YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā iemācīties taupīt ar Crediton?

Kā iemācīties taupīt un nedomāt par finanšu problēmām?

Iemācīties pareizi apieties ar finansēm noteikti vēlas ikviens. Plānojot finanses, iespējams ietaupīt naudu, ko vēlāk iespējams izmantot, lai dotos ceļojumā vai iegādātos kādu sen kārotu lietu. Pēc šī raksta izlasīšanas tu noteikti atradīsi atbildes uz jautājumu – kā iemācīties taupīt naudu?

Pieturies pie ikmēneša plāna

Ja esi izlēmis, ka vēlies dzīvot taupīgi, lai varētu iekrāt kādam jau sen kārotam pirkumam, tad pirmais solis noteikti ir plāna sastādīšana. Visbiežāk cilvēks pieļauj spontānus pirkumus brīžos, kad viņam nav sastādīts plāns. Tādā veidā, piemēram, bieži vien redzams, ka cilvēks dodas uz veikalu, lai iegādātos pienu, bet atnāk mājās ar puķu podu un trim biezpiena sieriņiem. Tā noteikti nav tā pareizākā taktika, kas ļaus ietaupīt. Ir svarīgi mēneša sākumā izveidot konkrētu plānu, kurā norādi, cik daudz naudas paredzēts veltīt pārtikai, transportam, izklaidei un citām lietām. Tādā veidā daudz efektīvāk iespējams iztērēt ikmēneša budžetu. Bieži vien redzētas situācijas, kad cilvēks nevar iekrāt naudu, jo līdz mēneša beigām nepietiek līdzekļu. Tādos gadījumos noder, piemēram, Crediton piedāvātā kredītlīnija, kas ļauj noformēt aizdevumu, maksājot tikai par to naudas summu, ko esi iztērējis. Tas ir labs īstermiņa palīgs, tomēr noteikti nevajadzētu pieturēties pie šāda veida ilgtermiņā, bet gan domāt, kā iespējams ietaupīt!

Ierobežo ēdienreizes ārpus mājas

Ja mēneša laikā bieži ar draugiem dodies ieturēt maltīti ārpus mājas uz dažādiem restorāniem, piemēram, “Vairāk saules” ir svarīgi padomāt – iespējams, ka šie ir milzīgi ikmēneša tēriņi, kurus var ierobežot. Piemēram, tā vietā, lai dotos ar draugiem uz restorānu, tu vari uzaicināt draugus pie sevis un jūs varat kopīgi pagatavot kaut ko garšīgu. Tādā veidā ne tikai gardi paēdīsiet, bet arī pavadīsiet laiku kopīgā aktivitātē.

Ikmēneša transporta izmaksas

Autobusi, vilcieni, taksometri – visi šie transporta veidi prasa diezgan daudz naudas. Iespējams, ir laiks padomāt, piemēram, par ilgtermiņa pirkumu – velosipēdu. Tā būs lieliska iespēja ne tikai kārtīgi izkustēties, bet arī ietaupīt naudu, jo nebūs nepieciešamība doties uz darbu ar sabiedrisko transportu.

Ej garām kafijas automātiem

Patiesībā, ja parēķina, cik daudz naudas cilvēki iztērē, lai iegādātos kafiju, var atklāt pārsteidzošus faktus. Piemēram, ja cilvēks katru dienu benzīntankā iegādājas kafiju, kas maksā vidēji 2 eiro, mēneša laikā tie ir 60 eiro. Šos 60 eiro tu noteikti varētu iztērēt arī savādāk, savukārt kafiju noteikti iespējams padzert mājās vai ofisā.

Pārskati savas līgumsaistības

Elektrība, mobilā telefona rēķins, televīzija – visi šie rēķini mūs apciemo katru mēnesi. Ja esi šos līgumus noslēdzis pirms pāris gadiem, noteikti ir vērts salīdzināt vairākus piedāvājumus, lai saprastu, vai kāds cits pakalpojumu sniedzējs tev šobrīd nevarētu piedāvāt kaut ko izdevīgāku. Tādā veidā katru mēnesi iespējams samazināt savus izdevumus par dažādiem rēķiniem.

Budžeta plānošana ir ļoti svarīga jebkurā vecumā, jo tikai tad, kad būsi pareizi saplānojis savus ienākumus un izdevumus, mēneša beigās būs iespējams ietaupīt naudu. Ja pat liekas, ka mēneša griezumā 50 EUR ietaupījums nemaz nav tik liels, noteikti ir vērts padomāt par to, ka 6 mēnešu laikā tie jau ir 350 EUR, ka nozīmē, ka par šādu nauda summu iespējams doties ceļojumā vai iegādāties kādu sen kārotu lietu!

CreditOn.lv © 2007 - 2024