YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Dzīvokļa remonts ziemā: Ko Tev vajadzētu zināt?

Ierasts, ka mājokļa remonts tiek veikts gada siltajos mēnešos. Galvenokārt tas ir tādēļ, ka telpas ir daudz vieglāk vēdināmas un ātrāk noris arī, piemēram, krāsas, lakas vai tapešu žūšanas process. Tomēr jāatceras, ka straujiem soļiem attīstās ne tikai mūsdienu tehnoloģijas. Arī būvmateriālu klāsts top arvien modernāks, un remontdarbos aizvien biežāk tiek izmantoti ātri žūstoši materiāli, kuri neapgrūtina telpu ar noturīgām smakām un nepieprasa ilgstošu telpu vēdināšanu vai īpašas temperatūras nodrošināšanu.

Par to, kas būtu jāņem vērā, veicot mājokļa remontu ziemas periodā, un kādas priekšrocības ir dažādu remontdarbu veikšanai ziemā, sīkāk pastāstīsim raksta turpinājumā.

Zemākas būvmateriālu izmaksas

Uzskats, ka ziemas mēneši nav īsti piemēroti remontdarbu veikšanai valda arī būvmateriālu tirdzniecības pārstāvju vidū, tādēļ tieši ziemas periods ir piemērots tam, lai iegādātos būvmateriālus par sevišķi izdevīgām cenām. Ir cilvēki, kas tieši gada vēsajos periodos iegādājas visu nepieciešamo mājokļa remontam, bet pašus remontdarbus atliek uz vēlāku laiku.

Jāņem vērā, ka ziemas laikā būs vieglāk pieejami arī dažādi būvnieku pakalpojumi. Ja vasaras laikā remontdarbu pasūtītājs būs vairāk atkarīgs no tā, cik aizņemti ir remontdarbu sniedzēji, tad ziemas periodā situācija būs citādāka.

Ātrāki darbu izpildes termiņi, lētākas darba izmaksas un labāka kvalitāte

Tas, cik ātri tiek pabeigti visi remontdarbi, ir atkarīgs no tā, cik noslogoti konkrētajā periodā ir remontdarbu veicēji. Ņemot vērā to, ka daudzi cilvēki remontu savā mājoklī izvēlas veikt tieši gada sitajos mēnešos, strādnieki parasti ir sevišķi noslogoti, tāpēc remonta termiņi bieži vien tiek kavēti un remontdarbi ieilgst. Savukārt, veicot remontdarbus ziemas laikā, strādnieki nebūs tik noslogoti, darbus būs iespējams veikt noteiktajos termiņos, samazināsies dažādu darbu izmaksas. Tāpat, iespējams, uzlabosies arī veikto darbu kvalitāte, jo darbinieki nebūs tik noslogoti ar pasūtījumiem, kā tas ir, piemēram, vasarā, un pilnvērtīgi varēs pievērsties darbu izpildei.

Arī kopējās darbu izmaksas būs salīdzinoši zemākas nekā vasaras periodā. Ja gada siltajos mēnešos, pieaugot pieprasījumam, pieaug arī pakalpojumu cenas, tad, veicot remontdarbus ziemas periodā, pieprasījums būs salīdzinoši mazāks un izmaksas par vienu darba stundu būs mazākas nekā siltajos gada mēnešos.

Apkures sistēmas un logu nomaiņa - veicama ziemā vai tomēr vasarā?

Ierasts, ka logu nomaiņu veic vasarā, tomēr nekas netraucē šo procesu veikt arī gada vēsajā periodā. Turklāt ziemā logu nomaiņa izmaksā krietni lētāk. Viens no aspektiem, kas attur cilvēkus no logu nomaiņas ziemas periodā ir tas, ka mājoklī strauji krītas gaisa temperatūra. Tomēr par to nebūtu jāuztraucas, jo logu nomaiņa aizņem diezgan maz laika un, veicot to katrā telpā atsevišķi, mājoklis nemaz nepaspēj atdzist.

Arī būvmateriāli, kas tiek izmantoti logu nostiprināšanai, neprasa ilgstošu žūšanu, tāpēc nebūs no svara nedz gaisa temperatūra, kas valda ārpusē, nedz tas, kāda tā būs pašā mājoklī. Arī pati logu rāmju iegāde būvniecības veikalos izmaksās lētāk nekā gada siltajos mēnešos, tāpēc šis process izmaksās mazāk nekā tad, kad pilnā sparā sākusies remontdarbu sezona.

Jāpiemin arī tas, ka logu nomaiņai ziemas laikā atradīsi arī vislabāko speciālistu komandu un nelielā pieprasījuma dēļ, darbi tiks veikti daudz ātrāk un kvalitatīvāk.

Ar apkures sistēmu nomaiņu gan būs citādāk, jo pieprasījums pēc tā ir krietni augstāks gada vēsajā periodā. Turklāt apkures sistēmas iegāde ir salīdzinoši dārgs prieks, tāpēc šim procesam nereti tiek noformēts naudas kredīts.

Vasaras periodā apkures sistēmas biežāk būs pieejamas par zemākām cenām un arī to uzstādīšana izmaksā mazāk, tādēļ šo procesu vislabāk ieteicams veikt gada siltajos mēnešos, kad pieprasījums pēc tā ir salīdzinoši neliels.

CreditOn.lv © 2007 - 2024