YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kur rast naudu, kad tā ir nepieciešama?

Neparedzēti izdevumi ir daļa no dzīves. Saplīsusi automašīna, steidzams rēķins, neatliekams pirkums ir tikai daļa no situācijām, kur nepieciešami papildu naudas līdzekļi. Ja uzkrājumu šādiem mērķiem nav, jāmeklē citi veidi, kā rast naudu, kad tā ir nepieciešama. Turpinājumā dažas idejas, kā ātri saņemt aktuālos naudas līdzekļus.

Pārbaudi savu mājokli

Vispirms der pārbaudīt mājokli - dīvāna spilvenus, bikšu kabatas, vecos mēteļus skapī. Var pārbaudīt arī automašīnu, kur kāda banknote vai vismaz monēta varētu būt iekritusi starp sēdekļiem.

Pārdod lietas, kas Tev vairs nav vajadzīgas

Vienkāršs veids, kā iegūt papildu naudas līdzekļus, ir pārlūkot garderobi, plauktus, pieliekamos, bēniņus, pagrabu un atrast lietas, kas Tev pašam vairs nav vajadzīgas, bet kādam citam vēl varētu noderēt, piemēram, drēbes un apavi, bērna mazais velosipēds, kafijas automāts vai sulu spiede, ko esi izmantojis tikai vienu reizi.

Pārdot vari arī grāmatas, ko vairs nelasīsi - iespējams, Tavā grāmatplauktā atrodas grāmatas, kas tikušas iegādātas, piemēram, darba vai mācību vajadzībām, bet nu vairs nav aktuālas. Līdzīgi vari rīkoties arī ar dāvanu kartēm, ko pats neizmantosi – pat, ja saņemsi mazāk par kartē noteikto vērtību, tomēr tik un tā būsi ieguvējs.

Šobrīd ir daudz iespēju izvietot bezmaksas sludinājumus un, ļoti iespējams, veikt ātru un izdevīgu darījumu.

Aizņemies

Risinājums var būt arī aizņemšanās - ja vien zini, ka spēsi paņemto naudas summu savlaicīgi atdot. Viena no iespējām ir lūgt palīdzību draugiem vai radiniekiem, taču tas var būt visai mulsinoši, turklāt ne vienmēr viņiem ir šādas iespējas - īpaši, ja vajadzīga salīdzinoši liela naudas summa.

Ja Tev ir pozitīva kredītvēsture un atbilstoša maksātspēja, noderīgs risinājums var būt arī patēriņa kredīts, kas ļauj vajadzīgo summu saņemt jau pavisam drīz un tērēt to pēc saviem ieskatiem. Pirms jebkura aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savas turpmākās finansiālās iespējas. Pajautā sev: ‘’Ja šī brīža finansiālā situācija ir diezgan nestabila, kādas ir iespējas, ka tā tuvākā mēneša laikā uzlabosies? Vai es varu atmaksāt šo aizdevumu, neradot vēl lielākas problēmas?’’

Ja esi drošs par savām iespējām, atrodi sev piemērotāko risinājumu - tiek izsniegti dažāda apmēra aizdevumi, arī termiņi mēdz atšķirties. Noteikti iepazīsties arī ar visiem līguma nosacījumiem.

Iegūsti papildu darbu

Vēl viens risinājums ir atrast papildu darbu. Te gan jāņem vērā, ka šādā gadījumā var paiet kāds laiks ( visbiežāk mēnesis vai divas nedēļas) līdz saņemsi naudu par padarīto. Ja līdzekļi vajadzīgi steidzami, šis problēmu var atrisināt tikai daļēji - piemēram, nepieciešamo naudas summu vari aizņemties un tad no pirmās algas atdot.

Pārdod savas zināšanas un prasmes

Ja Tev ir brīvs laiks papildu peļņai, taču nevēlies strādāt līgumdarbu, pastāv iespēja kļūt par pašnodarbinātu personu - pārdot savas zināšanas un prasmes. Tā varētu būt privātstundu pasniegšana, fotografēšana un fotoattēlu apstrāde, bērnu pieskatīšana, mājas lapu izstrāde vai jebkas cits, ko proti un varētu piedāvāt citiem. Labā ziņa - arī naudu šādā veidā, visticamāk, saņemsi pēc katra darījuma, ko noslēgsi. Un - pateicoties interneta sniegtajām iespējām, uzsākt savu nelielo biznesu var ar salīdzinoši nelieliem ieguldījumiem vai pat bez tiem.

Ar neparedzētiem izdevumiem laiku pa laikam saskaras ikviens - to vajadzētu ņemt vērā, plānojot personīgo budžetu un sekojot līdzi naudas plūsmai. Un svarīgi ir arī zināt, kā šādas situācijas atrisināt, ja līdzekļu tomēr nepietiek.

CreditOn.lv © 2007 - 2024