YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kur aizņemties - bankā vai no nebanku aizdevēja

Ja esi nonācis situācijā, kad ar esošajiem līdzekļiem nepietiek, un plāno izmantot aizdevumu, noteikti saskarsies ar plašo aizdevēju un aizdevumu veidu piedāvājumu. Lai saprastu, kur izdevīgāk aizņemties tieši Tavā situācijā un kāda veida kredītu izvēlēties, būtu ieteicams sekot noteiktām vadlīnijām.

Pirmkārt, svarīgi saprast, kādam nolūkam vēlies aizņemties. Mērķi var būt dažādi - iespējams, naudu tērēsi kādam lielam pirkumam, piemēram, mājokļa vai automašīnas iegādei. Varbūt Tev nepieciešams veikt mazākus pirkumus - iegādāties sadzīves tehniku vai ikdienas preces, vai veikt mājokļa remontu. No Tavas individuālās ieceres noteikti atšķirsies naudas summa, ko vēlies aizņemties. Kādam aizdevuma summa sastādīs trīsciparu skaitli, kamēr citam būs nepieciešama summa, kas jau atspoguļosies piecciparu skaitļa izteiksmē.

Otrkārt, pirms aizņemies, noteikti padomā, kādā laika periodā varēsi veikt šī kredīta atmaksu. Vai aizņemsies naudu līdz nākamajai algas dienai? Vai varbūt plāno kredīta atmaksu veikt vairākās daļās, tomēr ilgākā laika periodā?

Izvērtējot piedāvātās kredītu iespējas, pamanīsi, ka var izdalīt divu tipu aizdevējus - bankas un nebanku aizdevējus.

Aizdevums bankā

Aizdevums bankā būs piemērots, ja Tev ir pozitīva kredītvēsture un pietiekami liela maksātspēja. Banku kredītus cilvēki parasti izvēlas, lai aizņemtos lielākas naudas summas un to atmaksu plāno ilgtermiņā. Šāda veida kredītus sauc par ilgtermiņa aizdevumiem. Vairums banku var piešķirt šāda veida kredītus:

  • Patēriņa kredīts - noderēs lielākiem pirkumiem, mājokļa remontam, kā arī plānotu izdevumu segšanai;
  • Auto līzings - auto līzingu bankas piešķir automašīnas iegādei;
  • Hipotekārais kredīts - hipotekārais kredīts ir kredīts, ko bankas piešķir mājokļa iegādei;
  • Studiju kredīts - kredīts studiju maksas segšanai;

Šāda veida kredīti var sastādīt diezgan iespaidīgu naudas izteiksmi, tādēļ banka noteikti izvērtēs Tavu kredītvēsturi, esošos ienākumus un maksātspēju. Katra banka nosaka savu kredītprocenta likmi, tomēr, ja esi bijis ilgstošs konkrētās bankas klients, iespējams, banka Tev piedāvās izdevīgākus nosacījumus - zemāku procentu likmi.

Ja bankai radīsies šaubas par Tavām iespējām atmaksāt kredītu, tā var pieprasīt ķīlu vai slēgt līgumu ar galvotāju - cilvēku, kurš uzņemsies Tavas finansiālās saistības gadījumā, ja Tu tās nespēsi izpildīt. Papildus nosacījumi bieži vien var kļūt par noteicošo faktoru, kādēļ cilvēki dod priekšroku aizņemties no nebanku aizdevējiem.

Nebanku aizdevēji

Nebanku aizdevēji - tie var būt Tavi radinieki, kaimiņi vai nebanku kredītdevēji internetā. Mūsdienās ļoti daudzi cilvēki izvēlas tieši nebanku aizdevējus internetā, tajā skaitā arī crediton.lv, vairāku iemeslu dēļ:

  • Ērtums - kredītu iespējams noformēt izmantojot tikai datoru un interneta pieslēgumu, kas nozīmē, ka Tu to varēsi izdarīt sev ērtā vietā un laikā;
  • Operatīvi - pieteikums kredītam tiek izskatīts ātri un tā apstiprinājuma gadījumā, naudu kontā saņemsi tajā pašā vai nākamajā dienā;
  • Nav papildu nosacījumi - lielākoties nebanku aizdevēji, arī crediton.lv, aizdevumu izsniedz bez ķīlas un galvotāja klātbūtnes;
  • Ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumi - ātrie aizdevēji tāpat kā bankas piedāvā aizņemties gan mazākas, gan lielākas naudas ar elastīgiem atmaksas termiņiem;
  • Komunikācija ar kredītspeciālistu internetā - vairums nebanku kredītdevēju, arī crediton.lv, piedāvā iespēju saviem klientiem komunicēt mājaslapas čatā. Neskaidrību rašanās gadījumā šis ir ļoti ērts veids, kā sazināties ar speciālistu un noskaidrot nepieciešamo informāciju, pat ja esi ārpus valsts robežām.

Tomēr tāpat kā bankas, arī nebanku aizdevēji izvērtēs Tava kā potenciālā aizņēmēja kredītvēsturi, oficiālos ienākumus un iespēju atmaksāt kredītu. Lai gan vairums cilvēku izvēlas šāda veida kredītus tieši neparedzētu izdevumu segšanai, ātrie aizdevēji piedāvā aizņemties ilgtermiņā.

Patēriņa kredīts

Crediton.lv piedāvā patēriņa kredītu no 100 - 4000 eiro apmērā. Ja izvēlēsies crediton.lv pakalpojumus, šo summu plus kredītprocentus varēsi atmaksāt 3 - 60 mēnešu laikā. Lai saņemtu patēriņa kredītu, Tev jābūt vismaz 20 gadus vecam Latvijas republikas rezidentam ar iespēju uzrādīt oficiālus un regulārus ienākumus kādā no Latvijas bankām.

Patēriņa kredīts noderēs lielāku pirkumu iegādei, mājokļa remontam, izglītībai, kā arī profilaktiskai veselības uzlabošanai. Atšķirībā no vairuma banku, noslēdzot līgumu ar crediton.lv par patēriņa kredītu, Tev nebūs jāmaksā papildus maksa par kredīta noformēšanu un izsniegšanu.

Kredītlīnija

Kredītlīnija būs labākā izvēle, ja Tev nepieciešamas elastīgas kredīta atmaksas iespējas. Crediton.lv piedāvā aizņemties no 50 - 2000 eiro un atmaksāt tos pat līdz 48 mēnešu periodā.

Kredītlīnija būs labs risinājums, ja plāno kredītu atmaksāt sadalot to vienādās, mazākās naudas izteiksmēs un maksājumus veicot garākā laika periodā. Vēl viens bonuss kredītlīnijai - katru mēnesi procentu maksa samazināsies, līdz ar to samazināsies kopējais kredīta ikmēneša maksas apjoms.

Lai arī kuru no opcijām izvēlēsies, vienmēr atceries - aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt.

CreditOn.lv © 2007 - 2024