YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

4 veidi, kā Jaunajā gadā pārsteigt pašam sevi

4 veidi, kā Jaunajā gadā pārsteigt pašam sevi

Citus pārsteigt ir vienkāršāk, ieklausoties, saprotot, ko viņi vēlas un kas spētu radīt pārsteiguma efektu, taču kā pārsteigt sevi? Tomēr neiespējami tas nav. Vislabāk to darīt Jaunajā gadā, kad teju ikviens apņemas kaut ko mainīt, sākt darīt citādi, atmest kaut ko, izmainīt un vispār - sākt jaunu gadu un jaunu dzīvi. Dzirdēts teju katru gadu un lielākoties visas apņemšanās palēnām izplēnējušas jau līdz jaunā gada pirmā mēneša beigām.

Jaunais gads sniedz šo sajūtu, ka sākas kaut kas jauns, brīdis, no kuras varam mainīt lietas, kuras mums sevī vai apkārt esošajā nepatīk vai neapmierina.

Nākamgad dzīvošu ekonomiskāk! Noteikti jāatmaksā aizdevums.” “Nākamgad ēdīšu veselīgāk. Nekādu sviestmaižu vai ātro uzkodu!” “Apņemos iepirkties mazāk un nedoties uz visām izpārdošanām. Gribu iekrāt naudu jaunam auto…”

Kā tad īsti jaunajā gadā pārsteigt pašam sevi? Viens veids noteikti būtu sākt pildīt visas savas apņemšanās. Taču tas jau būtu pārsteidzīgi. Ne visas jaunā gada apņemšanās arī nepieciešams un vajadzīgs izpildīt. Lūk, ko varam:

  • Protams, arī šajā Jaunajā gadā kaut ko apņemies. Taču izvēlies nelielu apņemšanos, ko noteikti vēlies sasniegt, kas tev ir tuva un ļoti aktuāla. Tai nav jābūt saistītai ar materiālām vērtībām vai ikdienas rīcībām. Tas var būt kāds neliels sapnis, ko noteikti vēlies izpildīt nākamajā gadā. Un nevienam par to nestāsti. Arī tad, ja piepildās. Apņemies kaut ko sev un klusi realizē savu apņemšanos. Pārsteidz sevi, ka vari!
  • Maini uzreiz. Visbiežāk esam pieraduši būt savā komforta zonā un tajā arī parasti uzturēties. Gan ikdienā, gan svētkos, kad satiekamies ar tuviniekiem un draugiem. Pārsteidz visus un arī sevi, mainot jau kaut ko uzreiz. Izvēlies sev netipisku svētku frizūru vai apģērbu, nomaini matu krāsu tieši pirms jaunā gada vai spēlējies ar krāsām apģērbā - savus ierastos krāsu toņus nomaini pret kaut ko pavisam pretēju. Izkāp no savas komforta zonas un pārsteidz gan sevi, gan apkārtējos.
  • Izdari kaut ko būtisku tagad - bez ilgtermiņa apņemšanās! Visi parasti vērš savas apņemšanās uz Jauno gadu - izdari to, ko vēlies, vēl pirms gads ir sācies. Tas var būt gan kas liels un svarīgs (aiziet no darba, kas nepatīk; iegādāties mašīnu; pārvākties uz dzīvi citur), gan mazāk būtisks (nopērc biļetes lidojumam uz kādu eksotisku valsti, paņem suni/kaķi no patversmes). Pieņem lēmumu - pārsteidz sevi. Protams, šim lēmumam, ko pieņem, jābūt tādam, ko esi vēlējies darīt jau labu laiku, vienkārši atlicis un baidījies. Tad realizē to tagad.
  • Meklē atklāsmes. Visvairāk paši sevi mēs varam pārsteigt ar atziņām, ko atklājam par sevi, un kuras ikdienā, steigā, stresā un darbu jūklī visbiežāk paliek apslēptas. Tad nu lūk, Jaunajā gadā vari sevi pārsteigt ar to, ka velti laiku pārdomām, izvērtējot un palūkojoties apkārt, ne tikai steidzoties pirkt dāvanas un gatavot svētku maltītes. Varbūt, ka Tev jau ir viss, kas nepieciešams?
CreditOn.lv © 2007 - 2024