YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā iekārtot mazu dzīvokli

Dzīvojamās platības iekārtošana vienmēr ir liels pārbaudījums. Un nav svarīgi, vai tā ir pārsimts kvadrātmetrus liela māja vai neliels dzīvoklis – savi izaicinājumi būs jebkurā gadījumā. Ņemot vērā to, ka tieši maza dzīvokļa iekārtošana prasa teicamas plānošanas prasmes un attīstītu izdomu, zemāk uzskaitīti padomi, kuri noderēs, lai šādu dzīvokli iekārtotu maksimāli ērti un praktiski, saglabājot to vizuāli baudāmu un mājīgu.

Ja vietas dzīvoklī nav daudz, būtu jādod priekšroka daudzfunkcionālām mēbelēm. Pie šādām mēbelēm pieder, piemēram, izvelkami dīvāni un sēžamie pufi ar tukšu vidu. Pufu iekšpusē varēsi uzglabāt dažādas sadzīves lietas, un ikdienā varēsi tos izmantot kā krēslus. Savukārt izvelkamais dīvāns kalpos kā gulta naktī un kā ērts dīvāns laika pavadīšanai ar draugiem dienas laikā. Ja plānots regulāri uzņemt viesus, pie šādām mēbelēm piederēs arī saliekamie krēsli un galdi ar izvelkamu virsmu.

Mazākās telpās jāizmanto katrs sienas un grīdas kvadrātmetrs. Lai palielinātu virsmu platību dzīvoklī, vari izmantot arī vietas virs durvīm un apkārt tām. Tā būs lieliska vieta, kurā piestiprināt plauktus vai skapīšus. Piemēram, virs durvīm var ierīkot grāmatplauktu, vietu durvju malās atstājot dekoratīviem traukiem, vāzēm vai virtuves piederumiem. Noteikti nedrīkst aizmirst arī par stūra plauktu pielietošanas iespējām, lai vēl vairāk palielinātu vietas apjomu mājoklī.

Nedrīkst aizmirst arī par milzīgo potenciālu, ko sevī slēpj durvju iekšpuse. Ledusskapja durvīs tradicionāli tiek iebūvēti plaukti, lai palielinātu tā ietilpību, tomēr pārējās atveramajās sadzīves tehnikas vienībās un mēbelēs šī vietas palielināšanas iespēja nereti izmantota netiek. Skapju iekšpusēs var ierīkot gan plauktus, gan pakaramos, lai attiecīgi tajās uzglabātu traukus, apģērbu, sadzīves ķīmiju, garšvielas un daudz ko citu.

Vizuāli palielināt mājokli palīdzēs atbilstošs apgaismojums un krāsu palete. Tumšos toņos iekārtota telpa vizuāli radīs mazāka mitekļa iespaidu nekā tāda pati izmēra telpa, kuras iekārtošanā izmantoti gaišāki toņi. Nedrīkst aizmirst par dabiskās gaismas maksimālu izmantošanu, to kombinējot ar mākslīgās gaismas ķermeņiem. Lielākas telpas iespaidu un mājīguma sajūtu radīs dažādu ģeometrisko ķermeņu izmantošana mājokļa interjerā. Piemēram, ja galds ir taisntūrveida, tad krēslus izvēlies apaļākā formā. Ja dīvāns ir stūraināks, tad lampas izvēlies ar liektām līnijām. Telpas lielāka dziļuma iespaida radīšanai var izmantot nišas un iedobes. Ja vēlies mitekli padarīt dzīvīgāku un mājīgāku, neatsakies no istabas augiem. Tie neaizņems daudz vietas un harmoniski pieskaņosies telpas gaismas un toņu spēlēm.

Nenoliedzami lielu daļu no mājokļa platības aizņem sadzīves priekšmeti. Lai izvairītos no pārblīvēta dzīvokļa, būtu vēlams savas mantas, to nepieciešamību un noderību pārskatīt vismaz divas reizes gadā. Nevajadzīgās lietas vari ziedot labdarībai vai atbrīvoties no tām citādā veidā. Darot to regulāri, Tu katrā reizē atbrīvosies no ievērojama daudzuma sev nevajadzīgu priekšmetu, atbrīvojot vietu lietām, kuras tiešām ir nepieciešamas.

Ja dzīvoklis iegādāts vai izīrēts pavisam nesen un to jāiekārto steidzami, tad palīgi šī uzdevuma paveikšanā var būt patēriņa kredīti vai kredītlīnijas, ar kurām var iepazīties Crediton.lv. Pirms naudas aizņemšanās noteikti jāizvērtē sava maksātspēja un jāaizņemas atbildīgi. Pirms aizdevuma ņemšanas iespējams pārbaudīt savas naudas atmaksas iespējas, izmantojot aizdevuma kalkulatoru. Tajā Tu vari ievadīt vēlamo aizdevuma summu un termiņu, uzreiz iegūstot kredīta atmaksas grafiku, lai saprastu to, vai un cik lielu aizdevumu Tu vēlies ņemt.

CreditOn.lv © 2007 - 2024