YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Aizdevums jaunas mājvietas iekārtošanai | Crediton

Aizdevums jaunas mājvietas iekārtošanai

Iekārtojot mājokli, jārēķinās ar zināmiem izdevumiem. Ja visu iecerēto nav iespējams īstenot par saviem līdzekļiem un plānus atlikt nav iespējams, jāmeklē citi risinājumi. Viens no tādiem ir aizdevums. Taču ņemot vērā, ka tā noformēšana ir atbildīgs lēmums, pirms tam jāizvērtē vairāki aspekti.

Aizdevuma apmērs

Viens no svarīgākajiem atbildīgas aizņemšanās priekšnoteikumiem ir aizņemties tikai tik, cik nepieciešams. Tātad – nepieciešams izvērtēt, kāda ir vajadzīgā aizdevuma summa. Dažkārt visas labiekārtošanas darbu izmaksas paredzēt ir grūti, tādēļ noderēt var kredītlīnija – aizdevums, kas ļauj iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros aizņemties tik reižu, cik nepieciešams. Domājot par aizdevuma apmēru, noteikti jāizvērtē arī sava maksātspēja.

Aizdevuma veids

Ņemot vērā vajadzīgo aizdevuma apmēru, jāizvēlas piemērotākais aizdevuma veids. Šajā situācijā noderīga var būt gan jau pieminētā kredītlīnija, gan patēriņa kredīts, kas ļauj saņemt salīdzinoši lielu naudas summu, atmaksu veicot ilgākā laika posmā saskaņā ar iepriekš izstrādātu maksājumu grafiku.

Procentu likme

Procentu likme nosaka, kādas būs kopējās noformētā aizdevuma izmaksas, tādēļ tas ir būtisks faktors, kam pievērst uzmanību, izvēloties piemērotāko risinājumu. Salīdzini vairākas iespējas un dažādus aizdevuma veidus, lai atrastu savām vajadzībām atbilstošāko variantu.

Aizdevuma atmaksas termiņš

Nākamā lieta, kas jāizvērtē, ir vēlamais aizdevuma atmaksas termiņš. Atkarībā no aizdevuma veida, kredīts var tikt piešķirts uz īsāku vai garāku laika posmu. Lai saprastu, kāds ir piemērotākais risinājums, jāizvērtē nepieciešamais kredīta apmērs un savas finansiālās iespējas – summa, ko ik mēnesi var atvēlēt aizdevuma atmaksai. Vērtējot savu maksātspēju, jāņem vērā ne vien ienākumu apmērs, bet arī citi obligātie izdevumi.

Kredītvēsture

Izskatot aizdevuma pieteikumu, aizdevējs ņem vērā kredītņēmēja kredītvēsturi – tai jābūt pozitīvai. Šajā tehnoloģiju laikmetā informāciju par personas kredītvēsturi iegūt ir vienkārši, tādēļ, pirms piesakies aizdevumam, pārliecinies, ka Tava kredītvēsture atbilst aizdevēju nosacījumiem. 

Būtiski ir aizņemties atbildīgi un veikt kredīta atmaksu saskaņā ar līguma noteikumiem – savlaicīgi nenokārtotas kredītsaistības negatīvi ietekmē kredītvēsturi un var apgrūtināt aizdevumu noformēšanu nākotnē.

Vecuma ierobežojums

Lai veicinātu atbildīgu aizņemšanos, kredītdevēji ir noteikuši vecuma ierobežojumu, kā ietvaros kredīti tiek izsniegti. Liela daļa aizdevēju, tai skaitā CreditOn.lv, savus pakalpojumus nodrošina personām, kas sasniegušas vismaz 20 gadu vecumu.

Kredīta noformēšana

Pārvākšanās uz jaunu dzīvesvietu parasti tiek plānota savlaicīgi, tādēļ ar to saistītos izdevumus būtu jāiekļauj savā personīgajā budžeta plānā. Tomēr situācijas mēdz būt dažādas – dažkārt nav iekrāts pietiekami, lai varētu uzsākt dzīvi jaunajā vietā.

Aizdevums jaunas mājvietas iekārtošanai var šķist loģisks lēmums, jo tas:

  • Ļauj visus labiekārtošanas darbus veikt uzreiz un īsākā laika posmā;
  • Palīdz ātrāk iekārtot jauno dzīvesvietu un justies tur kā mājās;
  • Sniedz iespēju īstenot arī lielākas ieceres, piemēram, kapitālo remontu, logu vai santehnikas nomaiņu

Kredīta noformēšana ir diezgan vienkārša – jāiepazīstas ar kredīta noteikumiem, jāaizpilda pieteikums aizdevēja mājas lapā, jāsedz reģistrācijas maksa 0,01 eiro apmērā un jāgaida lēmums par kredīta piešķiršanu. Ja aizdevuma pieteikums tiek iesniegts kredītdevēja darba laika ietvaros, tas tiks izskatīts dažu minūšu laikā. Pozitīva lēmuma gadījumā aizdevuma summu savā bankas kontā saņemsi pavisam drīz.

Lai arī kādam mērķim kredīts tiktu noformēts, tā vienmēr ir atbildība, kas prasa rūpīgu savu vajadzību un iespēju samērošanu. Aizņemies pārdomāti, izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt līgumā noteiktajā termiņā.

CreditOn.lv © 2007 - 2024