YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā īstenot Jaunā gada apņemšanās

Jauns gads parasti sākas ar vairāku personīgo mērķu uzstādīšanu – regulāru sporta zāles apmeklēšanu, taupīgu dzīvošanu, atbrīvošanos no kādas atkarības, kādas prasmes apgūšanu vai ko citu. Taču diemžēl vairumā gadījumu par šiem mērķiem tiek aizmirsts un tie tā arī netiek īstenoti. Kā nezaudēt gribasspēku un īstenot Jaunā gada apņemšanās? Par to lasiet raksta turpinājumā!

Definējiet un tiecieties uz svarīgāko

Lai tiešām īstenotu to, ko esat apņēmušies, vajadzētu izlemt, kuri no izvirzītajiem mērķiem ir “galvenie” – tādi var būt apmēram trīs. Kādēļ ierobežot sevi? Ja uzreiz mēģināsiet paveikt vairāk nekā trīs lietas, tad nekas netiks izdarīts pilnībā, kā arī Jūs apjuksiet izvirzīto pienākumu sarakstā. Jūs vairs nespēsiet izprast un definēt to, kas no tā visa ir svarīgākais, kāds ir vēlamais gala rezultāts.

Galu galā zaudēsiet ticību sev un vairs nekad negribēsiet izvirzīt apņemšanās, jo uzskatīsiet, ka tās nav iespējams realizēt. Tādēļ primāri pieturieties pie viena galvenā mērķa, ko īstenot.

Pierakstiet mērķus un glabājiet tos acu priekšā

Pierakstiet visu apņemšanos vai izdomājiet vārdu, vārdu savienojumu, kas simbolizē katru no tām. Rakstiet to ar lieliem un pamanāmiem burtiem, glabājiet to acu priekšā, piemēram, piestiprinot to ar magnētu pie ledusskapja. Tā šīs apņemšanās nepārtraukti būs Jūsu acu priekšā, Jūs nevarēsiet beigt domāt par to īstenošanu un kāroto rezultātu.

Noteikti neglabājiet šīs apņemšanās noslēpumā. Izstāstiet tās saviem tuviniekiem un draugiem, publicējiet tās savos sociālajos tīklos. Jo vairāk cilvēku par tām zinās, jo lielāka būs Jūsu vēlme tās īstenot.

Pārvērtiet mērķus par ieradumiem

Kad esat nostādījuši sev konkrētus mērķus, izdomājiet, ko Jūs varat darīt katru dienu, lai tos panāktu. Vairumā gadījumu visefektīvākā pieeja ir strādāt pie mērķa realizēšanas pamazām, taču regulāri.

Piemēram, ja esat apņēmies iegādāties auto, taču nevēlaties izmantot tādu opciju kā patēriņa kredīts, Jums nepieciešams iekrāt lielu naudas summu. Šajā sakarā regulāri atlieciet malā mazas summas, laika gaitā iekrājot pilno summu. Ja kaut ko darāt katru dienu, pavisam drīz tas kļūst par ieradumu.

Pierakstiet itin visu sasniegto

Pastāv arī dažādas Jaunā gada mērķu īstenošanas tehnikas. Viena no tām – kalendāra metode. Veids, kā tā darbojas, ir pavisam vienkāršs - novietojiet pie sienas redzamā vietā kalendāru. Katru dienu, ko strādājat pie sava mērķa īstenošanas, atzīmējiet, ko esat izdarījuši.

Kad redzēsiet, ka kalendārs aizpildās ar izpildīto darbu sarakstu, tas Jūs motivēs turpināt iesākto un strādāt pie mērķu sasniegšanas katru dienu. Dienās, kurās Jūs pārņem slinkums vai zūd vēlme pabeigt iesākto, kalendārs noteikti kalpos kā palīgs, lai atjaunotu Jūsu gribasspēku. Tāpat tas stiprinās vēlmi pabeigt iesākto kaut vai tādēļ, ka daudz kas jau ir izdarīts. Jūs negribēsiet, lai tas viss ir darīts velti.

Nepārtraukti apbalvojiet sevi

Sviniet ikvienu mazāko panākumu ceļā uz savu mērķu īstenošanu! Apbalvojiet sevi par katru mazo solīti, ko esat izdarījis mērķu labā – Jūs būsiet pārsteigts, cik labi tas darbojas. Sevis apbalvošana vienmēr ir patīkama, un tas padarīs jebkuras apņemšanās realizāciju par aizraujošu piedzīvojumu.

Šajā gadījumā pietiek ar mazumiņu – ja Jums izdevies, piemēram, iekrāt pusi no summas, ko vēlaties tērēt automašīnas iegādei, palutiniet sevi ar iecienītākā restorāna apmeklējumu. Tas Jūs motivēs turpināt ar apziņu, ka pēc tam varēsiet iepriecināt sevi gan ar jauno automašīnu, gan restorāna apmeklējumu.

CreditOn.lv © 2007 - 2024