YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kādiem mērķiem vērts iekrāt naudu?

Lai Tavs mēneša budžets vienmēr būtu līdzsvarā, liela nozīme būs ne tikai rūpīgai budžeta plānošanai, bet arī iekrājumu veidošanai. Protams, iekrājumu veidošana prasīs zināmu pašdisciplīnu, tomēr ir mērķi, kuru sasniegšanai līdzekļus nebūtu jāžēlo, piemēram, izglītība, pašpilnveide, kvalifikācijas paaugstināšana un, protams, sevis palutināšana. Par to, kādiem mērķiem būtu ieteicams uzkrāt līdzekļus jau savlaicīgi, un kuri mērķi sevi godam atpelnīs ilgtermiņā, pastāstīsim raksta turpinājumā.

Izglītība un kvalifikācijas celšana

Izglītības ieguve nav lēts prieks. Dažkārt atbildīgiem cilvēkiem šī mērķa sasniegšanai var palīdzēt patēriņa kredīti vai citi naudas aizdevumi. Tomēr jāatceras, ka mērķis, visticamāk, atmaksāsies ilgtermiņā un no tā atkarīga ne tikai potenciālā karjera konkrētā sferā, bet arī konkurētspēja darba tirgū. Protams, nekad nevajadzētu apstāties pie sasniegtā un pat, ja izglītības sfērā sasniegtas visas virsotnes, neaizmirst arī par regulāru pašpilveidi, zināšanu atsvaidzināšanu un jaunu iemaņu iegūšanu. Īpaša uzmanība jāvelta dažādiem savas nozares jaunumiem, konferencēm un semināriem, kuros nozares speciālisti dalās savā pieredzē un informē par nozares jaunumiem.

Jārēķinās arī ar to, ka mūsdienu tehnoloģijas attīstās ļoti strauji un nekad nenāks par skādi iepazīties ar jaunām datorprogrammām vai padziļināt savas zināšanas tajās tehnoloģiju sfērās, kas var noderēt profesijā un paaugstināt Tavu kvalifikāciju. No tā, cik laika un līdzekļu tērēsi kvalifikācijas celšanai un pašpilnveidei, būs atkarīga ne tikai Tava materiāla labklājība, bet arī turpmākā karjeras attīstība, tāpēc līdzekļus šim mērķiem nebūtu jātaupa.

Mājokļa labiekārtošana un remonts

Izremontēts un labiekārtots mājoklis var nodrošināt Tev stabilus pasīvos ienākumus gadījumos, kad esi nolēmis to izīrēt. Tāpēc šim mērķim noteikti ir vērts sākt iekrāt līdzekļus jau laicīgi. Lai izvairītos no lieliem finansiāliem tēriņiem, remontdarbus var veikt pakāpeniski un nesteidzoties.

Automašīnas uzturēšana labā tehniskā stāvoklī

Ikdiena bez automašīnas nu jau ir gluži vai neiedomājama. Lai izvairītos no dažādiem negaidītiem tēriņiem, par to ieteicams arī regulāri un savlacīgi parūpēties. Jāatceras, ka katra sezona līdzi nes arī visdažādākos izdevumus automašīnas apkopes nodrošināšanā.

Lai izvairītos no laika un līdzekļu tērēšanas, mainoties gada sezonām, ieteicams apmeklēt tuvējo auto salonu un pārliecināties, ka automašīna ir gatava jaunajai sezonai. Piemēram, jau rudenī būtu jāsāk domāt par ziemas riepu nomaiņu un automašīnas apstrādi ar antikorozijas līdzekļiem.

Ceļošana un dažādi valodas apguves kursi

Ja darba vietā bieži tiek izmantota kāda svešvaloda, noteikti nevajadzētu piemirst par valodas atsvaidzināšanu. Jāatceras arī, ka jebkura svešvaloda, ko pārvaldīsi, palielinās Tavas karjeras iespējas un tādējādi nodrošinās arī finansiālu stabilitāti un labklājību.

Tomēr vienmēr jāņem vērā, ka dzīve nesastāv no karjeras un ikdienas rutīnas vien, tāpēc ir vērts iekrāt līdzekļus kvalitatīvai atpūtai. Vislabākais veids, kā atpūsties no ikdienas raizēm, ir ceļošana uz tuvākām vai tālākām ārvalstīm. Turklāt šādā veidā varēsi arī gūt jaunus iespaidus, iepazīties ar citu tautu kultūru, vēsturi, arhitektūru un tradīcijām.

Iekrājumi negaidītiem tēriņiem

Vienmēr būtu ieteicams arī atlikt zināmu līdzekļu apjomu dažādiem negaidītiem tēriņiem, piemēram, automašīnas vai sadzīves tehnikas remontam. Veidojot uzkrājumus nebaltām dienām, būs vieglāk saglabāt arī finansiālo stabilitāti, jo, lai iegūtu līdzekļus šiem mērķiem, nebūs jālūdz draugu, radinieku vai banku aizdevēju palīdzība.

Ja Tavā rīcībā vienmēr būs konkrēts līdzekļu apjoms dažādiem negaidītiem tēriņiem, varēsi justies daudz drošāk, un dažādi ikdienas starpgadījumi būtiski neietekmēs Tavu finansiālo stabilitāti.

CreditOn.lv © 2007 - 2024