YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā minimālisms var palīdzēt ietaupīt naudu?

Kā minimālisms var palīdzēt ietaupīt naudu?

Minimālisma ideja aizsākās ārzemēs, bet pamazām savu uzvaru tā rada arī pie mums, Latvijā. Cilvēki arvien vairāk izvēlas samazināt savu drēbju skapi, izvērtē, kas ir svarīgāk - kvantums vai tomēr kvalitāte. Sabiedrības viena daļa nopietnāk izvēlas interjera dizainā pāriet uz divu krāsu variācijām, kas salīdzinoši prasa maz mēbeles, veidojot gaumīgu un minimālismā ievītu mājvietu.

Cilvēki patiesi izvēlas izvērtēt un saprast, kas ir svarīgākais. Saprašana, kas ir Tavas prioritātes palīdzēs Tev samazināt arī izdevumus. Tāpat jāatzīst, ka minimālisma ievērošana spēj ietekmēt arī naudas tērēšanas ieradumus. Tāpēc turpinājumā aplūkosim, kā minimālisms var palīdzēt ietaupīt naudu.

Minimālisms palīdzēs atgūt kontroli pār dzīvi

Itin bieži cilvēki pat neapjauš, kā ir iedzīvojušies mantās. Drēbju skapis vai teju plīst no pārpilnības un mantu kalns katrā stūrī kliedz pēc revīzijas. Minimālisms spēj ieviest būtiskas pārmaiņas, atliek tikai rīkoties.

Piekrīti vai nē, bet jāteic, ka visai bieži mēs iegādājamies kādu lietu, mantu, drēbes mirkļa iegribas vadīti. Tam nu ir jāpieliek punkts.

Apzinies, kas Tev ir nepieciešams, un kas ir vien kaprīza iegriba. Ja Tu sapratīsi šīs divas būtiskās nianses, dzīve krasi mainīsies. Finanšu situācija uzlabosies un Tu sapratīsi, ka ietaupi naudu un vari atļauties nopirkt ko vērtīgu, doties ceļojumā vai piepildīt kādu citu savu sapni, kam nepieciešamas finanses.

Gandarīts un laimīgs jutīsies, ja naudiņu būsi iekrājis paša spēkiem, un šeit atbilde slēpjas - pateicoties minimālismam. 

Minimālisms ir brīvība

Pateicoties minimālisma principu ievērošanai, Tu atklāsi, ka labi sadzīvo ar mazāku, pieticīgāku mājvietu. Nav vajadzīgas ekskluzīvas preces un mēbeles, lai Tu justos laimīgi, gluži otrādi - bieži vien ir tā, ka mantu pārpilnība Tavā dzīvē ienes nevajadzīgu haosu.

Minimālisms ir brīvība. Piemēram, ja esi izvēlējies minimālismā pielāgotu dzīvokli, kur ir salīdzinoši maz mēbeļu, maza apdzīvotība, niecīgs kvadrātmetru skaits, saprotams, ka Tavi komunālie maksājumi un īres maksa būs diezgan maza. Tas savukārt nozīmēs to, ka Tu būsi sekojis savam budžetam un savas finanses būs pasargātas, Tu būsi ietaupījis savu naudu.

Vēl svarīgi ir atcerēties, ka minimālisms var palīdzēt pat tikt gala ar kredītsaistībām. Ievērojot minimālismas nianses, izvērtējot un saprotot, kādi ir Tavi naudas tērēšanas paradumi, atradīsi papildus līdzekļus, kurus novirzīt kredītu atmaksai, piemēram, ja esi izvēlējies tādu iespēju kā patēriņa kredīts. Minimālisms mudina izvērtēt un saprast katram, kas Tev ir svarīgākais.

Pateicoties minimālismam, Tu atšķirsi vēlmes no vajadzībām

Minimālisms ir dzīvesveids, kas Tavu dzīvi var padarīt vieglāku. Minimālims spēj atrisināt dažādas radušās problēmas, kā arī gūt iespējas. Ja Tu izvērtēsi, kādas patiesībā ir Tavas vēlmes, un kādas vajadzības, būsi ieguvējs. Viena daļa sabiedrības ar vārdu “minimālisms”, uzreiz saprot atziņu, ka pienācis laiks pārstāt tērēt naudu, bet nē, tas mūsdienās ir stereotips. Minimālims tikai vēlas Tevi pasargāt. Nauda tiek tērēta, bet vai pareizajā virzienā? Šo jautājumu izskata minimālisms. Un jāatzīst, ka tas palīdz noteikt un saprast prioritātes.

Minimālisms - ceļš uz panākumiem un finansiālu brīvību

Bieži vien sabiedrība ir neizpratnē. Ar ko lai sāk un ar ko, lai turpina? Pavisam vienkārši. Ikvienam ir kādas mantas, drēbes, lietas, kurām dzīvē vairs nav vietas. Atbrīvojies no tām! Un veidi ir dažādi. Tu vari gan pārdot, gan ziedot labdarībai vai izmetot mantas atkritumos.

Veicot mantu revīziju ātri vien sapratīsi, ka pārmaiņas ir pienākušas. Mājvieta jau ir minimālismā ievērpta un mantas nerada haosa stadiju, gluži otrādi – sniedz lielāku brīvību.

CreditOn.lv © 2007 - 2024