YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā rīkoties ar negaidīti saņemto bonusu?

Kā rīkoties ar negaidīti saņemto bonusu?

Jebkāds negaidīts naudas bonuss ir lieliskas ziņas ikvienam cilvēkam, taču atkarībā no saņemtās naudas daudzuma, ir jāprot ar to pareizi apieties. Par negaidītiem bonusiem tiek uzskatīti pēkšņi naudas ienākumi, kuri iepriekš nebija ieplānoti. Tie var būt visdažādākie, piemēram, prēmija darbā. Ir gadījumi, kad cilvēki vienkārši naudu atrod uz ielas, arī to var saukt par bonusu. Lai vai kā, liekas naudas nekad nav par daudz, taču vienmēr ir jābūt apdomīgiem un nevajadzētu pierast pie šāda naudas ienākumu veida. Ne vienmēr Tu saņemsi prēmiju darbā, tāpēc turpini strādāt un rīkojies apdomīgi ar savām finansēm, lai visam pietiktu līdzekļu un nevajadzētu domāt par aizdevumu.

Taču kā pareizāk rīkoties ar negaidīti saņemto naudas bonusu?  Tādas vienas un īstas pamācības jau nemaz nav. Tāpēc pašam rūpīgi vajadzētu apdomāt, kur realizēt šo bonusu. Ideālā gadījumā Tev jau ir kāds konkrēts ilgtermiņa mērķis, kuram krāji jau ilgāku laiku, vai arī ir kāda konkrēta lieta, par kuru sen jau sapņoji, bet līdz šim vienmēr ir pietrūcis naudas līdzekļu. Taču, ja Tev nav nekas konkrēts padomā, tad šos naudas līdzekļus, neatkarīgi no to lieluma, nevajadzētu uzreiz pilnībā iztērēt nelietderīgām precēm vai pakalpojumiem.

Tev noteikti radīsies vēlme nosvinēt negaidīti saņemto bonusu, taču tam vajadzētu atvēlēt tikai nelielu summu, citādi no bonusa nekas pāri nepaliks, un tas būs iztērēts tikai izklaidēs.

Ja saņemtā summa ir salīdzinoši maza, piemēram, līdz 50 eiro, tad padomus, kā rīkoties ar šādu summu, īsti dot nevar. Summa ir diezgan maza un tā varētu tikt izlietota ikdienišķām vajadzībām, piemēram, pārtikas iegādei pāris dienām, kāda pasākuma apmaklējumam vai arī transporta izmaksu segšanai.

Ja summa jau ir lielāka, piemēram, līdz 500 eiro, tad ar šādu summu vajadzētu rīkoties jau daudz apdomīgāk. Šāda summa ir tikpat liela, cik daudzi nopelna mēnesī. Ar šādu naudas daudzumu vari iegādāties dārgākas preces, ko ikdienā neiegādājas. Piemēram, vari iegādāties jaunu mobilo telefonu vai jaunu apģērbu, ja tas ir nepieciešams.

Savukārt, ja saņemtais bonuss ir lielāks par 500 eiro, tad šīs naudas izmantošanas mērķim ir jāpievērš īpaši liela uzmanība, jo neapdomīga rīcība ar šo naudu var nedot Tev nekādu labumu. Šo naudu lieliski var izmantot lielāku sen atliktu vajadzību, piemēram, sadzīves tehnikas, pirkšanai, vai pat automašīnas vai dzīvokļa remontam. Protams, ja nav uzreiz kāda lieta padomā, kur tērēt šo naudu, tad visprātīgāk būtu to noguldīt bankā un kad būs nepieciešamība pēc papildus līdzekļiem, tie Tev būs.

CreditOn.lv © 2007 - 2024