YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Ko nevajadzētu pirkt internetā?

Ko nevajadzētu pirkt internetā?

Iepirkšanās internetā ir daudzu cilvēku vēlme – tas patiešām ir ērti un ātri. Taču tas ne vienmēr ir drošākais veids, kā iegādāties visu nepieciešamo. Dažas lietas labāk iegādāties, apmeklējot veikalu klātienē. Kuras tās ir? Turpini lasīt un uzzini!

Medikamenti

Skaidrības labad jābilst, ka ir pareizais un nepareizais veids, kā internetā iegādāties medikamentus. Daudzas aptiekas un veikali piedāvā iespēju medikamentus iegādāties tiešsaistē un saņemt ar piegādi. Cilvēkiem, kuriem ir grūti nokļūt uz aptieku pašiem, šis varētu būt labs risinājums. Bet citos gadījumos labāk gan sev nepieciešamos medikamentus iegādāties klātienē, lai būtu pārliecība par iegādātā kvalitāti.

Automašīna

Internetā nopērkamas arī automašīnas. Taču tas nenozīmē, ka šo iespēju patiešām vajadzētu izmantot. Automašīna ir pietiekami svarīgs un dārgs pirkums, tādēļ internetā to labāk neiegādāties. Pat tad ne, ja auto tiek iegādāts no labi zināma, uzticama pārdevēja. Atvēli laiku automašīnas apskatei, jautājumu uzdošanai un izmēģinājuma braucienam, lai būtu pilnīgi pārliecināts par savu izvēli.

Dažkārt jauna spēkrata iegādei trūkstošo naudas summu sedz kāds aizdevums, piemēram, kredītlīnija, tādēļ vēl jo svarīgāk pret šo pirkumu izturēties atbildīgi.

Pārtikas produkti

Daudzi vēlas, lai viņiem uz mājām tiek piegādāti svaigi, kvalitatīvi pārtikas produkti. Pārtikas produktu iegāde internetā palīdz ietaupīt laiku, taču pastāv iespēja saņemt nekvalitatīvus produktus un lieki izšķiest naudu. Pārtikas produktu un ēdienu piegādi piedāvā arvien vairāk kompāniju.

Tas šķiet fantastiski, taču bieži vien tas nozīmē arī augstākas cenas un risku saņemt ne to, ko vēlējies. Ja tomēr vēlies izmantot šo iespēju, vērts iepazīties ar citu pircēju atsauksmēm, lai saprastu, kuru no piegādes variantiem ir vērts izmantot.

Mūzikas instrumenti

Līdzīgi, kā tas ir ar automašīnām, arī augstas klases mūzikas instrumentiem pirms iegādes jābūt pārbaudītiem personīgi. Neatkarīgi no tā, kādu instrumentu iegādājies, tā radītā skaņa un sajūta, to spēlējot, ir svarīgāka par instrumenta ārējo izskatu.

Gultas matrači

Pilnvērtīgs nakts miegs ir ļoti svarīgs labai pašsajūtai un veselībai. Tādēļ būtiska ir arī pareizā matrača izvēle. Taču labu matraci ir grūti izvēlēties, aplūkojot tikai fotoattēlus datora ekrānā. Matracis parasti tiek plānots kā ilgtermiņa pirkums, tādēļ ir svarīgi matrača izvēli veikt rūpīgi, aplūkojot to klātienē un, protams, arī izmēģinot.

Augstas klases apģērbi

Būtiskākie riski, iegādājoties apģērbu internetā, ir neatbilstošs izmērs un zema kvalitāte. Dažas apģērbu kategorijas, piemēram, pidžamas, zeķes, apakšveļu, internetā iegādāties ir diezgan droši, bet tiešsaistē pirkt augstas klases apģērbu, kas paredzēts kādam īpašam notikumam , ir diezgan riskanti. Lai izvairītos no lieka satraukuma, labāk šāda tipa apģērbu iegādāties klātienē, vispirms to uzmērot.

Rotaslietas

Internetā iegādāties vienkāršus ikdienas aksesuārus ir viena lieta, bet pirkt dimanta kaklarotu vai saderināšanās gredzenu, pavisam kas cits. Pirmkārt, ir grūti pārliecināties, ka pārdevējs ir godīgs par preces kvalitāti un vērtību.

 Otrkārt, iegādātā rotaslieta realitātē var krietni atšķirties no tās, kādu to redzējāt internetā. Protams, iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā tomēr neatbilst pircēja prasībām, taču nepatīkama pieredze vienmēr saistās arī ar ne tik labām emocijām.

Internets dod iespēju iegādāties teju visu, kas vien varētu būt nepieciešams. Taču tas nenozīmē, ka šo izdevību arī vienmēr vajadzētu izmantot. Tiešsaistes veikalus labāk izmantot ikdienišķu pirkumu iegādei, lielākus un dārgākus pirkumus, kuriem nereti tiek ņemti arī patēriņa kredīti, labāk veikt klātienē.

 

CreditOn.lv © 2007 - 2024