YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kur un kā meklēt darbu?

Kur un kā meklēt darbu?

Lai arī, atverot sludinājumu portālus, par darba piedāvājumu klāstu sūdzēties nevar, tomēr dažkārt darba meklēšana var izrādīties sarežģīts un laikietilpīgs process. Lai to padarītu vienkāršāku, piedāvājam dažus ieteikumus, kur un kā meklēt darbu.

Darba piedāvājumi – ne tikai sludinājumos

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā cilvēki atrod informāciju par aktuālajām vakancēm, ir sludinājumu portālu skatīšana. Tāpat darba piedāvājumus var aplūkot arī Nodarbinātības Valsts aģentūras filiālēs, kā arī tās interneta vietnē. Taču tas nebūt nav viss – mūsdienās darbu var atrast arī, piemēram, apjautājot paziņas un izmantojot sociālos tīklus.

Jāņem gan vērā, ka darba meklēšana arī ir darbs, tādēļ jāapbruņojas ar pacietību un apņēmību.

Labs CV – viena no panākumu atslēgām

Ir skaidrs, ka uz katru vakanci tiek nosūtīts ļoti daudz pieteikumu, tādēļ svarīgi būt pamanāmam. Kā to izdarīt? Jā, izstrādājot labu CV – profesionālu, taču tādu, kas patīkami izceļas uz pārējo fona. Atceries, ka tieši CV ir Tava pirmā vizītkarte, tādēļ pie tā jāpiestrādā īpaši rūpīgi.

Izvērtē, kas tieši Tev nepieciešams

Pirms uzsākt darba meklējumus, vajadzētu saprast, kādu darbu vēlies un vari veikt. Tāpat jāizvērtē arī vēlamais atalgojums un darba slodze. Protams, ne vienmēr vēlamais saskan ar realitāti, taču, apzinoties savas vajadzības un iespējas, piedāvājumā orientēties būs vieglāk.

Bez šaubām daudz kas atkarīgs arī no laika, kas dots darba atrašanai – ja darbu vajag pēc iespējas ātrāk, ambīcijas, visticamāk, nāksies samazināt.

Sagatavojies darba intervijai

Svarīgi arī sagatavoties darba intervijai – ne tikai iegūt maksimāli daudz informācijas par uzņēmumu, bet arī parūpēties par pārrunām piemērotu apģērbu un aksesuāriem.

Izmanto laiku lietderīgi

Laiku, kamēr esi bez darba, var izmantot ne tikai jauna darba meklējumiem, bet arī sevis pilnveidošanai – kursiem, semināru apmeklējumam, grāmatu lasīšanai un citām lietderīgām nodarbēm, kas palielina Tavu vērtību darba tirgū un paplašina redzesloku. Jo zinošāks būsi, jo lielākas iespējas pavērsies. Pieaugs arī pārliecība par savām spējām.

Šo laika posmu var veltīt arī fiziskās formas un pašsajūtas uzlabošanai, lai ar jauniem spēkiem varētu nodoties jauno darba pienākumu pildīšanai, kad būs pienācis īstais laiks. Turklāt mūsdienās ir daudz iespēju, kā pilnveidoties bez liela finansiālā ieguldījuma – bezmaksas semināri, e-grāmatas, treniņu programmas un daudz kas cits. Atliek tikai atrast interesējošos variantus un tos izmantot!

Ja vajadzīgi papildus naudas līdzekļi

Dažkārt, meklējot darbu vai uzsākot darba gaitas, var gadīties, ka finanses visam nepietiek. Ja jāiegādājas jauns dators darba pienākumu veikšanai vai nepieciešams uzlabot savu kvalifikāciju, taču šim nolūkam vajadzīgie naudas līdzekļi uzreiz nav pieejami, kā risinājums var būt patēriņa kredīts. Pirms tam gan svarīgi rūpīgi izvērtēt savas iespējas veikt savlaicīgu kredīta atmaksu.

CreditOn.lv © 2007 - 2024