YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Finanšu sarunu temati

CreditOn.lv piedāvā Tev sešus sarunu tematus, kurus mēs iesakām pārrunāt ar savu partneri, lai Tu vari pārliecināties, vai jums sakrīt domas par finansiāliem jautājumiem, naudu, jo veiksmīgas laulības un attiecību pamatā ir jābūt finansiālai harmonijai.

Piedzīvojumi vai lietas

Cik dārgas lietas jūs parasti mēdzat iegādāties? Ja viens no jums dod priekšroku piedzīvojumiem, savukārt otrs dārgām lietām, var būt grūti nonākt pie kompromisa par to, kur nauda labāk jāiegulda.
Cilvēks, kurš dod priekšroku dārgu lietu iegādei, galvenokārt naudu vēlēsies ieguldīt iegādājoties mākslas darbus, dārglietas, un neizprast Tevi, ja vēlies lielu daļu no naudas tērēt atvaļinājuma laikā, lai dotos ceļojumā vai apmeklētu festivālus. Līdz ar to CreditOn.lv jau attiecību sākumā iesaka pārliecinieties, ka jūsu viedoklis par to, kā būtu jātērē nauda saskan, pretējā gadījumā var būt daudz diskusiju, strīdu no abām pusēm, par to, kā labāk izmantot brīvos līdzekļus.

Karjera

Vai Tu jūti atbalstu no otrās pusītes saviem karjeras mērķiem? Diskutējot saviem karjeras plāniem, ir ļoti labi saprast, vai jūs esat uz viena viļņa. Ja plānojat veidot ģimeni, šajā punktā ir svarīgi izrunāt, kurš no jums paliks mājās ar bērniem. Ir labi jau laicīgi pārdomāt savas finanses un ienākumus, lai brīdī, kad būs izveidojusies ģimene, esat jau vienojušies par to, kurš no jums strādās ārpus mājas, un apsvēruši iespēju, ka otrs var strādāt no mājām, veidot savu biznesu vai doties uz darbu pāris dienas nedēļā.

Ienākumu apvienošana

Dažiem pāriem ir pieņemami, ka tiek izveidots viens bankas konts uz abiem, savukārt citi - vēlas paturēt savus ienākumus atsevišķi. Vai Tu domā, ka visi ģimenes ienākumi būtu jātur vienā katlā? Ja jums ir pretēji uzskati šajā jautājumā, ir vērts vienoties par "zelta vidusceļu", izveidot kopīgu bankas kontu, kurā katrs ieskaita daļu no algas, savukārt otru pusi patur atsevišķi.

Bērni

Lielākā daļa no ģimenes ienākumiem tiek ieguldīti rūpējoties par bērniem, apgādājot viņus ar nepieciešamajām precēm, atmaksājot interešu nodarbības. Līdz ar to būtu svarīgi laicīgi saprast, cik daudz bērnus jūs vēlaties. Turklāt svarīgi izrunāt arī to, kā jūs mācīsiet viņiem rīkoties ar naudu, finansēm. Piemēram, vai jūs piekrītat katru mēnesi dot kabatas naudu bērnam, ja piekrītat, cik lielai tai jābūt? Vai jums abiem ir pieņemami tas, ka bērns vidusskolas laikā vasaras periodā strādā?

Kredīti

Neaizmirstiet pārrunāt, vai neparedzētu tēriņu gadījumā, jūs būtu gatavi pieteikties aizdevumam? Iepriekš ietecams arī izvērtēt, ja pēkšņi notiek neparedzēts gadījums, kuram aizdevuma veidam : īstermiņa aizdevumam, kredītlīnijai vai patēriņa kredītam jūs dotu priekšroku, kā arī pie kuras no kredītiestādēm vai bankām jūs vērstos ar savu pieteikumu saņemt īstermiņa aizdevumu, kredītlīniju vai patēriņa kredītu? CreditOn.lv aicina savus potenciālos klientus jau laicīgi izvērtēt aizdevuma nepieciešamību, kā arī iespēju to atmaksāt laikā.

Pensijas gadi

Dzīvojot vairākus gadus kopā, lai izvairītos no parādiem, neatmaksātiem rēķiniem, jums būtu jāsāk domāt par uzkrājumiem vecmumdienām. Svarīgi ir ne tikai vienoties par to, cik liela summa ir katram jāatliek, bet arī par mērķiem, kā to pēc tam varētu iztērēt. Piemēram, jūsu starpā varētu rasties konflikts, ja atklātos, ka viens no jums iekrāto naudas summu vēlas izmantot aizbraucot ceļojumā, savukārt otrs vēlētos labiekārtot māju, dārzu, un pensijas gadus pavadīt atpūšoties savā vasarnīcā.


Visas šīs sarunu tēmas par naudu skar cilvēku dzīves pamatvērtības. Izrunājot šos punktus ar savu otro pusīti, potenciālo partneri, vīru/sievu, jūs ne tikai sapratīsiet, vai atrodaties uz viena viļņa finanšu jautājumos, bet arī iemācīsieties rast risinājumu un kompromisu jautājumos, kas skar finanses.

CreditOn.lv © 2007 - 2024