YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Aktīvais un veselīgais pavasaris

Saulīte spīd, un gaisā ir jūtamas pavasara vēsmas – tas ir īstais brīdis, lai dotos baudīt brīvo laiku pie dabas, kā arī sāktu gatavoties vasaras pludmales sezonai. Rītos un vakaros pilsētas ielās arvien biežāk var novērot skrējējus un riteņbraucējus, kā arī parkos atsākas dažādu veidu vingrošanas nodarbības. Skrējēji pilnā sparā gatavojas maratoniem un taku skrējieniem, bet riteņbraucēji – šosejas un kalnu velomaratoniem. Arī futbolisti, basketbolisti un volejbolisti iznāk no telpām un sāk spēlēt uz asfalta, zāles vai smiltīs.

Siltajās un saulainajās dienās gandrīz katrā Rīgas parkā vakaros norit kāds bezmaksas brīvdabas treniņš profesionāla fitnesa trenera pavadībā. Tādu ir daudz, un tos viegli var atrast Facebook portāla “Pasākumu” sadaļā. Tiek piedāvāti gan daudzfunkcionālie treniņi, gan joga, gan pāru, gan arī specifiskāki treniņi, kuros būs iespēja arī iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Ņemot vērā, ka siltajā laikā cilvēki biežāk izvēlas sportot ārpus telpām, tradicionālie sporta klubi piedāvā dažādas akcijas cenas, bezmaksas atribūtiku vai pat atlaides sporta apģērbu un apavu veikalos, lai piesaistītu apmeklētājus.

Uzsākot vai atsākot aktīvo dzīvesveidu, rodas vēlme arī sevi palutināt ar jaunu sporta apģērbu vai kādu gadžetu, piemēram, sporta jeb fitnesa pulksteni. Jauns sporta apģērbs vai apavi var likt justies labāk un sniegt papildu motivāciju sportot. Arī sporta pulkstenis var būt noderīgs, jo tas ne tikai rādīs pareizu laiku un datumu, bet arī to, cik aktīvs esi bijis, un atgādinās, kad ir jāizkustas pēc garākas dīkstāves. Šādi pulksteņi atkarībā no tā funkcijām var maksāt no dažiem desmitiem eiro līdz pat vairākiem simtiem eiro. Prātīgi izvērtējot savas finansiālās iespējas, palīgs ierīces iegādei var būt gan veikala piedāvātais līzings, gan arī patēriņa kredīts.
Labas pašsajūtas un sportiska ķermeņa pamatā ir ne tikai aktīvs dzīvesveids, bet arī pareizs uzturs. Viena no labākajām diētām ir sezonālo augļu un dārzeņu izmantošana uzturā. Tie ne tikai ļauj dažādot savu ikdienas ēdienkarti, bet arī sniedz konkrētajai sezonai nepieciešamās uzturvērtības un vitamīnus. Veikalos un tirdziņos parādās pirmā pavasara sezonas raža, vairs nav jāsamierinās ar poļu vai citu svešzemju produkciju, kas bieži transportēšanas procesā ir tikusi atdzesēta vai saldēta.

Brīvdienas var baudīt ar draugiem vai ģimeni ārā, pastaigājoties pa kādu no purva taku laipām, doties uz kādu no blakus pilsētām un atklāt jaunas, neredzētas vietas. Ja vēlies aktīvāku atpūtu, tad vari viens vai ar draugiem piedalīties orientēšanās sacensībās jeb rogainingā, pakarot ar draugiem vai ģimeni peintbola laukumā vai pat bēgt no cietuma Karaostā. Siltākā laikā var nodarboties arī ar ūdens priekiem – SUPošana pa upēm, ezeriem vai pat purviem, savu spēku pārbaudīšanu veikparkā vai nesteidzīgu laivošanu ar draugiem pa upēm vai ezeriem. Jo laiks paliek siltāks, jo plašākas paliek iespējas brīvā laika pavadīšanai gan pilsētā, gan ārpus tās.

CreditOn.lv © 2007 - 2024