YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Darbs ar augstu stresa līmeni. Kas jāņem vērā pirms pieteikties?

Darbs ar augstu stresa līmeni. Kas jāņem vērā pirms pieteikties?

Sadzīvē un darba vietā ir jājūtas labi, jābūt pārliecinātam par sevi un savām profesionālajām spējām. Nereti daudziem rodas uztraukums un stress. Tā ir organisma emocionālā reakcija uz dažādiem nelabvēlīgiem ārējiem un iekšējiem faktoriem. Nereti stresu darbā izraisa laika trūkums, sliktas attiecības ar priekšniecību, risks tikt atlaistam un daudzi citi faktori.

Pirms piesakies izvēlētajam darbam, pārdomā savu profesionālo atbilstību, kā arī fizisko un garīgo izturību.

Saturīga darba diena

Lai darbs sagādātu prieku un nerastos stresa situācijas, Tev jāzina darba saturs.

Pirms darba uzsākšanas noskaidro darba prasības. Būtiski, lai izvēlētā vakance nav vienveidīga, vienmuļa, saraustīta vai bezjēdzīga.

Būtiskas ir izaugsmes iespējas! Nemainīgs, nepatīkams darbs Tev radīs stresu, turklāt Tu nevarēsi pilnveidoties.

Darba laiks

Pirms darba attiecību uzsākšanas noskaidro savu darba laiku. Tev jābūt drošam, ka no rīta paspēsi uz darbu un varēsi saplānot citas lietas. Stresa situācijas var radīt vienmuļš, neprognozējams un vēlmēm neatbilstošs darba grafiks.

Strādājot parāk garas vai saīsinātas darba stundas, var rasties stress, nogurums un saslimšanas risks.

Nakts maiņas un vēlas darba stundas nereti izraisa miega trūkumu vai apātiju.

Savstarpējās attiecības

Jau no paša sākuma ir ļoti svarīgi veidot labas attiecības ar priekšniecību un kolēģiem.

Svarīgs ir kolēģu atbalsts. Ja tā ir par maz, var rasties nesaskaņas, sliktas attiecības vai pat ļaunprātīga attieksme komandā.

Nespēja ietekmēt lēmumus saistībā ar savu darbu, pārāk liela vai maza atbildība, slikta iekšējā komunikācija un nerunāšana izraisa stresu. Centies izvairīties no konfliktiem darba vidē!

Ir ļoti svarīgi, lai priekšniecība un atbildīgās personas laikus spētu risināt iekšējās problēmas.

Darba vide

Slikti organizēts darba process, nekārtība, dažādi tehnikas bojājumi un slikts apgaismojums var radīt stresa situācijas. Šie faktori var nelabvēlīgi ietekmēt Tavu veselību. Lai justos labi un varētu kvalitatīvi strādāt, darba vidē ir jāvalda kārtībai. Jābūt atbilstošiem krēsliem, galdiem, jāievēro darba drošība, kā arī citas prasības.

Stresa ietekme

Stress un problēmas darbā var veicināt darba kavēšanu un produktivitātes zudumu. Var rasties dažādas saslimšanas. Ir gadījumi, kad darbinieki speciāli izņem slimības lapas, lai nebūtu jādodas uz darbu.

Šādās situācijās palielinās klientu sūdzību skaits, jo ir pasliktinājusies darba kvalitāte. Darbiniekam nereti ir slikts un nomācošs garasstāvoklis.

Rūpējies par sevi

Vienmēr centies saglabāt profesionālu attieksmi, taču neaizmirsti par savu veselību, drošību un tiesībām. Ja darba vietā ilgstoši jūties slikti, nav uzlabojumu un neredzi izaugsmes iespējas - meklē jaunu darba vietu. Darbā tiek aizvadīta lielākā dienas daļa, tāpēc ir ļoti svarīgi justies novērtētam.

Palutini sevi pēc darba laika beigām vai brīvdienās. Relaksējies un atgūsti spēkus SPA, peldbaseinā, sporta zālē vai dodies ceļojumā.

Patēriņa kredīts internetā

Ja nedaudz pietrūkst līdzekļu kādam mērķim, piemēram, jaunas automašīnas iegādei, lai ikdienā varētu braukāt uz darbu citā pilsētā, ieskaties mūsu piedāvājumā! Patēriņa kredīts internetā ir izdevīga iespēja. Aizņemies pie mums sākot no 100 līdz pat 4000 euro.

Nosaki piemērotāko kredīta atmaksas laiku pats! Aizdevuma atmaksas termiņš ir sākot no 3 līdz pat 60 mēnešiem. Summa tiks sadalīta vienādos ikmēneša maksājumos un Tu varēsi laicīgi saplānot savus ikmēneša izdevumus.

Patēriņa kredīts internetā ir pieejams bez ķīlas vai galvojuma iesniegšanas. Būtiski ir Tavi ikmēneša ienākumi un maksātspēja.

CreditOn.lv © 2007 - 2024