YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Ko darīt ar savām finansēm pēc aizdevuma atmaksas?

Ko darīt ar savām finansēm pēc aizdevuma atmaksas?

Aizdevuma atmaksa, neatkarīgi no tā apjoma, ir nozīmīgs solis ceļā uz Tavu finansiālo stabilitāti un drošību. Taču, kad esi atbrīvojies no parāda, Tu sāksi domāt, ko darīt tālāk ar saviem naudas līdzekļiem. Protams, svarīgākais šobrīd ir atkal nenonākt parādos, taču tas nav viss, ko darīt, kad parāds atmaksāts.

Palutini sevi.

Tu esi izdarījis lielisku darbu, tādēļ ir vērts sevi par to atlīdzināt. Tam nav jābūt kam ļoti dārgam, pietiek ar īpašu maltīti, kādu nelielu, bet Tev ļoti nepieciešamu pirkumu, brīvdienu braucienu vai kādu citu ideju, ko īstenot, lai sevi palutinātu. Protams, pirms to dari, izvērtē savas finansiālās iespējas!

Izvērtē savu budžetu.

Līdz šim Tu esi novirzījis savus brīvos naudas līdzekļus, lai tiktu atmaksāts patēriņa kredīts vai kāda cita veida aizdevums, tādēļ tagad ir pienācis laiks mainīt savas naudas plūsmu. Ja Tu plāno daļu ienākumu iekrāt, šis ir ļoti labs nolūks, taču pārdomā, vai spēsi to īstenot. Lai arī dažkārt ir vērts arī dot sev mazliet atelpas no stingra režīma plānošanas, ja to nedarīsi, agrāk vai vēlāk atkal nonāksi finansiālās grūtībās, un to Tu taču nevēlies, vai ne?

Nosaki finansiālās prioritātes.

Šis ir neatņemams solis ceļā uz to, lai Tu ilgtermiņā spētu saglabāt finansiālo stabilitāti. Tev noteikti ir vismaz viens vai pat vairāki mērķi, kurus Tu vēlies sasniegt, un tam ir nepieciešama nauda. Tā var būt jaunas mašīnas iegāde, mājokļa remonts, veselības uzlabošana vai izglītības iegūšana. Nosaki, kas no tā visa būs Tava nākamā finansiālā prioritāte, uz kuru koncentrēties.

Sāc veidot iekrājumus ārkārtas gadījumiem.

Pēc tam, kad aizdevums internetā atmaksāts, Tev noteikti vajadzētu padomāt par to, kā rūpēties par savas un ģimenes finansiālo drošību nākotnē. Viens no populārākajiem veidiem, kuru cilvēki izvēlas, ir iekrājumu veidošana. Tie parasti ir paredzēti neplānotām situācijām, piemēram, kad pēkšņi rodas veselības problēmas, saplīst mašīna vai jāpērk jauna sadzīves tehnika. Izvērtē, cik lielu summu vari katru mēnesi tam atvēlēt. Finanšu eksperti norāda, ka vēlamais iekrājumu apjoms ir aptuveni divu līdz trīs mēnešalgu apmērā.

Izvairies no nonākšanas parādos.

Tu tik smagi esi strādājis, lai atmaksātu kredītu, tādēļ dari visu iespējamo, lai atkārtoti nenonāktu šādā situācijā, kad parādu apjoms neļauj Tev justies brīvi un droši par savu finansiālo nākotni. šajā gadījumā ir svarīgi mainīt domāšanu attiecībā uz aizdevumiem. Tev jāsaprot, ka tie paredzēti ārkārtas situācijām, piemēram, ja steidzami vajadzīga nauda automašīnas labošanai, vai arī pēkšņi sācis sāpēt zobs. Tāpat pirms aizņemšanās ir rūpīgi jāpārdomā savas iespējas atmaksāt kredītu. Izvērtē ne tikai nākamo, bet arī vairākus mēnešus pēc tam. Esi atbildīgs un tad sarežģījumu ar parādiem nebūs.

Domā par nākotni.

Vienmēr ir vērts padomāt ne tikai par īstermiņa mērķiem, bet arī tālāku nākotni. Ko Tu vēlies sasniegt, kāds ir Tavs plāns turpmākajiem pieciem gadiem? Vai Tu domā par pārcelšanos? Varbūt Tu gribētu nokārtot autovadītāja apliecību un nopirkt mašīnu? Iespējams, Tev ir plāns doties garākā ceļojumā uz ārzemēm? Ņem vērā gan īstermiņa, gan ilgtermiņa mērķus, lai veidotu saprātīgu, pārdomātu un efektīvu budžetu, kas nodrošinās Tev finansiālu stabilitāti. Lai to visu neaizmirstu, iesakām savas idejas un plānus piefiksēt rakstītā veidā. Izmanto parastu papīra lapu, Excel dokumentu vai kādu no budžeta plānošanas aplikācijām.

CreditOn.lv © 2007 - 2024