YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā pārvākties uz jauno mājvietu bez liekām raizēm?

Kā pārvākties uz jauno mājvietu bez liekām raizēm?

Jauna mājvieta un pārvākšanās ikviena dzīvē ir gan satraucošs, gan raižpilns notikums. Vienlaikus tās ir divas mājvietas, kuras jāsaved kārtībā- vecā mājvieta, kuras mantas ir jāsakrāmē un jāsakopj telpa pēc sevis, un jaunā mājvieta, kura prasa labiekārtošanu un visu lietu izvietošanu pa plauktiņiem.

Lai pārvākšanās nebūtu stresa pilna un to kaut nedaudz varētu atvieglot, lasi šo rakstu, lai uzzinātu dažus padomus, kā procesu padarīt patīkamāku un organizētāku.

Kastes

Pirms pārvākšanās iegādājies vai atrodi kastes, kurās liksi mantas. Bieži vien kartona kastes vari palūgt veikalos vai noliktavās, kur tās tiek izmestas, bet Tev tās var lieliski noderēt manu glabāšanai un salikšanai.

Kad kastes ir jau vecajās mājās, tad sagādā flomasteri un līmlenti. Organizē mantu likšanu kastēs pēc svarīguma - lietas, kuras izmanto visbiežāk un kuras ir vissvarīgākās, bet ne tik bieži izmantojamas, un visbeidzot - nesvarīgās lietas, kuras uzreiz pēc pārvākšanās nevajadzēs, un kuru izkraušana no kastēm var būt kā pēdējais posms jaunā mājokļa labiekārtošanā. Kad lietas tiek saorganizētas pēc to svarīguma, tad saliec tās kastēs, vislabāk, ja visu organizēsi arī pēc telpām, piemēram, kastes virtuves lietām vai vannas istabai.

Uz kastēm uzraksti, kuras telpas kaste tā ir, kā arī vari ieskicēt, kādi priekšmeti tajā atrodas. Kad būsi jau jaunajā mājvietā, tad krāmējot kastes ārā, Tev būs vieglāk orientēties to saturā. Mēbeles, kuras var izjaukt- izjauc, bet skrūvītes un detaļas ieliec maisiņā, kuru ar skoču pielīmē klāt pie attiecīgās mēbeles - lai cik organizēta ir pārvākšanās, tās procesā daudzas lietas pazūd, un Tu pats būsi sev pateicīgs, ja visus sīkumus pielīmēsi vai atzīmēsi pie katras kastes vai mēbeles klāt. Papildus ieteikums - mēbeles un santehniku noteikti apvelc ar melno plēvi vai ietin kādā saudzējošā materiālā. Priekšmetus pārvedot tie var krist vai kā citādi sasisties, un neliela to pārvadāšanas aizsardzība patiesi var tos pasargāt.

Transports

Kad viss jau ir sakravāts, tai skaitā mēbeles, tad tās ir jāsaliek transportā. Parasti visu sakravā kādā kravas mikroautobusā vai lielākā automašīnā. Jebkurā gadījumā vispirms liec lielākās lietas- mēbeles, santehniku un tikai tad kastes un sīkumus. Liec visu Lego sistēmā- saliekot visu vienu pie otra, varēsi pārvest vienā piegājienā vairāk mantu. 

Iekārtošanās

Jaunā mājokļa labiekārtošana ir jāorganizē tieši tāpat kā vecā mājokļa atbrīvošana - mantas vislabāk krāmē vienā telpā un tad sakārto mēbeles, santehniku un tikai beigās ver vaļā kastes ar mantām. Dekoratīvie sīkumi un istabas augu vietas pavisam noteikti būs pēdējais etaps, kad mājoklī lielākās lietas jau būs atradušas savas turpmākās jaunās vietas.

Jaunais mājoklis var nest līdzi ne tikai prieku un satraukumu, bet arī nelielas problēmas un raizes. Ja jūti un redzi, ka jaunais mājoklis prasa finansiālu ieguldījumu, tad tā labiekārtošanā, piemēram, jaunas santehnikas iegādē, vari aizņemties patēriņa kredītu. Patēriņa kredīts privātpersonām ir iespēja jau šodien labiekārtot mājokli un parūpēties par savu labklājību. Patēriņa kredītam var pieteikties un saņemt no 100-4000 eiro, turklāt atmaksas termiņu vari izvēlēties no 3 līdz pat 60 mēnešiem. Arī atmaksas datumi vari izvēlēties sev ērtāko, piemēram, algas dienu.

Ievies pārvākšanās procesā sistēmu un organizētību un Tev pavisam noteikti šis pasākums būs viegls! Novēlam, lai pārvākšanās izdodas ātra un organizēta, un jaunā mājvieta priecē katru dienu

CreditOn.lv © 2007 - 2024