YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kaulēšanās māksla no Crediton.

Kaulēšanās māksla: Kā pazemināt cenu un ietaupīt?

Kaulēšanās māksla Latvijā nav tik izplatīta, kā tas ir, piemēram, Spānijā vai Itālijā. Visbiežāk tas ir dēļ mūsu kūtrās dabas, jo pārdevēji patiesībā ir gatavi dot atlaides. Protams, tu nevarēsi pazemināt cenu lielveikalā, RIMI, iegādājoties gaļu, tomēr ir vairākas lietas, kurām noteikti iespējams pazemināt cenu! Kā? Par to uzzināsi šajā rakstā.

Tirgus – kaulēšanās vieta

Iespējams, ka esi jau pamanījis, ka bieži vien cilvēki mēdz kaulēties tieši tirgū. Piemēram, ja cilvēks vēlas iegādāties jaunu ziemas jaku, tad noteikti ir vērts pajautāt pārdevējai, vai viņa nevar piedāvāt kādu atlaidi. Viņu mērķis ir pārdot pēc iespējas vairāk preces, tāpēc, ka arī konkurence apkārt ir gana liela. Atlaides visbiežāk tiek piešķirtas, tāpēc ir vērts mest pie malas latviešu kūtrumu un izmantot šāda veida iespēju.

Automašīnas iegāde

Vēl viena vieta, kur ļoti bieži iespējams iegūt atlaides ir auto plači. Iegādājoties automašīnu, noteikti ir vērts pārbaudīt visas automašīnas detaļas, lai būtu iespējams nokaulēt cenu. Ja automašīna nav jauna, tad ir svarīgi uzzināt, kāds ir tās nolietojums, tādā veidā iespējams tikt pie atlaides, gadījumā, ja tās nolietojums neatbilst automašīnas norādītajai cenai. CreditOn piedāvā noformēt patēriņa kredīts, kas noteikti ir pietiekama naudas summa, lai varētu iegādāties lietotu automašīnu, ja šobrīd tev nav pietiekami naudas līdzekļi, lai veiktu maksājumu vienā reizē.

Mājas vai dzīvokļa iegāde

Gluži tāpat kā automašīnas iegāde, arī izvēloties māju vai dzīvokli, ir iespējams ietaupīt diezgan lielu naudas summu. Piemēram, ja dzīvoklis nav pilnībā jauns, tad vari piedāvāt tajā veikt remontu, savukārt tādā veidā paprasot arī zināmu atlaidi dzīvokļa iegādei. Tādā veidā varēsi tikt pie diezgan lielas atlaides, iegādājoties jaunu mājokli. Nevajadzētu kautrēties, bet gan sarunāties ar personu, kura pārdod šo mājokli, jo arī viņa interesēs ir ātrāk pārdot mājokli.

Kā pareizi kaulēties?

Ne velti saka, ka kaulēšanās ir māksla. Ne visi to prot, tomēr tajā pat laikā tas nemaz nav tik sarežģīti, un ir pa spēkam ikvienam. Ikviens pārdevējas vēlas pārdot, tāpēc cenas tiek noteiktas tādas, lai varētu nest peļņu, tomēr tas nenozīmē, ka tās nav iespējams arī samazināt. Nekad nevajadzētu baidīties pajautāt par iespējamo atlaidi, jo tikai tādā veidā būs iespējams tas, ka pārdevējs iedod atlaidi. Protams, kā jau minējām, arī vietas izvēle ir svarīga. Tirgū vienmēr kaulēties būs vieglāk nekā lielveikalā, jo veikalā pārdevējs nav noteicējs pār cenām, savukārt tirgū pārdevējs pats var izvēlēties kādu cenu noteikti konkrētai precei. Veidojot sarunu, noteikti ir vērts pajautāt pārdevējam, vai viņš gadījumā nezina vēl kādu vietu, kur iespējams šo preci iegādāties. Tādā veidā liksiet noprast, ka esat apsvēruši šo pašu preci iegādāties arī kaut kur citus. Pārdevēja mērķis ir noturēt pircēju pie sevis, tāpēc viņš noteikti piedāvās tev atlaidi, lai tu iegādātos preci tieši pie viņa un neviena cita.

CreditOn.lv © 2007 - 2024