YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā lieki netērēt laiku rēķinu apmaksai

Reti kurš apzinās, ka ekonomēt iespējams arī laiku – uzticiet savus līdzšinējos pienākumus kādam citam. Runa nav par mājas darbiem, uzkopšanu vai bērnu aprūpi, bet gan par rēķinu apmaksu. Vai pievēršat uzmanību tam, cik daudz laika veltāt rēķinu apmaksai? Nereti tās ir pat vairākas stundas, un šo laiku Jūs varētu veltīt kaut kam daudz noderīgākam. Raksta turpinājumā lasiet par to, kādas opcijas tiek piedāvātas, lai Jums nenāktos lieki tērēt laiku rēķinu apmaksai.

E- rēķins

Galvenā e- rēķina priekšrocība – Jūs varat bez maksas saņemt internetbankā jau sagatavotu maksājumu. Tam būs pievienotas visas detaļas, kā pakalpojums, maksājuma summa, utt, un Jums atliks vien nospiest pogu “Maksāt”.

E- rēķinu iespējams saņemt tikai no tiem pakalpojuma sniedzējiem, kas ir vienojušies ar banku par šāda pakalpojuma nodrošināšanu.

Šāda opcija pieejama gan tad, ja rēķina summa ir fiksēta, gan tad, ja rēķina summa jr mainīga. Ietaupiet savu laiku, ļaujot savu rēķinu sastādīt kādam citam!

Regulārie maksājumi

Ja Jūs katru mēnesi pārskaitāt naudu tuviniekiem, uz citu savu kontu, krājkontu vai regulāri pārskaitāt kādas citas summas, izmantojiet tādu opciju kā regulārie maksājumi. Galvenā priekšrocība - Jūsu norādītajā dienā banka Jūsu vārdā veic noteiktus maksājumus. Jums nav jāatcerās katrs maksājums, kā arī pārtraukt vai noslēgt jaunu regulāro maksājumu līgumu varat jebkurā laikā.

Šis variants var noderēt arī tādā gadījumā, ja Jums ir, piemēram, kredītlīnija, kuru nepieciešams apmaksāt. Tā kā pret to jāizturās atbildīgi, Jūs nekādā gadījumā nedrīkstat aizmirst veikt kārtējo maksājumu, pieslēdziet regulāro maksājumu, un Jums par to vairs nebūs jāuztraucas!

Definētie maksājumi

Šis variants aizņem mazliet vairāk laika nekā divi iepriekšminētie, taču arī tam ir savas priekšrocības – tas ietaupa laiku ilgtermiņā. Šāda opcija piedāvā sagatavot Jums maksājuma saņēmēja rekvizītus, taču summa un maksājuma detaļas jāievada Jums pašiem.

Definētie maksājumi ir noderīgi tieši neregulāru maksājumu veikšanai. Šādu iespēju varat izmantot arī tad, ja kādu iemeslu dēļ nevēlaties lietot citas piedāvātās rēķinu apmaksas opcijas.

Bankas definētie maksājumi

Definēto maksājumu opciju Jums piedāvā arī dažādas bankas. No Jūsu bankas izveidotā saraksta izvēlieties nepieciešamo pakalpojumu sniedzēju un veiciet maksājumu, netērējot laiku saņēmēja rekvizītu ievadei. Jums atliek vien katru reizi papildināt maksājuma uzdevumu ar mainīgajām detaļām. Tas darbojas līdzīgi kā paša definētie maksājumi, taču aizņem vairāk laika nekā e-rēķini vai regulārie maksājumi.

Kā rīkoties?

Izpētiet un izanalizējiet, kādi ir Jūsu rēķini, atrodiet katram rēķinam piemērotāko apmaksas veidu Jā, katram rēķinam tas var būt arī citādāks!

Atzīmējiet datumus, kuros nepieciešams veikt Jūsu ieplānotos automātiskos maksājumus. Padomājiet divreiz, vai Jūsu rēķiniem noteiktie samaksas datumi neatšķiras.

Pieslēdziet apstiprinošo īsziņu vai e-pastu, lai Jūs vienmēr saņemtu informāciju par veiktajiem automātiskajiem maksājumiem, pārliecinātos, ka maksājums ir veikts un viss ir kārtībā.

Ja esat lēmuši par labu kādam no definēto maksājumu veidiem vai e- rēķiniem, kurus nepieciešams apstiprināt, ieplānojiet tam papildu laiku. Tas nepieciešams, lai ievadītu maksājumu summas un citas detaļas. Ja vēlaties maksājumus apstiprināt ar vienu klikšķi, saglabājiet tos pie neapstiprinātajiem maksājumiem. Lai arī nepieciešams ieplānot laiku, tas jebkurā gadījumā būs daudz ātrāk, nekā tad, ja sastādīsiet rēķinu patstāvīgi.

Ņemiet vērā, ka sākumā šim procesam vajadzēs mazliet vairāk laika, nekā parasti, taču tas atmaksāsies – kad iespējosiet automātiskos maksājumus, būsiet pārsteigti, cik daudz laika esat ieguvuši!

CreditOn.lv © 2007 - 2024