YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Izplatītākie mīti par naudu, kuriem Tev nevajadzētu ticēt

Izplatītākie mīti par naudu, kuriem Tev nevajadzētu ticēt

Mēdz teikt, ka pareizā attieksme ir tas, kas vajadzīgs, lai gūtu pārliecību par savu finanšu stabilitāti. Un ikvienam no mums ir svarīgi izvērtēt un galvenais - saprast, kas ir patiesība, un kas nav, jo mūsdienās mītu par naudu ir daudz, un diemžēl bieži vien cilvēki tiem arī mēdz akli uzticēties. Taču, lai turpmāk Tev nebūtu nekādu aizspriedumu par finanšu jomu, turpinājumā daži no izplatītākajiem mītiem sabiedrībā, kuriem Tev nevajadzētu ticēt.

Nedrīkst izmantot bankomātus, jo ir daudz ļaundaru, kas spēj nolasīt bankas kartes informāciju un uzminēt PIN kodu

Pasaulē pastāv šāda veida krāpnieciski gājieni, taču pie mums Latvijā, par laimi vēl īpaši gadījumi nav manīti. Saskaņā ar banku noteikumiem, ja mani ko ļaunu vai krāpniecisku, saistībā ar Tavu bankas konta numuru, ir iespēja momentā Tavu bankas kontus bloķēt, tādā veidā pasargājot savas finanses.

Tāpat, ja kāds cenšas uzminēt PIN kodu, arī tad ļoti ātri un viegli var nobloķēt karti, lai viltnieks nesaņemtu kāroto. Ja Tu tomēr uztraucies, tad atcerieties, ka uzzināt savu konta atlikumu ir iespējams katru brīdi, kad vien vēlies, un tādā veidā Tev nebūs jābaidās tuvoties bankomātiem un jābaidās par savām finansēm. Tāpat Tev nebūs raižu un baiļu sindroma par bankomātiem kā tādiem.

Mēs patiesi dzīvojam salīdzinoši drošā un labā valstī, tāpēc jāatzīst, ka šis ir mīts, kuram nevajag ticēt.

Ja vēlies doties ceļojumā, neaizņemies naudu, bet krāj, kamēr sakrāj

Šis ir viens no izplatītākajiem mītiem, kuriem bieži vien cilvēki akli notic. Tomēr ir jāsaprot, ka mēs dzīvojam vienreiz un bieži vien, lai dotos ceļojumos pastāv dažādi izdevīgi piedāvājumi, neplānojot, bet gan pēkšņi radušies. Piemēram, ceļojumu aģentūru kampaņas un aviokompāniju ik sezonas akcijas, kas par samērā adekvātām cenām piedāvā doties ceļojumos, taču datumi krasi atšķirās no plānotā.

Ja esi patiešām gatavs doties ceļojumā un iegādāties biļeti jau tūlīt, tad izvērtē, vai Tev ir pietiekami daudz līdzekļu, lai to izdarītu.

Ceļojumam, protams, labāk būtu naudu iekrāt. Tas var prasīt vien pāris mēnešus. Bet pastāv vēl kāda iespēja – ja esi plānojis, piemēram, remontēt savu auto un doties ceļojumā ar to, vai Tev steigšus jāveic remontdarbi dzīvoklī, taču nevēlies laist garām kādu izdevīgu ceļojumu, tad naudas aizdevumi un kredītlīnija var palīdzēt segt, piemēram, remontdarba izmaksas, lai savu naudu Tu varētu iztērēt ceļojumam. Taču atceries, ka jāaizņemas atbildīgi un vienmēr jāizvērtē gan mērķis, kam naudu plānots tērēt, gan atmaksa.

Nauda jākrāj zeķē

Nav noslēpums un pastāv iespēja, ka ir arī kāda konkrēta sabiedrības daļa, kas patiesi tā arī vēl šodien dara, un uzskata, ka tas ir vienīgais veids, kā krāt naudu. Vēl pirms gadu desmitiem uzskatīja, ka nauda jākrāj zem gultas apavu kastē vai bēniņos un pagrabā. Tomēr jāatzīst, ka jebkas var notikt, un mūsdienās ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jādomā uz priekšu, kur un kāpēc krāt naudu tur, kur krāt.

Neviens nav pasargāts no situācijām, kuras ir bīstamas un neizbēgamas. Nauda nav jākrāj zeķē, zem gultas vai pat pagrabā, ir daudz un dažādi veidi, kā Tu vari krāt savas finanses. Visizplatītākais ir savs bankas konts, kur ikviens var glabāt savu naudu, jo banku sistēmās tomēr ir sava veida drošība.

Es nemaz nepelnu tik daudz, lai sastādītu budžetu

Ikvienam ir vajadzīgs konkrēts budžets, neatkarīgi no tā, cik daudz Tu pelni. Budžeta plānošana ir īpaši svarīga, ja dzīvo no algas līdz algai jo tikai tā Tu varēsi gan pasargāt sevi no neapdomīgiem tēriņiem, gan uzlabot savu finanšu situāciju.

Tieši budžets ir tas, kurš precīzi nosaka, kur un kādiem tēriņiem aiziet Tava nauda. Un, lai to spētu veiksmīgāk kontrolēt, nevis, lai nauda kontrolētu Tevi, ikvienam ir nepieciešams sastādīt budžetu.

Nauda spēj Tevi darīt laimīgu

Šis ir diezgan mānīgs apgalvojums, lai gan ir viena liela sabiedrības daļa, kas uzskata tieši pretējo. Tomēr ir jāapzinās, vai patiesi nauda Tevi dara laimīgu, vai tomēr nauda sedz Tavas vajadzības.

Protams, bez naudas neviens nespēj segt primāros rēķinus un iegādāties pārtiku, taču šeit ir runa par eksistēšanu kā dzīvošanu un par būšanu laimīgiem, kā divi dažādi jēdzieni. Toties jāteic, ka visai bieži vien tās uzskata par vienu un to pašu. Teiciens, kas atspēko šo mītu. “Nauda Jūs nesamīļos, kad tas Jums visvairāk būs vajadzīgs!”

CreditOn.lv © 2007 - 2024