YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Jaunais gads - Kā sagaidīt ar vērienu, bet nepārtērēties

Straujiem soļiem tuvojas 2020. gads. Jauno gadu sagaidot, cilvēki mēdz rīkot svinības ar bagātīgu mielastu, dekorācijām, krāšņiem tērpiem. Jāņem vērā, ka pirms tam tiek svinēti arī Ziemassvētki, un kopumā tas viss mēdz radīt pamatīgu finanšu slogu. No svētku svinībām noteikti nevajag atteikties – ir daudz un dažādi veidi, kā Jauno gadu sagaidīt ar vērienu, bet nepārtērēties. Par to arī turpinājumā.

Organizējiet ballīti ar draugiem

Daudzi uzskata, ka rīkot viesības pašam ir daudz lētāk nekā doties svinēt svētkus ārpus mājas. Taču tas ir maldīgs uzskats! Viesību rīkošana nozīmē, ka Jums jātērē sava nauda, lai iegādātos pārtiku un dzērienus mielastam, dekorācijas, papildu tam jāorganizē arī kāda kopīga izklaide, piemēram, salūts.

Rīkojieties gudrāk! Viena no labākajām pieejām – katrs ņem līdzi savu viesību groziņu. Varat arī savā starpā vienoties par summu, kuru katrs iegulda ballītes organizēšanā vai savā starpā sadalīt pienākumus. Kopā varat parūpēties par dekorācijām, sagatavot mielastu, kokteiļus. Vakara noslēgumā varat kopā doties uz kādu no Jaunā gada pasākumiem, kur noteikti varēsiet redzēt arī salūtu.

Gala rezultātā ikviens šīs ballītes dalībnieks būs gan vērienīgi nosvinējis, gan atpūties, gan ietaupījis!

Apmeklējiet restorānu

Vēl viens veids, kā sagaidīt Jauno gadu, ir doties vakariņās uz kādu no zināmiem, elegantiem restorāniem. Vecgada vakarā daudzi restorāni piedāvā speciālo ēdienkarti, kas ir izdevīgāka nekā pamata ēdienkarte. Izmantojiet šo iespēju! Ēdienu izvēle šajā gadījumā, protams, ir diezgan ierobežota, taču noteikti nav slikta.

Ja rūpīgi apdomā visus izdevumus, kas mēdz rasties svētku laikā, restorāna apmeklējums ir viens no izdevīgākajiem veidiem, kā sagaidīt Jauno gadu, jo nav nepieciešams rūpēties par ciemiņu uzņemšanu, galda klāšanu, izklaidēm, dekorācijām, utt. Šajā gadījumā Jums nepieciešams vien labi izskatīties!

Dodieties ceļojumā

Ja vēlaties Vecgada vakaru padarīt neaizmirstamu, dodieties ceļojumā! Šajā gadījumā gan ir jāievēro viens noteikums – tas jāplāno ļoti laicīgi. Lai ceļojums būtu pēc iespējas lētāks, biļetes ceļam nepieciešams iegādāties vismaz pus gadu pirms svētkiem. Ceļojumu plānošanā darbojas princips ‘’jo ātrāk, jo lētāk’’.

Papildu laicīgi plānotajam ceļojumam, sastādiet arī tam paredzētu budžeta plānu. Jo rūpīgāk un apzinīgāk plānosiet ceļojumu, jo lielāka iespēja, ka šī Jaunā gada svinības būs lētākas, tajā pat laikā arī labākie svētki, ko jebkad esat svinējis!

Rīkojiet filmu vakaru

Vai Jums nepatīk aukstums? Palieciet mājās zem segas, skatoties tematiskās filmas un pavadot vakaru ar ģimeni un draugiem. Pagatavojiet karstus dzērienus, popkornu un citas gardas uzkodas. Arī šāda veida svinības var būt vērienīgas - šajos svētkos varat pie sevis uzaicināt tuvos, sen neredzētos cilvēkus, tādējādi vakars kļūs vēl īpašāks. Filmu vakars ir lielisks veids, kā jaukā, omulīgā un izdevīgā veidā sagaidīt Jauno gadu!

Meklējiet alternatīvas

Lai pēc vērienīgas svētku sagaidīšanas nenāktos izmantot tādu iespēju kā patēriņa kredīts internetā, meklējiet jebkuru dārgo nepieciešamību alternatīvas! Šajā gadījumā viens no aspektiem, ko varat apdomāt – vai Jums, sagaidot Jauno gadu, nepieciešams alkohols? Tas ir vērienīgs vienīgi ar to, ka jebkuros svētkos sastāda lielāko tēriņu daļu.

Ja varat bez tā iztikt, izmantojiet citas iespējas. Varat, piemēram, pagatavot gardus bezalkoholiskos kokteiļus. Ja rīkojat mājas ballīti, vakara gaitā varat cienāt viesus ar kakao, kapučino, karsto dzērienu vai tēju. Ticiet - tas radīs svētku sajūtu, patīkamu un siltu atmosfēru, radot īpašu svētku vērienu. Tāpat tas pierādīs viesiem, ka esat par viņiem domājuši un speciāli centušies, kā arī manāmi ietaupīs Jūsu finanses!

CreditOn.lv © 2007 - 2024