YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

7 ieteikumi, kā izbaudīt dzīvi bez liekiem tēriņiem

7 ieteikumi, kā izbaudīt dzīvi bez liekiem tēriņiem

Iztikt bez liekiem tēriņiem un neplānotiem izdevumiem praktiski neizdodas. Ļoti bieži izdevumi rodas negaidīti un rada pamatīgu robu saplānotajā budžetā. Un tad arī atpūta, dzīves baudīšana un priecīgie mirkļi paliek kaut kur nedaudz ēnā, jo jāsatraucas par finansēm, izdevumiem, tēriņiem.

Šādi daudz ātrāk nogurstam un no darba gūstam arvien mazāk prieka. Un, lai arī strādāt ir vērtīgi, tomēr atpūsties ir nepieciešams. Ne tikai plānojot atpūtu vecumdienām, bet arī šobrīd. Un vislabāk - bez liekiem tēriņiem. Tiesa, ne vienmēr iespējams pavisam iztikt bez tēriņiem, taču arī maksāt astronomiskas summas par atpūtu nav nepieciešams.

Patēriņa kredīts automobilim, ar kura palīdzību tikpat labi varam doties baudīt dzīvi, ir nedaudz citādas izmaksas - apvienojumā ar praktiskajām vajadzībām. Taču ikdienā arī mazās dzīves baudas ir nepieciešamas. Kā to izdarīt, lūk, 7 padomi!

  • Doties dabā. šis ir viens no klasiskajiem veidiem, kā iesaka baudīt dzīvi, sevi, labu kompāniju un vienlaikus atpūsties, turklāt netērējot pārāk daudz. Latvijā skaistu dabas parku un atpūtas vietu, kuras pieejamas bez maksas, ir daudz, vien jāizvēlas, kur doties.
  • Bezmaksas kino vakari. Ja pameklē internetā, kopā ar ģimeni vai savam priekam var doties uz kādu bezmaksas kino seansu. Bez izdevumiem un patīkami.
  • Bezmaksas pasākumi. Ja vien ieskatāmies, ir ļoti daudz koncertu, izstāžu, arī teātra izrāžu, kuras iespējams apmeklēt bez maksas vai vismaz par ļoti nelielām un simboliskām ieejas biļešu cenām. Tā ir lieliska iespēja atpūsties un izbaudīt nedēļas nogali, dodoties uz kādu kultūras pasākumu vienatnē, kopā ar ģimeni vai draugiem.
  • Dzīves baudīšanu, protams, katrs var uztvert dažādi. Piemēram, par dzīves baudīšanu var nosaukt arī laika pavadīšanu kopā ar draugiem. Galda spēļu vakars kopā būs patīkams un aizraujošs piedzīvojums.
  • “Randiņu sestdiena”. Tā var būt pavisam patīkama diena pašam ar sevi, dodoties izbaudīt savu sabiedrību un dzīvi sestdienas priekšpusdienā, ko ikdienas steigā mēdzam nemaz nepamanīt. Kafija un garšīgas brokastis kādā nelielā kafejnīcā nebūs lieli tēriņi, taču šādi pavadīts nesteidzīgs rīts būs lieliska relaksācija.
  • Sportošana - kopīgi ar draugiem. Dzīves baudīšanas pamatā ir dažādu lietu un aktivitāšu darīšana kopā ar sev tuviem cilvēkiem. Tāpēc arī sportošana (velobraukšana, skriešana, skrituļošana vai nūjošana) kopā ar draugiem ir lielisks veids, kā izbaudīt sevi un lieliskas sarunas.
  • Uzdāvini kaut ko sev - vislabāk - laiku! Tas, protams, nav bezmaksas, jo mēdz teikt, ka laiks ir nauda, taču, ja kaut ko sev patiešām vajag dāvināt, lai izbaudītu dzīvi, tas ir laiks. Slinka pēcpusdiena, brīvdiena vai nedēļas nogale, kurā pieķeries labai grāmatai, laiski skaties filmas vai vienkārši nedarīt neko un izbaudi gulēšanu dienas garumā.
CreditOn.lv © 2007 - 2024