YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kas par mājokļa drošību jāatceras svētku laikā?

Mums visiem patīk svētku laiks, jo visapkārt virmo laime, mīlestība un prieks. Tas ir laiks, kad ikviens patiesi tic, ka sapņi var piepildīties. Tomēr patiesībā viss nav tik skaisti - katru gadu svētku laikā cilvēki dodas ārpus mājas, neapzinoties risku, kādam tiek pakļauts mājoklis. Kā izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem? Jāzina vairākas lietas, kuras atceroties un ievērojot, Jūsu mājoklis svētku laikā būs drošībā. Par tām turpinājumā.

Atstājot mājokli, aizveriet logus un durvis

Jāņem vērā, ka jāaiztaisa ikviens mājokļa logs, pat otrajā un trešajā stāvā. Īpaši zagļu uzmanību pievērš vēdināšanas režīmā atstāti logi, tādēļ izvairieties arī no tā! Tāpat pārliecinieties, ka esat aizvēris garāžas un citu palīgtelpu durvis un logus. Ārdurvis un visu citu aizslēdziet pat tad, ja pavisam drīz būsiet atpakaļ.

Ja dzīvojat daudzdzīvokļu mājā un tās kāpņu telpa nav slēdzama, ieteicams ieviest kodu atslēgu. Jūs nekad nevarat zināt, kas Jūs sagaidīs atgriežoties, tādēļ nepieciešams nodrošināties.

Pārbaudiet elektroierīces un apgaismes objektus

Svētku laikā ierasts izmantot dažādas elektroierīces un uzstādīt papildu apgaismes objektus, piemēram, lampiņas un sveces. Atcerieties, ka apgaismes objektus nedrīkst novietot uz elektroierīcēm, jo karstuma ietekmē tās var saplīst.

Neatstājiet degošas sveces un arī lampiņas bez uzraudzības, pat ne uz īsu brīdi. Dodoties prom no mājokļa, pārliecinieties, ka sveces ir nodzēstas, elektroierīces un lampiņas ir atvienotas no sprieguma padeves.

Vienmēr nodrošiniet, ka mājokli kāds pieskata

Dodoties prom uz ilgāku laiku, palūdziet kādu labu kaimiņu, draugu vai radinieku pieskatīt Jūsu mājokli. Lūdziet, lai pieskatītājs ik pa brīdim pievērš uzmanību tam, kas notiek mājokļa apkārtnē. Brīdiniet, ka, redzot jebkādas aizdomīgas personas vai automašīnas, uzreiz jāzvana policijai un pēc tam arī Jums.

Rūpīgi glabājiet svarīgo

Glabājiet vērtslietas un svarīgus dokumentus drošās vietās un noteikti neatstājiet tos tur, kur tie redzami pa logu. Izvairieties no tādām slēptuvēm kā zeķu atvilktnes, grāmatu plaukti, saldētava - ikviens zina šīs viltības, tādēļ rīkojieties gudri!

Noslēpiet visu vērtīgo vairākās vietās, kuras ir grūti aizsniegt, un dažus mazāk vērtīgus priekšmetus atstājiet acīm redzamā vietā – tās ir kā lamatas. Ja mājās ikdienā glabājat skaidru naudu, svarīgus dokumentus un dārglietas, apsveriet tādu iespēju kā kvalitatīva seifa iegādi, jo tas noder vienmēr!

Ieviesiet mājoklī drošības sistēmas

Mājas drošība ir svarīga vienmēr, ne tikai svētku laikā, tādēļ ir daudz iespēju, kā to nodrošināt. Ieviesiet mājoklī tādas drošības sistēmas kā, piemēram, novērošanas kameras – dažas no tām ļauj viedtālrunī attālināti skatīties, kas notiek ar Jūsu mājokli reāllaikā. Šī investīcija noteikti ir Jūsu miera un labsajūtas vērta!

Ja Jums šobrīd nav brīvu līdzekļu, taču vēlaties ierīkot kādu no drošības sistēmām, apdomājiet tādu iespēju kā patēriņa kredīts. Tas ļaus Jums nekavējoties uzlabot mājokļa drošību, taču jau pavisam drīz būs godprātīgi jāatmaksā, tādēļ aizņemieties atbildīgi!

Neaiciniet ciemos nepazīstamas personas

Lai arī cik pārsteidzoši tas varētu šķist, bieži vien cilvēki tieši svētku laikā nolemj uzaicināt pie sevis ciemos tikko iepazītas personas, piemēram, uz gardām vakariņām vai tējas tasi. To pavisam noteikti nevajadzētu darīt!

Pastāv reāli gadījumi, kuros nepazīstamās personas, ierodoties svešā mājoklī, paveic noziegumu – zādzību vai pat uzbrukumu. Ja vēlaties izrādīt viesmīlību un dāvināt svešiem cilvēkiem svētku prieku, dodieties tikai un vienīgi uz publiskām vietām!

Izvairieties no publicitātes

Nesakiet nevienam, izņemot ģimeni un draugus, ka svētkos dodaties prom no mājokļa. Tāpat noteikti nevajag lielīties par gaidāmajiem brīvdienu piedzīvojumiem sociālajos tīklos, tādos kā Facebook, Twitter vai Instagram – Jūs nezināt, kurš un ar kādiem nodomiem lasa Jūsu publiskos ierakstus.

CreditOn.lv © 2007 - 2024