! Tas palīdzēs mazināt spontānos pirkumus. Ja pēc nedēļas joprojām uzskati, ka tieši šī ādas jaka jāpērk, tad vari to darīt.

Īpaši šis punkts būtu jāņem vērā tiem, kam patīk algas dienā veikt lielus pirkumus.

Izvērtē prioritātes

Ja esi izveidojis savu krājkontu, lai dotos ceļojumā, tad vari ietaupīt, samazinot savus finansiālos izdevumus par izklaidēm. Piemēram, vasarās daudz pasākumu notiek arī bez maksas, tikai jāmāk tos atrast. Tā vietā, lai pasākumos iegādātos ātrās uzkodas, lētāk būs ēdienu paņemt līdzi no mājām.

Ja krājkonts izveidots bērna izglītībai, tad pacenties ietaupīt uz nevajadzīgu mantu iegādes un vienojies ar bērnu par to! Iekrāto naudu varēsi noguldīt krājkontā.

CreditOn.lv © 2007 - 2024