YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kādēļ apdrošināšana ir tik svarīga? | Crediton

Kādēļ apdrošināšana ir tik svarīga?

Apdrošināšanas polises noformēšana mēdz būt sarežģīta – tas nav gluži tas pats, kas iegādāties mēbeles, apģērbu vai pārtikas produktus. Apdrošināšana ir aizsardzība pret nevēlamiem notikumiem. Ir vienkārši domāt, ka ‘tas jau nenotiks ar mani’, bet neviens nav pasargāts no nepatīkamiem starpgadījumiem, tādēļ ir labi tiem iepriekš sagatavoties.

Apdrošināšana ir kā drošības tīkls – Tu iegādājies apdrošināšanu, lai neiekļūtu finansiālās grūtībās vai neatstātu rēķinu saviem mīļajiem, ja notiek kas neparedzēts. Turpinājumā svarīgākie iemesli, kādēļ apdrošināšana ir tik svarīga.

Apdrošināšana kā obligāta prasība

Dažkārt apdrošināšana ir obligāta prasība. Tas attiecas, piemēram, uz OCTA polisi. Tāpat, iegādājoties automašīnu līzingā, tai gandrīz vienmēr nepieciešama KASKO polise. Arī tad, ja meklē finansējumu sava uzņēmuma attīstībai, apdrošināšana var būt kā viena no investoru izvirzītajām prasībām.

Apdrošināšana mazina stresu

Dzīve ir pilna pārsteigumu – un ne visi no tiem ir pozitīvi. Apdrošināšana mazina stresu neparedzētās situācijās un ļauj vienkāršāk tikt galā ar sekām. Ar neplānotiem gadījumiem svarīgi rēķināties laikus – un apdrošināšana ir gudrs veids, kā to darīt. Protams, dažkārt neparedzētās situācijās var noderēt arī, piemēram, patēriņa kredīts, taču, ja radītie zaudējumi ir ļoti lieli, apdrošināšana noteikti ir efektīvāks risinājums.

Apdrošināšana sniedz aizsardzību Tev un Tavai ģimenei

Ja ģimene ir atkarīga no Tava finansiālā atbalsta, apdrošināšana var pasargāt ģimenes locekļus no finansiālām grūtībām tad, ja notiek kas negaidīts. Protams, neviena naudas summa nevar aizstāt cilvēka veselību un dzīvību, bet apziņa, ka neparedzētās situācijās izdevumus segs apdrošināšana, sniedz lielāku mieru.

Apdrošināšana palīdz saglabāt finansiālo stabilitāti

Neatkarīgi no tā, kāda ir Tava finansiālā situācija, negaidīts notikums var būtiski ietekmēt finansiālo stabilitāti. Apdrošināšanas polise segs visus zaudējumus, lai Tu un Tava ģimene varētu saglabāt finansiālo stabilitāti un neatlikt dzīves svarīgāko jautājumu risināšanu.

Kā izvēlēties sev piemērotu apdrošināšanas polisi?

Lai noskaidrotu, kāda apdrošināšanas polise visnoderīgākā, jāapsver vajadzības, prioritātes un dzīvesveids kopumā. Populārākās apdrošināšanas polises ir:

  • Auto apdrošināšana – OCTA (obligātā apdrošināšana, kas nepieciešama visiem motorizētiem transporta līdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē) un KASKO – apdrošināšana, kas sedz izdevumus, ja transporta līdzeklis cietis ceļu satiksmes negadījumā, bojāts dabas stihijas vai trešo personu prettiesiskas rīcības rezultātā, nozagts;
  • Nekustamā īpašuma apdrošināšana – atlīdzina izdevumus par nekustamā īpašuma atjaunošanu, ja tajā izcēlies ugunsgrēks, radusies ūdens noplūde, ielauzušies zagļi. Iespējams apdrošināt gan pašu mājokli, gan iedzīvi;
  • Ceļojumu apdrošināšana – pasargā no neplānotiem tēriņiem ceļojuma laikā. Tajā var iekļaut dažādus riska segumus – sākot no nozaudētas bagāžas, beidzot ar ārstniecības izdevumiem ceļojuma laikā;
  • Nelaimes gadījumu apdrošināšana – sedz izdevumus, kas radušies dēļ negadījumos gūtajām traumām;
  • Civiltiesiskās atbildības apdrošināšana – atlīdzina zaudējumus, kas netīši, bez iepriekšēja nodoma nodarīti apkārtējiem vai to mantai

Apdrošināšanas polises ir dažādas un ietver dažādus riska segumus. Atliek izvērtēt savas vajadzības un izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Ar kādām izmaksām jārēķinās?

Nākamais aktuālais jautājums ir – cik izmaksā apdrošināšana? Tas atkarīgs no apdrošināšanas veida, polisē iekļautajiem riska segumiem, kā arī izvēlētās apdrošināšanas kompānijas. Ņemot vērā, ka apdrošināšanas piedāvājums ir daudzveidīgs, vispirms vērts aplūkot un salīdzināt vairākas iespējas pie dažādiem apdrošinātājiem.

Neparedzētas situācijas ir daļa no dzīves, un veidi, kā tās risināt, ir dažādi. Dažkārt noderīga var būt kredītlīnija, dažkārt vērtīgi noformēt savām vajadzībām piemērotu apdrošināšanas polisi, kas krīzes brīžos mazinās satraukumu un izdevumus.

CreditOn.lv © 2007 - 2024