YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kādēļ cilvēki veic tik daudz impulsīvu pirkumu? | Crediton

Kādēļ cilvēki veic tik daudz impulsīvu pirkumu?

Kuram gan nav gadījies tā, ka atnākot no veikala nākas secināt - nopirkts ir daudz vairāk nekā bija sākotnēji plānots. Tas tādēļ, ka pie preču izvietojuma un ievilināšanas konkrētā stendā strādā profesionāla mārketinga komanda, tādēļ impulsīva pirkuma veikšana ir teju neizbēgama.

Vai esi pamanījis, ka pārdevējas pie kasēm norēķināšanās brīdī piedāvā iegādāties papildus akcijas preces, piemēram, dzērienu vai šokolādi? Arī tas ir smalks mārketinga triks un rosina cilvēkus iegādāties to, kas viņiem īstenībā nemaz nav tik nepieciešams. Tad atliek vien skumji pārlūkot savas finanses un secināt, ka nākošajā reizē jābūt daudz piesardzīgākam.

Arī interneta ārēs teju uz katra soļa tiek piedāvāta iespēja iegādāties skaistus priekšmetus, īpaši, ja jau iepriekš esi meklējis tos savā interneta pārlūkā. Tehnoloģijas un reklāma vienmēr ir soli priekšā, un kārotās lietas reklāma sekos Tev ik uz soļa. Kā būt gudrākam un pasargāt sevi un tuviniekus no spontānajiem pirkumiem, par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

Kā izvairīties no impulsīviem pirkumiem?

* Vienmēr rūpīgi apdomā katru pirkumu. Ja esi nolēmis ko iegādāties, tad vienmēr salīdzini dažādu interneta veikalu cenu konkrētajai lietai;

* Kad dodies uz veikalu, rūpīgi sastādi plānoto pirkumu sarakstu un nekādā ziņā no tā neatkāpies;

* Ja dodies iepirkties, tad vislabāk nepieciešamo summu ņem līdzi skaidrā naudā, tādā veidā naudas plūsma ir vieglāk pārskatāma un ir grūtāk ļauties mirkļa vājumam;

* Ievies finanšu plānošanas burtnīcu vai lejuplādē finanšu uzskaites aplikāciju savā mobīlajā tālrunī. Tas ļaus vieglāk kontrolēt naudas plūsmu un pārredzami uzrādīs, kurā pirkumu kategorijā Tu mēdz daudz vairāk patērēt savus līdzekļus;

* Nekad nedodies uz veikalu tikai pastaigas nolūkā, dodies turp tikai tad, kad kaut kas ir patiešām nepieciešams;

* Atceries, ka katru impulsīvo pirkumu vēlāk nāksies rūgti nožēlot, sevišķi, ja krāj naudu kam patiesi vajadzīgam;

* Atrodi veidus kā sevi uzslavēt un palutināt par katru reizi, kad neesi ļāvies kārdinājumam un turējies pretim uzrunājošai reklāmai;

* Atsakies no papildus akcijas precēm, ko pārdevējas Tev piedāvā iegādāties, kamēr norēķinies par saviem pirkumiem;

* Rūpīgi pieraksti katru pirkumu savā finanšu plānotājā, uzskatāms statistikas paraugs, kurā būs redzams pārtērētais, tikai lieku reizi atgādinās Tev spontāno pirkumu slikto pusi.

 Ja tomēr ir gadījusies gūzma ar neplānotiem pirkumiem un līdz algas dienai vēl kāds laiciņš jāpagaida, taču, piemēram, steidzami nepieciešams iegādāties jaunu veļasmašīnu vai veikt auto remontu, jādomā, kā šo situāciju uzlabot. Šajā gadījumā palīdzēt var kredītlīnija.

Kas ir kredītlīnija?

Kredītlīnija ir aizdevuma veids, kas piemērots cilvēkiem, kuri nevēlas visu aizņemto summu atmaksāt jau pēc mēneša, bet maksāt to pa daļām, izvērtējot atmaksas summu un izvēloties tās apmēru paši. Galvenais uzdevums ir katru mēnesi nomaksāt konkrēto procenta apmēru, kas ar katru norēķināšanās reizi samazinās. Crediton.lv saviem klientiem piedāvā kredītlīniju uz 48 mēnešiem, un tā summa atkarīga no paša klienta vēlmēm. Kredītlīnijas apmērs ir no 50 - 2000 Eur. Ikmēneša atmaksas maksājums apmērs ir atkarīgs no kredītlīnijā atvērtās summas, un ar katru veikto maksājumu atmaksas procentu summa samazinās.
Arī pieteikšanās kredītlīnijai norit raiti, un pozitīvas atbildes gadījumā nauda kontā var parādīties jau 10 minūšu laikā. Jāatceras, ka, lai noformētu kredītlīniju, Tev jābūt arī labai kredītvēsturei un jābūt pilngadību sasniegušam Latvijas Republikas iedzīvotājam.

 Tomēr pirms katras aizņemšanās būtu rūpīgi jāapsver sava spēja to atmaksāt. Kredītlīnijas noformēšanai jāpieiet tikpat atbildīgi kā jebkuram kredītam.

CreditOn.lv © 2007 - 2024