YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Bīstamākie datumi Tavam maciņam

Plānojot savus ienākumus un izdevumus, jāpatur prātā paši bīstamākie datumi Tavam maciņam. Pārsteidzošā kārtā tie ir vairāki un varbūt ikdienā par tiem pat neaizdomājies.

Varbūt kādreiz arī Tavs maciņš ir piedzīvojis brīžus, kad par spīti plānošanai un taupīgumam, tajā svilpo vējš? Šie brīži ir nepatīkami un, piekritīsi, ka labāk līdz tiem nenonākt. Lai nenonāktu situācijā, kad makā vairs nekas nav palicis, aplūkosim dažus no pašiem bīstamākajiem datumiem Tavam maciņam:

Algas diena

Lai arī gaidīta veselu mēnesi, algas diena var izrādīties pat ļoti bīstama Tavam maciņam. Varbūt skan pārsteidzoši un negaidīti, bet, jā, algas diena Tavam maciņam var izrādīties diezgan bīstama. Kāpēc? Tāpēc, ka algas dienā gribas sevi palutināt, nopirkt sev kaut ko jauku un īpašu, varbūt pat ir bijusi doma:”Pienāks algas diena un tad tik sekos iepirkšanās!” Šajā brīdī ir brīnišķīga, tomēr maldinoša sajūta, ka naudas ir daudz, un vari iepirkties neskaitot, cik tad beigās ir iztērēts. Jā, algas dienā vajadzētu sevi palutināt, tomēr jāparēķina, cik daudz naudas sevis palutināšanai vari iztērēt, lai neattaptos, ka maciņš tukšs jau trešajā dienā pēc algas.

Rēķinu apmaksas diena

Rēķini ir, bija, un būs. Visticamāk, Tev nav patīkami tos maksāt, arī maciņā rodas sajūta, ka tiek samaksāti visi rēķini un pāri nekas daudz vairs nepaliek. Tomēr obligāto rēķinu apmaksai būtu jābūt prioritātei. Jau laicīgi jāatliek rēķinu apmaksai paredzētā naudas summa. Ja tas tiek izdarīts, tad maciņam rēķinu apmaksas datums vairs neliksies tik bīstams.

Aizdevumu un kredītu apmaksas diena

Varbūt arī Tev kādā dzīves situācijā nācies aizņemties naudu. Šādu iespēju izmanto daudzi. Galvenais šos aizņēmumus apmaksāt pēc paredzētā grafika. Tāpat kā maksājot rēķinus, arī šeit jau laicīgi jāatliek paredzētā summa kredītu apmaksai, kārtīgi izvērtējot, vai spēsi atmaksāt aizdevumu, un vai mēneša maksa Tev nebūs par lielu, lai naudas aizdevumi nesagādātu liekas galvas sāpes.

Neparedzēto izdevumu diena

Lai arī kā plānotu, cilvēks nevar paredzēt visu. Tāpat ir arī tieši ar situācijām, kad notiek kas negaidīts un pēkšņi nākas šķirties no palielas naudas summas uzreiz. Situācijas ir dažādas, varbūt esi saslimis Tu vai kāds no ģimenes, varbūt saplīsa mašīna. Nav svarīgi, kāda ir situācija vai kas noticis, svarīgi ir tas, ka maciņam šis dienas ir ļoti bīstamas. Tāpēc ir labi, ja ir kādi iekrājumi, ko var izmantot nebaltām dienām.

Diena vai nedeļa pirms algas

Situācija, kad līdz algai atlikusi nedēļa, dažas dienas vai viena diena, ir diezgan saspringta jebkurā gadījumā. Visnepatīkamākais ir tad, ja visa alga jau beigusies un maciņā tukšums, tad gaidīšanas laiks līdz algai liekas neparasti grūts. Nedod, Dievs, ja šai laikā radīsies kādi neparedzēti un pēkšņi izdevumi. Citi cilvēki šādos gadījumos paņem naudas aizdevumu. Labāk gan savlaicīgi plānot savas finanses, lai laiks līdz algai paiet bez lieka stresa.

Vienīgais risinājums, kā izvairīties no vēja svilpošanas makā tam bīstamajos datumos, ir pareizi plānot savu budžetu un laicīgi atlikt naudu obligātajiem maksājumiem. Ja ir iespējams, pacenties, veidot uzkrājumus, katru mēnesi kādu daļu no algas atliekot malā. Tas palīdzēs brīžos, kad gadīsies neparedzēti izdevumi, turklāt šādi ir iespējams iekrāt arī kādam lielākam pirkumam - jaunai sadzīves tehnikai, automašīnai vai kam citam, kas Tev vajadzīgs.

CreditOn.lv © 2007 - 2024